Annonce
Brædstrup

Byggeriet boomer: Investorer lægger over 560 millioner kroner i Brædstrup

Peja Ejendomme står bag Brædstrups største boligprojekt i Sønderhaven, som indeholder 77 nye lejligheder midt i byen. Projektet forventes at stå helt færdigt om halvandet år. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Der er en voldsom aktivitet i byggeriet i Brædstrup i disse år. Både lokale virksomheder og private investorer skyder store summer i alt fra nye boliger til udvidelser af de lokale fabrikker.
Annonce

Brædstrup: Det skal bygges væk. Sådan lyder sloganet i en reklame fra et kendt byggemarked, og det synes at have vundet gehør i Brædstrup.

I hver fald bliver der investeret store summer i alt fra erhvervsbyggeri til nye boliger i byen i disse år.

Ifølge avisens optælling har private investorer, virksomheder, boligforeninger og private boligbyggere varslet investeringer for cirka 563 millioner kroner over de seneste tre år.

Det største enkeltprojekt står DLG for. Virksomheden starter i dette efterår på byggeriet af en ny vitamin- og mineralfabrik hos Vilofoss, som ligger på Øskovvej. Her investerer DLG knap 200 millioner kroner i den nye fabrik, og dermed cementerer DLG sin placering i Brædstrup.

Annonce

Private bygger løs

Også de private investorer lægger mange penge i byen. Således har Peja Ejendomme og PHC Ejendomme, som står bag en række boligprojekter i midtbyen, sagt god for investeringer på cirka 150 millioner kroner i de seneste tre år.

De to lokale ejendomsvirksomheder står bag byggeriet af 77 nye lejligheder i Sønderhaven på den tidligere energigrund, renoveringer og nye boliger i det tidligere posthus og det gamle mejeri samt en del mindre renoveringsprojekter i byen.

Begge firmaer har Peter Pørtner Voldby som direktør, og han har sin forklaring på, hvorfor han og sine partnere har investeret så massivt i Brædstrup i de senere år.

- Vi er lokale, og vores hjerte ligger i byen, så det har altid været naturligt for os at investere her. Lysten blev så rigtig forstærket, da områdefornyelsen kom ind. Der sagde vi okay, nu er vi klar, fordi der var så mange steder i byen, der trængte til et løft, siger Peter Pørtner Voldby.

Annonce

Flere løfter i flok

Horsens Kommune satte i 2018 en områdefornyelse i gang i Brædstrup, og den varer frem til 2023. Her invester kommunen og staten 18 millioner kroner i byfornyelse og fem millioner kroner i at nedrive trætte huse for at forbedre og forskønne midtbyen.

Direktøren for Peja Ejendomme og PHC Ejendomme Peter Pørtner Voldby ser lyst på byens udvikling og fremtid. Når midtbyprojektet med Banetorv, Banestien og Folkeparken står klar, vil det give byen en stor opblomstring, mener han. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Den kommunale involvering har haft stor betydning for, at Peja Ejendomme og PHC Ejendomme har kastet sig ud i flere boligprojekter, forklarer boliginvestoren.

- Det kan ikke nytte som ejendomsinvestor at putte en masse penge i sine ejendomme, hvis infrastrukturen og de lokale tilbud ikke følger med. Hvis man har en kedelig midtby, og mange ting er trætte og trælse, får man ikke nogen til at flytte til byen, uanset hvor lækre boliger man bygger. Det hele skal følge med. Så områdefornyelsen forstærkede, at vi hoppede på toget, siger Peter Pørtner Voldby.

Annonce

Flere nye boliger

Også de almene boligforeninger har fået øjnene op for Brædstrup. I øjeblikket opfører Domea 32 lejligheder i Krohaven, hvor Brædstrup Kro tidligere holdt til huse. Byggesummen på det projekt er 33,5 millioner kroner.

Også Andelsboligforeningen Odinsgaard bygger i Brædstrup. Den opfører i øjeblikket otte rækkehuse på Vestervangen til et projekt på knap 17 millioner kroner.

Nye rækkehuse er også på vej ved Ring Sø, hvor den private investor Iversen Ejendomme ApS opfører 19 nye rækkehuse, og indehaver Michael Iversen kan snart melde om flere på vej. Den samlede byggesum på det projekt bliver 50 millioner kroner.

- Jeg vælger at investere i Brædstrup, fordi der er andre, der bygger der. Det vil mange nok se som en ulempe, men jeg ser det kun som en fordel. Når så mange mennesker tør investere og lægge deres penge i byen, viser det mig, at der er mange, der tror på byen. Det er lidt ligesom med udstykninger. Der er ingen, der vil ligge på en ny udstykning alene, fordi man frygter, at man ikke kan sælge huset igen. Hvis der derimod er mange, trækker det flere til, siger Michael Iversen.

Annonce

Stor efterspørgsel

De mange nye boliger giver et stort udbud for boligsøgende at vælge imellem, men boligudvikler Peter Pørtner Voldby mener sagtens, at byen kan kapere de ekstra boliger.

- Vi ser en kæmpe efterspørgsel efter gode boliger. Vi har lejet halvdelen ud, og vi er ikke engang færdig med at bygge. Rækkehusene ved Ring Sø er alle lejet ud. Det samme gælder ved Vestervangen, og krogrunden er også godt med. Det viser bare, at der har været nogle, der har manglet det, siger Peter Pørtner Voldby.

Byggeprojekter i Brædstrup

Her er en liste over de byggeprojekter, avisen har overblik over er i gang eller på vej i Brædstrup. Priserne skal tages med forbehold og er taget ud fra, hvad avisen har fået oplyst.

Domea, Krohaven: 33,5 mio. kr.

Peja Ejendomme og PHC Ejendomme, Sønderhaven, posthuset og det gamle mejeri m.m.: 150 mio. kr.

Iversen Ejendomme ApS, rækkehuse Ring Søpark: 50 mio. kr.

Andelsboligforeningen Odinsgaard, rækkehuse Vestervang: 17 mio. kr.

Privat boligbyggeri i de seneste tre år (cirka 25 privathuse á 3 mio. kr.): 75 mio. kr.

Marlon Tørmørtel, ny lagerhal og kontor: 15 mio. kr.

Vilofoss, ny fabrik: 200 mio. kr.

Områdefornyelse i Brædstrup (18 mio. kr + 5 mio. kr. i nedrivningspulje): 23 mio. kr.

Byggeprojekter for i alt: 563,5 mio. kr.

Annonce

Basis for bosætning

Den store byggeaktivitet i byen glæder det lokale byrådsmedlem, Jørgen Korshøj (V), som samtidig er formand for kommunens oplandsudvalg.

- Det er en helt fornøjelse at køre igennem byen og se, at der bygges og renoveres over det hele. Det gælder både ved kroen, det tidligere Energi Midt og det gamle mejeri. Det har områdefornyelsen også været med til. Når man laver et områdefornyelsesprogram, som involverer borgerne og får sat det hele i et positivt perspektiv, så er der nogle private investorer og boligforeninger, som gerne vil være med. Det er så fantastisk, siger Jørgen Korshøj.

Annonce

Positiv udvikling

Han understreger, at den positive udvikling gør, at der er børn i skolerne og foreningerne, kunder i butikkerne og arbejdspladser i byen, som er basis for al bosætning.


Jeg vælger at investere i Brædstrup, fordi der er andre, der bygger der. Det vil mange nok se som en ulempe, men jeg ser det kun som en fordel.

Michael Iversen, indehaver Iversen Ejendomme ApS


Også de lokale boligudviklere ser positivt på byens fremtid.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld omkring hele byen og dens udvikling. Nu er de første store projekter ved at være på plads. Når Banetorvet og hele midtbyprojektet er i mål, vil det give en opblomstring, man ikke kan forestille sig. Samtidig bliver parken forskønnet, og det er virkelig kernen i Brædstrup, midtbyen og parken, som er to ting, der betyder meget for folk. Det hele tegner derfor lyst lige nu, siger Peter Pørtner Voldby.

Annonce

Mangler udstykninger

Ejendomsinvestoren er dog bekymret for, om Brædstrup kan holde dampen oppe. Der er nemlig så småt tegn på, at der begynder at mangle udstykninger, så private kan bygge nye huse.

- Det eneste, der bekymrer mig, er, at der er ikke plads til mere udvikling nu. Vi mangler byggegrunde, og vi må ikke stå med den udfordring, at der står en familie, der gerne vil bygge hus i Brædstrup, og så har de ikke noget sted at gøre det, siger Peter Pørtner Voldby.

Samme bekymring deler det lokale byrådsmedlem.

- Den store aktivitet betyder, at vi næsten er kommet under pres rent planlægningsmæssigt, fordi vi nu skal til at se på andre områder, da vi nu mangler byggegrunde. Jeg ved heldigvis, at der er udstykninger på vej, men ellers mener jeg også, at vi skal til at se på byfortætning. Her er området omkring det tidligere sygehus en god mulighed, siger Jørgen Korshøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce