Annonce
Erhverv

Byggeri på Campusgrunden skrider frem: Så længe skal der "dunkes" endnu

Piloteringsarbejdet i forbindelse med byggeriet af det nye VIA Campus forventes at være afsluttet inden nytår. Foto: Morten Pape

Byggeriet af det nye VIA University College og Innovationshuset på Campusgrunden skrider frem, og inden længe får de selskab af byggeriet af den ny Social- og Sundhedsskole.

Horsens: De evindelige dunk fra piloteringsmaskinen på Campusgrunden har nu lydt i mere end to måneder, og den seneste tid har der endda været ekstra mange dunk.

- Vi har indsat en ekstra rammemaskine, så vi nu har to i gang samtidig. På den måde håber vi at kunne afkorte den tid, naboerne skal opleve gener fra den støj, som uvægerligt opstår under arbejdet med pæleramningen, siger Mette Jørvad, kommunikationschef hos Casa, der er godt halvvejs gennem piloteringsarbejdet til det forestående VIA Campus.

- Projektet på Campusgrunden skrider planmæssigt fremad. Piloteringsarbejdet under VIA og Innovationshuset pågår, og vi forventer at være færdige med den del ultimo 2018, siger Mette Jørvad.

Der skal i alt piloteres mellem 1600 og 1700 pæle på mellem 16 og 20 meter. Når denne del af projektet er afsluttet, går arbejderne i gang med at lægge fundament. I løbet af foråret 2019 går de i gang med at rejse elementerne.

Vi har indsat en ekstra rammemaskine, så vi nu har to i gang samtidig. På den måde håber vi at kunne afkorte den tid, hvor naboerne skal opleve gener fra den støj, som uvægerligt opstår under arbejdet med pæleramningen.

Mette Jørvad
Som tegningen viser, skal den 85.000 kvadratmeter-Campusgrund rumme den ny VIA University College og Innovationshuset (til venstre på tegningen) samt den ny Social- og Sundhedsskole (til højre på tegningen). Illustration: Casa

I gang uge 47

Om få uger vil opførelsen af det nye VIA University College og Innovationshuset få selskab af endnu et byggeri på Campusgrunden.

- Udførelsen af Social- og Sundhedsskolen påbegyndes i løbet af uge 47, når jordarbejdet og piloteringsarbejdet vil være de første entrepriser, der starter op. Piloteringsarbejdet vil efter planen være færdig ultimo januar 2019. Herefter støbes fundamentet og terrændækket for at gør klar til, at betonelementerne kan monteres medio 2019, siger Mette Jørvad.

Social- og Sundhedsskolen kommer til at udgøre 4500 kvadratmeter og forventes færdigbygget i juni 2020.

VIA University College bliver 27.000 kvadratmeter, mens Innovationshuset bliver 5000 kvadratmeter. Det samlede byggeri forventes færdigt i sommeren 2021.

Det er Rum Arkitekter, der har tegnet Social- og Sundhedsskolen, mens C.F. Møller har tegnet VIA UC og Innovationshuset, der også kommer til at rumme Insero Horsens' nye base.

Det nye VIA Campus og Social- og Sundhedsskolen bliver opført på den grund, der tidligere rummede Danish Crown. Foto: Morten Pape
Lige nu er der masser af støj- og rystegener fra byggeriet på Campusgrunden, men som tegningerne af det færdige byggeri, der hænger nær byggepladsen, viser, er der et formål med generne. Foto: Morten Pape
Der skal i alt bankes 1600-1700 pæle ned i jorden i forbindelse med byggeriet af det ny VIA Campus. Foto: Morten Pape
Det er arkitektfirmaet C.F. Møller, der har tegnet det ny VIA Campus. Illustration: Casa
Byggeriet på Campusgrunden vil efter planen være færdigt i 2021. Illustration: Casa
Casa har for nyligt indsat en ekstra rammemaskine på Campusgrunden. Foto: Morten Pape
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce