Annonce
Odder

Byggefirma vil forvandle mark til grønt ferieparadis: Laver 69 nye sommerhuse i gåafstand fra stranden og det gamle badehotel

Jesper Markfoged (t.v.) og Nicolaj Markfoged fra CC Green står bag planer om at lave et område med 69 sommehuse ved Saxild Strand. Det er området bag dem mellem Posmosevej og Chr. Petersens Vej, staten har udlagt til et splinternyt sommerhusområde. Foto: Hans Jørgensen
CC Green er tæt på at realisere flere år gamle planer om at kombinere fællesskab, komfort, afslapning og natur i et nyt feriehusområde ved Saxild Strand.

Saxild: Det skal være enkelt og simpelt at bo i de nye sommerhuse, der er på vej ved Saxild Strand.

- Man køber sin egen mindre parcel, der flyder ud i fællesarealer. Der er givet lov til, at vi kan bygge 69 huse, så der er rigelig plads til, at vi kan få en masse fede områder, siger Jesper Markfoged fra Odder-firmaet CC Green.

Virksomheden er i gået i gang med at snakke med kommunen om, hvordan projektet mere præcist skal skrues sammen. Området er på cirka 16 hektar og ligger ved Chr. Petersens Vej og Posmosevej, tæt på stranden og det gamle badehotel.

Annonce

Staten har givet lov

I 2019 lavede den danske stat et landsplandirektiv for sommerhusområder tæt på kysten. Det gav mulighed for, at der kan udstykkes 69 nye sommerhuse ved Saxild Strand samt tre ved Rude Strand.

Til gengæld må der ikke laves nye feriehuse, der tidligere har haft status som sommerhusområder. 

De helt præcise arealer kan se i "Bekendtgørelse om landsplandirektiv 2019 for udlæg og omplacering af sommerhusområder i kystnærhedszonen".

- Vi kunne godt tænke os, at der bliver lavet noget vild natur med lidt terræn, så husene bliver skærmet af fra hinanden. Vi har også planer om at lave en regnvandssø og klimatilpasning, siger Nicolai Markfoged fra CC Green.

Natur i stedet for hække

Mange af de nuværende sommerhusområder ved Saxild Strand består af feriehuse omgivet af tætte hække, der skærmer af mod naboerne. Altså miniudgaver af et parcelhuskvarter. Men det er ikke tanken med det nye område. Her skal ferieboligerne placeres i små klynger, og der bliver lavet forskellige typer af huse.

- Så har man sit sommerhus, sin carport og sin terrasse. Men størstedelen af resten er fælles, og vedligeholdelsen overlades til grundejerforeningen. I stedet for at have hække rundt om sin have, er der natur i stedet. Og jo længere væk fra husene, jo mere vild bliver naturen, så der også bliver noget biodiversitet, siger Jesper Markfoged.

CC Green holder til i Vitapark i Odder, og det var her idéen om et nyt sommerhusområde opstod tilbage i 2014 i et grønt netværk. CC Green snakkede sammen med ejeren af jorden, og nu har CC Green selv overtaget projektet.

Men før det hele bliver til noget, skal der laves en lokalplan for området, og der er nogle ting, der skal tages højde for.

- Vi skal snakke med kommunen om, hvordan vi sørger for ordentlige parkeringsforhold. Vi har nogle idéer, men der kommer selvfølgelig noget trafik til de nye sommerhuse. Og vi har haft naturfredningsforeningen med. De er kommet med nogle gode input om den vilde natur og biodiversitet, siger de to brødre, der ejer CC Green.

Annonce

Købere dukker op

De har også planer om at snakke med Økologiens Have og trække på deres viden. Desuden er det tanken, at nogle af feriehusene kan bruges til udlejning til turister.

I stedet for at have hække rundt om sin have, er der natur i stedet.

Jesper Markfoged, CC Green

CC Green har allerede fået flere henvendelser fra interesserede købere, men snakker også med samarbejdspartnere, der måske gerne vil opføre nogle af husene og sælge dem videre.

Først skal der laves en lokalplan, og CC Green håber, at det arbejde kan gå i gang i år. Sådan et forslag til en ny lokalplan skal i offentlig høring, og hvis planenerne går igennem, så kan byggeriet formentlig gå i gang næste år. Projektet kan også følges på CC Greens facebookside.

Annonce
Horsens For abonnenter

Kritiker af omfartsvej går i rette med borgmesters udlægning: Ministersvar viser, at der måske slet ikke er brug for en ny vej

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

AC Horsens

Specialist har hjulpet Pohl tilbage på målkurs: Når jeg er kampklar, leverer jeg også varen

Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Hedensted

Kniber med at finde nok SOSU-hænder: Flere tiltag skal oppe rekrutteringen i Hedensted Kommune

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Horsens får igen en stadsarkitekt: Det bliver godt

Horsens

For et år siden gik smitten første gang amok: Her kan du gå på opdagelse i kommunens corona-udvikling og vaccinations-indsats gennem det seneste halvandet år

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

La Vie genopstår - indehaver er lettet over at blive reddet i sidste øjeblik

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Sport

Coronaen kom i vejen i 2020, men i oktober sparker AC Horsens nyt liv i en gammel Folkebladet-tradition

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Annonce