Annonce
Odder

Byggeri: HFE Ejendomme prøver igen i Hou

HFE Ejendomme prøver igen at få lov til at bygge på Søndergade i Hou, denne gang er projektet mindre. Illustration: Gandrup Krabbe Vang Arkitekter
Odder Kommune vil beholde Alexandra Plads i Hou, men sælger gerne et hjørne fra til nyt byggeprojekt. Det kan føre til, at to tomme huse omsider forsvinder.

Hou: Selv om et ejendomsfirma tidligere har mødt modstand om at bygge tæt på havnen i Hou, prøver selskabet igen. Denne gang med et noget mindre projekt.

- For at komme videre har vi lavet et meget reduceret projekt i forhold til det oprindelige, der blev stemt ned. Det er næsten en halvering af antallet af kvadratmeter, og det består af én bygning. Det er mere simplificeret, siger Torben Hein fra HFE Ejendomme.


Annonce

Vi vil rigtig gerne have bygget noget pænt og ordentligt dernede.

Torben Hein, HFE EJendomme


Det nye projekt vil bestå af 18 lejligheder på to, tre og fire værelser til udlejning. Der skal bygges i tre etager, og boligerne på tredje sal ligger i tagkonstruktionen.

- Sidste gang var man ikke så glad for det flade tag. Det har vi selvfølgelig lyttet til, så nu har vi lavet sadeltag, selv om det gør, at bygningen bliver højere. Den kommer til at ligge på tværs af Søndergade, så mange af lejlighederne har udsigt over havnen og arealerne dernede, siger Torben Hein.

Står tomme

HFE Ejendomme råder over ejer to tomme huse på Søndergade og havde tidligere lavet en aftale med kommunen om at få lov til at købe hele den kommunale grund, der i dag bruges som parkeringsplads og i daglig tale kaldes Alexandra Plads.

Det nye byggeri skal foregå på det areal på Søndergade, hvor der i dag står to tomme huse. Foto: Hans Jørgensen

Denne gang vil selskabet gerne købe omkring 400 kvadratmeter, for at det nye projekt kan blive gennemført. Men som reglerne er, skal alle kunne byde på grunden, og derfor bliver der lavet et offentligt udbud af arealet.

- Byrådet har set deres projektforslag, som er markant mindre end det første forslag, der blev stemt ned, og vi vil gerne sælge det på betingelse af, at en lokalplan kan godkendes. De har lyttet rigtigt meget til den kritik, der var dengang, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Dansk Folkepartis John Rosenhøj stemte dog mod salget med en bemærkning om, at en bygning på 15 meter er alt for høj i området.

Annonce

Er ikke bange

HFE Ejendomme har tidligere lavet en aftale om at købe hele Alexandra Plads. Købet var betinget af, at kommunen ville sige god for et projekt med 28 lejligheder. Da en lokalplan blev sendt i høring og mødte modstand i Hou, forsvandt flertallet i byrådet.

- Er I ikke bange for, at I brænder nallerne igen, og byrådets flertal springer fra en gang mere?

- Nu skal vi videre. Vi har kæmpet i rigtig mange år og vil rigtigt gerne have bygget noget pænt og ordentligt dernede. Andet kan vi ikke rigtigt gøre, siger Torben Hein.

Ifølge borgmester Uffe Jensen (V) vil kommunen ikke sælge resten af Alexandra Plads.

- Det holder hele byrådet med mig i. Tanken er, at p-pladsen skal sættes i gang og indtænkes i parkeringsstrategien for Hou by, siger borgmesteren.

Annonce
Horsens For abonnenter

Jorden har ligget klar i to år, men boligprojekt i centrum lader vente på sig  - én udfordring forsinker byggetilladelse

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal DF-profil har bestemt sig, men hun havde helst set en helt fjerde kandidat til formandsposten

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Erhverv

Hoteldirektør: Vi er ramt af den perfekte storm, men holder skruen i vandet alligevel

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Navne For abonnenter

Farverig horsensianer er død som 84-årig: I Tromborgs vide verden ragede keramikken op

Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Annonce