Annonce
Brædstrup

Byggeri af 12 nye demensboliger sat i gang i Brædstrup

Leder af Klovenhøj Centret, Lene Vangsøe Christensen (t.v.), beboer Grethe Laurberg Jensen og formand for velfærds- og sundhedsudvalget, Ellen T. Schmidt, stod tirsdag for det første spadestik til 12 nye demensboliger på plejehjemmet Klovenhøj i Brædstrup. Foto: Morten Pape
Byrådet i Horsens besluttede i 2018, at der skal etableres 60 nye demensboliger i de kommende år. Tirsdag blev der taget første spadestik til de første 12 plejeboliger til borgere med demens på Klovenhøj i Brædstrup.
Annonce

Brædstrup: Flaget var hejst, solskinsvejr var bestilt og leveret, og der var dækket op med et stort kaffebord, da der tirsdag blev sat i gang af byggeriet af 12 nye demensboliger på demensplejehjemmet Klovenhøj i Brædstrup.

Her stod formanden for Velfærds- og Sundhedsudvalget, Ellen T. Schmidt (S), sammen med leder af Klovenhøj Centret, Lene Vangsøe Christensen, og beboer Grethe Laurberg Jensen for at stikke spaden i jorden og vende den første bunke muld for at markere starten på byggeriet.

Klovenhøj Centret rummer i dag 26 boliger og kommer med udvidelsen op på 38 demensboliger inklusiv to aflastningspladser. De nye boliger, som Horsens Kommune investerer 28 mio. kroner i, bliver bygget til de eksisterende bygninger og vil danne to firkanter med en lukket gårdhave i midten, hvor beboerne kan færdes trygt og sikkert.

Vi får nu et nybyggeri, hvor lejlighederne selvfølgelig er moderne og tidssvarende, men vi gør det på en måde, så det opleves så hjemligt og hyggeligt som muligt for beboerne.

Ellen T. Schmidt (S), formand for Velfærds og Sundhedsudvalget

Annonce

Nyt både ude og inde

I forbindelse med projektet bliver der også foretaget en indvendig renovering af Klovenhøj med etablering af blandt andet et wellnessbad, motionsrum og større tv-rum og vaskerum. Samtidig bliver udearealerne frisket op med et kolonihavehus, en havepavillon, en fuglevoliere, en vandresti og bænke, hvor man vil kunne sidde og nyde naturen og de mange blomster og bærbuske, som samtidig plantes i området.

- Vi får nu et nybyggeri, hvor lejlighederne selvfølgelig er moderne og tidssvarende, men vi gør det på en måde, så det opleves så hjemligt og hyggeligt som muligt for beboerne. Klovenhøj skal være et sted, hvor livet kan leves på trods af demenssygdommen. For at kunne leve et aktivt og værdigt liv er det vigtigt med gode faciliteter og udenomsarealer. I de nye gårdmiljøer, er der tænkt i forskellige temaer, som taler til vores sanser. Den nye have vil inspirere til, at man kan bevæge sig eller sætte sig og nyde naturen og følge med i årstidernes skiften, sagde Ellen T. Schmidt i sin tale.

Annonce

Tryghed for alle

Udvidelsen er en del af byrådets plan om at skabe 60 nye plejeboliger til borgere med demens, og de 12 nye demensboliger på Klovenhøj forventes at være færdige i sensommeren 2020. Her ser lederen af Klovenhøj Centret frem til at følge byggeriet sammen med beboerne i den kommende tid.

- Det er godt at komme i gang, men det bliver også dejligt, når det står færdigt. I løbet af byggeriet ved vi, at der kommer mange uforudsete ting, som vi skal håndtere undervejs. Byggeri er altid svært, fordi der vil være mange mennesker og rod og snavs, og vores opgave er at sikre tryghed og sikkerhed for både beboere og ansatte, sagde Lene Vangsøe Christensen.

Ældre- og sundhedschef i Horsens Kommune, Tage Carlsen, stod for velkomsten og for overrækkelse af sølvspaden til plejehjemmet Klovenhøj. Foto: Morten Pape
Annonce

Flere tilbud til beboere

Både beboer- og pårørenderådet på Klovenhøj Centret har været med til at give indspark til det nye byggeri. Det har været alt lige fra wellnessbad, de lukkede gårdmiljøer og farvevalg, og det er alt sammen for at sikre bedre trivsel blandt beboerne.

- Vi får nogle forbedringer nu, som gør, at vi kan give beboerne flere tilbud i hverdagen. Samtidig får vi flere små enheder både ude og inde, og det, ved vi, er med til at skabe tryghed og ro. Vi ved også, at farverne betyder noget for folks trivsel, så stedet vil få et stort løft. Samtidig bliver det helt fantastisk med de nye gårdhaver, sagde Lene Vangsøe Christensen.

Det er byggefirmaet Brdr. Thybo, som står for at opføre de 12 demensboliger. Ginneruparkitekterne i Horsens har tegnet byggeriet, mens firmaet Green Sustainable Landscape har været landskabsarkitekt på udearealerne.

Beboere og ansatte er ikke uvante med byggeri på Klovenhøj. For syv år siden var Klovenhøj Centret nemlig også igennem en større ombygning, hvor centret blev indrettet til at være et egentligt demensplejehjem. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Odder

Gør noget: Gå en tur

Annonce