Annonce
Brædstrup

Byggeri i bakker giver store udfordringer: Nu skal sommerhusejerne høres

Slagballe Bakker er et kuperet naturområde, som siden 1976 har været udlagt som sommerhusområde. I bunden af billedet ses en lille sø, der hedder Karlsø. Arkivfoto: Morten Pape
Teknik- og miljøforvaltningen ønsker at ophæve byggefelterne i sommerhusområdet Slagballe Bakker i den nordvestlige del af kommunen. De ansvarlige politikere vil først høre sommerhusejernes indsigelser.

Slagballe: Meget kommer til at afhænge af indsigelserne fra sommerhusejere i Slagballe Bakker, når politikerne i plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune skal tage stilling til et forslag fra teknik- og miljøforvaltningen. Forslaget går ud på at ophæve byggefelterne i det eksisterende sommerhusområde, som er præget af mange, små og store bakker, som det kan være svært at placere huse og tilbygninger i.

Det står klart, efter politikerne for nylig havde punktet oppe på et udvalgsmøde.

Slagballe Bakker er et ældre sommerhusområde nordvest for Brædstrup, som blev anlagt i 1976-77. Teknik- og miljøforvaltningen ønsker at ophæve byggefelterne i Slagballe Bakker, fordi det vil lette administrationen.

Embedsmændene har vurderet, at de angivne byggefelter i byplanvedtægten er uhensigtsmæssige i forhold til bakkerne i området. Dette skaber et stort ressourceforbrug i sagsbehandlinger om dispensation, og det vil derfor lette sagsbehandlingen, at byggefelterne udgår.

Annonce

Hvis man ophæver byggefelter, så er det de almindelige byggebestemmelser, man navigerer efter, og her hedder reglen, at man må bygge fem meter til skel.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Høringssvar er afgørende

Udvalgspolitikerne i plan- og miljøudvalget vil dog først sende forslaget i fire ugers høring, og her bliver sommerhusejernes reaktion vigtige for beslutningen, lyder det fra udvalgsformand Martin Ravn (V).

- Hvis man ophæver byggefelter, er det de almindelige byggebestemmelser, man navigerer efter, og her hedder reglen, at man må bygge fem meter til skel. Det, vi derfor er interesseret i at vide, er, om der kommer mange høringssvar fra sommerhusejerne, som er nervøse for, at placeringer af nabohuset vil tage deres udsigt, eller hvad deres holdning er, siger Martin Ravn.

Rettighed forsvinder

Forvaltningen har i dag allerede mulighed for at give dispensation til at bygge uden for byggefelterne, hvis sommerhuset ikke passer ind i terræn. Sommerhusejerne vil dog miste en rettighed, hvis byggefelterne helt udgår.

- Som det er i dag, skal man have en dispensation, hvis man vil bygge uden for byggefelterne, og så skal man høre naboerne. Hvis vi fjerner byggefeltet og bare overlader det til administrationen, kan forvaltningen give en tilladelse til én, der gerne vil rykke sit hus - uden det er i byggefeltet - uden at høre naboerne. Det synes vi, er en væsentlig faktor, så derfor vil vi gerne høre naboerne, inden vi tager den endelige beslutning. Det er derfor ikke sikkert, at vi ender med at følge forvaltningens indstilling, siger Martin Ravn.

Byggefelter

Et byggefelt er et fastlagt areal, hvor alt byggeri skal ske indenfor. I sommerhusområdet Slagballe Bakker blev der i alt udlagt 75 byggefelter til sommerhuse, da området blev skabt i 1976-77.

Ifølge den gældende byplanvedtægt for området skal enhver matrikel være på mindst 2500 kvm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt ved McDonald's og Jem & Fix: Politiet havde fået tip om udlejningsbil

Annonce