Annonce
Horsens

Byggeriet af nyt kampsportscenter er i gang

Jørn Juul, direktør i Forum Horsens, foran den kommende byggeplads. Han glæder sig over, at Forum Horsens fremover vil kunne tilbyde bedre faciliteter både for eliten og bredden. Foto: Søren E. Alwan
Gravemaskinerne er gået i jorden bag Forum Horsens på Langmarksvej. Kampsportscentret ventes klar til indvielse i sommeren 2020, mens der endnu ikke er sat dato på det første spadestik til det nye 50 meter-bassin.
Annonce

Horsens: Forberedelserne til byggeriet af et kampsportscenter og et nyt 50 meter-bassin på Langmarksvej er godt i gang.

Tirsdag i sidste uge gik gravemaskinerne i jorden vest for Forum Horsens. En række træer op mod kolonihaveområdet er blevet fældet, og stien bagom Hulvej Skoles Gym House til kolonihaverne ned mod Nørrestrand er lukket. Den åbner først igen, i en moderniseret udgave, når byggeriet af kampsportscentret er færdigt.

Byggeriet er delt op i tre etaper, fortæller Jørn Juul, direktør i Forum Horsens.

- Lige nu er vi i gang med klargøringen til byggeriet af kampsportscentret. I næste uge regner vi med at kunne sætte navn på, hvem der skal bygge centret, og i maj går byggeriet for alvor i gang, så kampsportscentret kan være klar til indvielse i sommeren 2020. Vi regner med at flytte klubberne ind i centret i sommerferien næste år, så vi ikke bryder ind i en sæson, siger han.

Det første spadestik til tredje etape, 50 meter-bassinet mellem kampsportscentret og det nuværende Aqua Forum, er der endnu ikke sat dato på.

- Der bliver nok ikke taget første spadestik til bassinet, før kampsportscentret er færdigt. Vi skal i den kommende tid i dialog med brugerne om, hvad det skal indeholde, og herefter skal byggeriet i udbud, siger Jørn Juul.

Teknikken til det udendørs bassin er placeret der, hvor vi skal bygge, så det bliver vi nødt til at fjerne. Dermed kan vi desværre ikke åbne det udendørs bassin i år.

Jørn Juul, direktør, Forum Horsens

Annonce

Udendørs bassin åbner ikke i år

Der er meget godt at sige om byggeriet, understreger Jørn Juul, men det har samtidig den negative konsekvens, at det udendørs bassin ikke åbner for offentligheden i år.

- Teknikken til det udendørs bassin er placeret der, hvor vi skal bygge, så det bliver vi nødt til at fjerne. Dermed kan vi desværre ikke åbne det udendørs bassin i år. Vi har overvejet en midlertidig løsning, men det er rasende dyrt, og vi vil hellere bruge pengene på byggeriet. Samtidig er der kommet nye regler for udendørs bassiner, og dem skal vi have studeret, inden vi ser på, hvad der skal skal ske. Jeg kan dog godt sige, at det er vores klare ambition, at vi fortsat fremover har et udendørs bassin. Vi ved, at mange borgere er glade for det, siger han.

Jørn Juul glæder sig til at byde nye brugere velkommen på kampsportscentret og i det nye svømmebassin.

- Både eliten og bredden vil få gavn af de nye faciliteter. Der kommer nogle træningsfaciliteter, som jeg er sikker på, at resten af huset også vil få gavn af, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce