Annonce
Horsens

Bygherre bag nyt boligområde ved åen: Det bliver det modsatte af en ghetto

Buchwalds Bro kommer til at bestå i tre byggerier med lejeboliger, ejerboliger og plejeboliger. Illustration: Arkitema Architects
185 boliger vil frem mod slutningen af 2021 tage form på Buchwalds Bro, der ligger mellem Niels Gyldings Gade og Bygholm Å.

Horsens: Når Buchwalds Bro står færdig i slutningen af 2021, får Horsens et af byens mest mangfoldige boligområder.

Det varsler Peter Olsson, administrerende direktør i AP Ejendomme, der er bygherre på projektet, som udgør tredje etape af AP Pensions midtbyprojekt, der også tæller Lilli Gyldenkildes Torv.

- Det bliver en meget divers beboersammensætning - det modsatte af en ghetto. Lige fra den unge børnefamilie, der leder efter en lejelejlighed, til den ældre, der er på udkig efter en ejerlejlighed, og pensionisten, der flytter ind på friplejehjemmet, siger direktøren.

- Det bliver del af en levende bydel, der bliver åbnet op mod samfundet, og der vil være noget for alle, der har lyst til at bo i midtbyen, siger Peter Olsson.

Annonce

Det bliver en meget divers beboersammensætning - det modsatte af en ghetto. Lige fra den unge børnefamilie, der leder efter en lejelejlighed, til den ældre, der er på udkig efter en ejerlejlighed, og pensionisten, der flytter ind på friplejehjemmet.

Peter Olsson, AP Pension

185 boliger

Buchwalds Bro kommer til at bestå af tre byggerier, der skal ligge mellem Niels Gyldings Gade og Bygholm Å.

Mod vest bliver opført 72 udlejningsboliger, som AP Ejendomme lejer ud. Boligerne bliver opført i et sammenhængende byggeri på fire niveauer, der rummer mellem fem og otte etager.

Ved siden af skal der ligge et friplejehjem med 75 plejeboliger. Boligerne bliver to- og treværelsesboliger, der skal ligge fra første til femte sal. I stueplan bliver der indrettet restaurant, café, fitness, spa og helseområde. Udenfor bliver der indrettet et gårdmiljø, hvor både beboere og borgere kan opholde sig. I forhold til driften er AP Ejendomme i dialog med Danske Diakonhjem, men der foreligger endnu ikke en endelig aftale.

Mod øst opfører AP Ejendomme et højhus på 14 etager, der kommer til at rumme 38 ejerlejligheder, som ejendomsselskabet sætter til salg. Første til sjette sal kommer til at indeholde fire lejligheder pr etage, mens der fra syvende til trettende sal vil være to større lejligheder pr etage. I stueplan bliver der indrettet erhvervslokaler.

- Vi har allerede været i kontakt med erhvervsdrivende, som er har vist interesse i lokalerne, men der er ikke indgået aftaler, siger Peter Olsson.

Kan skalere op og ned

Byggeriet vil blive omgivet af et stisystem og grønne områder, hvor beboere og borgere kan opholde sig.

Med blandingen af leje- og ejerboliger forventer Peter Olsson en varieret beboersammensætning, men fordelingen af de to boligtyper er ikke skåret i granit, lyder meldingen fra direktøren.

- Vi kan skalere op og ned efter behovet, så hvis der eksempelvis er stor efterspørgsel på lejelejligheder, kan vi vælge at leje nogle af boligerne i højhuset ud i stedet for at sælge, siger han.

Det er det horsensianske entreprenørfirma Casa A/S, der er i gang med at opføre boligområdet.

Buchwald Bro udgør tredje etape af AP Ejendommes midtbyprojekt, der også tæller Lille Gyldenkildes Torv. Foto: Morten Pape

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce