Annonce
Odder

Byggeboomet fortsætter: Alle 20 grunde i ny udstykning blev revet væk

20 byggegrunde er blevet solgt. De ligger på vejen Krags Mark i nærheden af Smilet, som regnvandsbassinet i området er blevet døbt. Og de ligger i gåafstand fra en nye børneinstitution, som efter planen er færdig i 2023. Arkivfoto: Anya Wissendorff
Det kniber gevaldigt med at få passet børn i nærheden af de nye boligområder i Bendixminde. Derfor vil borgmester have et nyt byråd til at gentænke ambitionerne for vækst.

Odder: Priserne er fornuftige, og derfor er der rift om byggegrundene i Bendixminde-området i den vestlige del af Odder. Men fremover skal kommunen overveje, om byggeboomet skal fortsætte, eller om der skal skrues ned for farten, mener borgmester Uffe Jensen (V).

Tirsdag blev 20 nye byggegrunde solgt, og allerede på forhånd havde endnu flere interesserede meldt sig hos de fem ejendomsmægler-firmaer, der står for salget. I alt var der 38, der gerne ville sikre sig en grund, oplyse Odder Kommune.

- Hvis der blev sat 40 til salg, så ville der måske være 15-18, der ikke var solgt i første hug, men hurtigt efter. Det ville være rart, at vi havde haft lidt flere grunde, når nu efterspørgslen er der, mener Kurt Svit, ejendomsmægler og indehaver af EDC Ejendomscenteret i Odder.

Annonce

Interessen er stor

Det er kommunens valg, at salget sker ved lodtrækning i stedet for, at grundene bliver solgt il højeste bud. De 20 grunde koster mellem 900.000 kroner og 1,3 millioner kroner.

Trækker lod om rækkefølgen

Når der er flere købere til de 20 grunde i Bendixminde, foregår salget ved lodtrækning.

Byens fem mæglere mødes tirsdag eftermiddag med kommunens advokat, og der bliver lavet en liste med alle de  interesserede købere. Dobbeltgængere bliver sorteret fra, så hver køber kun er med på listen én gang.

Så trækker advokaten lod om rækkefølgen, og nummer et på listen får lov at købe sin førsteprioritet. Derefter bliver der ringet rundt til nummer to og så fremdeles. Køberne ved på forhånd, at det kan ske, at deres førsteprioritet er blevet solgt, men kan så vælge en anden af de ledige grunde.

- Det er det rigtige prisniveau, og det er med til at gøre grundene attraktive, siger Kurt Svit.

Han ser gerne, at der kommer flere parceller.

- Vi vil gerne have grunde at sælge, men kommunen skal også kunne følge med på infrastruktur, siger Kurt Svit.

Annonce

Tænk på børnene

Netop infrastrukturen er et problem i Bendixminde. En planlagt institution med plads til over 100 børnehave- og vuggestuebørn bliver først færdig i 2023, og i stedet skal nogle af børnene passes i en midlertidig institution ved Vitapark i Odder.

De nye udstykninger kommer til at ligge i det nederste af de to lysegrønne områder på kortet. Det øverste lysegrønne område bliver bebygget med seniorboliger. Illustration: Odder Kommune

- Den skulle have været klar til brug 1. oktober, men den er et par måneder forsinket. Så der er børn, der i en periode må køres til Ørting og andre steder. Jeg plejer at sige, at vi lige hænger på med det yderste af neglene, når det gælder børnepasning. Vi har ambitioner om, at man kan få passet sit barn i det nærområde, man bosætter sig i. Men der går halvandet år, før der er en institution til 112 børn i Bendixminde-området, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Han er glad for, at der er ator interesse for at købe grunde. Tilflyttere kan være med til at sikre kommunens erklærede målsætning om, at der skal være 25.000 indbyggere i Odder Kommune i 2025. Men måske skal målsætningen om vækst gentænkes.

Annonce

Vi skal tænke os om

- Personligt er jeg begyndt at sige vækst med omtanke. Hvis man kommer hertil, har man en forventning om, at man kan få passet sine børn, de kan få plads i skolen, og hvis oldemor skal på plejehjem, så skal hun kunne det. Men det koster rigtigt meget at bygge skoler, børnehaver og plejehjem. Det vil jeg glæde mig til at diskutere med det nye byråd, tilføjer borgmesteren med henvisning til, at en nyvalgt kommunalbestyrelse sætter sig i byrådets stole 1. januar.

Vi har ambitioner om, at man kan få passet sit barn i det nærområde, man bosætter sig i.

Uffe Jensen (V), borgmester

Samme dag kan køberne af de 20 grunde i Bendixminde overtage deres grunde. Selv om mange håndværkere har travlt, burde det ikke et være et problem at få bygget hus. Ifølge ejendomsmægler Kurt Svit er det ikke alle håndværkere, der har bugnende ordrebøger.

Det bekræfter Bredkærvejens Murer & Beton.

- Så snart vi kommer hen i foråret, kan vi godt tage nyt ind. Jeg har en svag fornemmelse af, at byggeriet er ved at gå lidt ned i tempo, der kommer ikke så mange henvendelser, siger Allan Henriksen, der er medejer af Bredkærvejens Murer & Beton.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun vil inspirere til flere kulører i boligen: I ny butik på Bjerrevej kan man hente gode ideer

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Hedensted

Politiet måtte tilkaldes til to kamphaner på bodega

Erhverv

Fra bekymrende forår til travl sommer: Turister har bidt på nyt maritimt ferietilbud i Juelsminde

Forsvaret: Det vil tage mere end 50 år at rydde op efter vores forureninger

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Huspriserne er steget 15 procent siden seneste kommunalvalg: Boligejere bør følge valgkampen tæt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Hedensted

Hedensted får træls topplacering for hjemmehjælp: Ældre Sagen kalder til borgermøde på trods af usikre tal

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

Horsens

Slingrende kørsel vakte opmærksomhed - nu er 68-årig sigtet for spritkørsel

Annonce