Annonce
Ikast-Brande

Byggegrunde ved Nørre Snede er i søgelyset

Byggegrunde er en mangelvare i Nørre Snede, men det bliver der måske snart rådet bod på. Arkivfoto
- Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi skal til at udstykke flere byggegrunde i Nørre Snede, siger formanden for teknik- og miljøudvalget.

Nr. Snede: Selv om der lige nu kun er ganske få ledige parcelhus-byggegrunde tilbage i Nørre Snede, så er det ikke usandsynligt, at der kan komme flere ret hurtigt. Formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Henrik Engedahl (V) siger til avisen, at tiden nærmer sig, hvor det er Nørre Snedes tur til at få flere byggegrunde.

I avisen forleden udtrykte Nørre Snedes lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen bekymring over, at der kun er tre ledige byggegrunde. Men det er kommunen opmærksom på.

- Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi skal til at udstykke flere byggegrunde i Nørre Snede, siger Henrik Engedahl.

- Din partifælle Brian Sigtenbjerggaard har jo også slået til lyd for flere byggegrunde.

- Ja, og i sidste uge gik jeg en tur på tre kilometer i Nørre Snede sammen med Brian. Derfor er jeg orienteret om de ting. Nørre Snede er bestemt et af de steder, hvor vi skal til at kigge på noget. Kommunen ejer faktisk rigtig meget jord rundt om Nørre Snede, og jeg har fået det forevist af Brian Sigtenbjerggaard. Der er mange forskellige muligheder, fortæller Henrik Engedahl.

- Nu kommer boligprojekterne Nama Parken og Domeas Rosenhaven, og samtidig kan den lokale ejendomsmægler sælge godt med huse - så der sker jo noget.

- Nama-projektet gør formentlig, at en del af de eksisterende villaer bliver sat til salg. Det giver ikke nødvendigvis grundsalg. Men uanset hvad så er bundlinjen, at der er en lav beholdning af grunde i Nørre Snede, og det er på tide, at vi skal gøre noget - vi skal jo hele tiden have noget til salg i Nørre Snede, siger Henrik Engedahl.

Annonce
- Der er en lav beholdning af grunde i Nørre Snede, og det er på tide, at vi skal gøre noget - vi skal jo hele tiden have noget til salg i Nørre Snede, siger Henrik Engedahl. Arkivfoto

Penge i puljen

Uanset at der i det kommende anlægbudget ikke er afsat meget til Nørre Snede, så betyder det ikke, at der ikke kan klargøres flere byggegrunde. Her kommer pengene nemlig fra en anden "kasse".

- Der er en stor pulje til byggegrunde på et to-cifret millionbeløb, og de penge er ikke navngivet, forklarer Henrik Engedahl.

Han mener i øvrigt ikke, at kommunen har forsømt Nørre Snede:

- Skolen er jo lige blevet renoveret, og nu bygges der til ved børnehaven. Vi har ikke siddet på hænderne, lyder det fra udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce