Annonce
Odder

Byggeri: Firma vil bygge i fire etager helt ned til havnen

Edith Derdau (t.v.v) og Lone Jakobi ser nærmere på de skitser af byggeprojektet, der torsdag eftermiddag blev vist frem. Foto: Hans Jørgensen
HFE Ejendomme vil lave et boligbyggeri i fire etager ned til havnen i Hou. Projektet blev præsenteret på stedet, og der var delte meninger blandt de fremmødte. Men først skal der laves en ny lokalplan.
Annonce

Hou: Skal der bygges 28 lejligheder på Alexandra Plads tæt på havnen i Hou? Det mener HFE Ejendomme A/S, som torsdag eftermiddag havde inviteret byens borgere til en fremlæggelse af deres planer.

Det skete i en teltpavillon på den tomme grund, der ligger på hjørnet af Strandgade og Søndergade. I mange år er det blevet brugt som p-plads, men grunden har været i udbud. Den er blevet købt af HFE Ejendomme på betingelse af, at de kan få lov at lave et projekt på stedet.

Samme firma ejer to forfaldne naboejendomme på Søndergade 2-6. De skal efter planen rives ned for at gøre plads til byggeriet.

- Hvis man skal lave etagebyggeri i Hou, skal det placeres ude i nærheden af havnen. Vores forslag afspejler den tid, vi er i nu, siger Steen Fredborg.

Sammen med sin kompagnon Torben Hein var han mødt op for at høre, hvad borgerne mente om deres projekt. Firmaet Gandrup Krabbe Vang Arkitekter har lavet nogle skitser, som man kunne se inde i pavillonen, og teltet blev hurtigt fyldt ud med borgere.

Vi er nødt til at bygge til den tid, vi er i. Det skal være noget, folk synes er interessant, og det skal kunne trække nye borgere til.

Torben Hein, HFE Ejendomme

Annonce

Kan komme med forslag

Nogle af dem havde læst om projektet på forhånd. Det kan man gøre på odder.dk, da projektet siden 27. august har været i en foroffentlighedsfase, hvor borgere kan komme med ideer og forslag.

Ifølge teksten på hjemmesiden er der i dag en maksimal byggehøjde på 10,5 meter og en bebyggelsesprocent på 100. Det nye projekt forudsætter en ny lokalplan for området og et tillæg til kommuneplanen, som hæver bygningshøjden til maksimalt 16 meter og bebyggelsesprocenten til maksimalt 170.

- Men det, vi vil lave, er mellem 13 og 14 meter. Der bliver 28 lejligheder og 28 p-pladser, forklarer Steen Fredborg og Torben Hein.

Set ovenfra kommer bygningen til at sno sig, så der bliver en åbning ud mod Søndergade. Der skal bygges i fire etager, og stueetagen bliver løftet op på en sokkel, så byggeriet er sikret mod oversvømmelser.

Annonce

Meninger er delte

Bygherrerne ved godt, at deres projekt har modstandere.

- Men vi er nødt til at bygge til den tid, vi er i. Det skal være noget, folk synes er interessant, så vi kan lokke nye borgere til Hou. Det duer ikke, at vi laver noget, der var moderne for 30-40 år siden, så duer det ikke. Det kan ikke nytte, at vi kigger bagud, sagde Torben Hein.

Ifølge HFE Ejendomme bliver projektet ikke gennemført, hvis der bliver pillet ved højden og en etage fjernet. Så vil det nemlig ikke være rentabelt.

Torben Hein og Steen Fredborg svarede også på spørgsmål fra de fremmødte, og meningerne var delte.

- Jeg synes, det ser rigtigt spændende ud. Vi er klar til at tage et kvantespring, vi skal ikke blive ved med at bygge på en byggestil, der er 100 år gammel, sagde Ryan Moric.

- Men når området hernede er et bevaringsværdigt miljø, så kunne man have valgt en mere pakhusagtig fremtoning. Jeg savner et mere havneagtigt look, mindre volumen og lettere, sagde Ole Sørensen.

- Jeg synes, I gør det flot. Men det kunne måske godt falde lidt mere ind i miljøet, mente Jens Henrik Sørensen.

Skitserne til byggeriet kan ses på Odder.dk. Ilustration: Gandrup Krabbe Vang Arkitekter
Torben Hein (t.v.) og Steen Fredborg fra HFE Ejendomme lyttede til de fremmødte borgeres kommentarer og svarede på spørgsmål. Foto: Hans Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce