Annonce
Odder

Byggeboom: 250 boliger er på vej til Odder Vest

27 nye byggegrunde i Odder Vest bliver sat til salg om få dage. Foto: Odder Kommune
Kommunen sætter nye parcelhusgrunde på markedet, og boligselskaberne har fået kig på populært område i Odder. Der er også en børneinstitution på vej.

Odder: Den vestlige del af Odder trækker mange tilflyttere, og kommunen udbyder snart nye parcelhusgrunde til salg. Desuden er der projekter på vej med almennyttige boliger og en ny børnehave. Omkring 250 nye boliger er på vej.

- Søgningen er stor, brandingen af Odder har haft sin succes. Efter prognoserne vækster vi enormt i årene fremover. De almindelige byggegrunde er spist op, og det er godt, der kommer en blandet boligmasse, hvor der både er unge, gamle, børnefamilier og deslige, siger Ole Lyngby Pedersen (V), der er formand for miljø-, teknik- og kulturudvalget.

Lige nu har Odder Kommune to ledige grunde på Overskov, der ligger lige i udkanten af Bendixminde-området. Det er de eneste kommunale byggegrunde, der er til salg i Odder by.

Men 6. juni bliver 27 parcelgrunde sat til salg. De ligger i et kuperet terræn på Eisenbergvej tæt på Balle Skov, og priserne varierer fra 700.000 kroner til 1.125.000 kroner. Grundene er mellem 770 og 1100 kvadratmeter, de samlet i et vænge, og i midten er der et fællesareal.

Projekter på vej

I de næste år kan der blive opført 250 nye boliger i Odder Vest.

Om få dage sættes 27 parcelhusgrunde til salg på Eisenbergvej.

Domea vil lave 148 boliger tæt på en ny børneinstitution.

Domi Bolig vil lave 66 boliger tæt på Vestermarkskolen, og lige i nærheden vil Hou Invest Aps lave seks boliger.

Annonce

Projekt ved Smilet

Men der er flere boligmuligheder på vej i den vestlige del af Odder. Boligselskabet Domea vil gerne bygge i vestbyen. Det skal ske i Bendixmindeområdet ganske tæt på Eisenbergvej. Her er lavet et regnvandsbassin, der på grund af sin form går under navnet Smilet.

Lige nord for Smilet vil kommunen lave en ny børneinstitution med plads til 110 børn. Der er sat 25 millioner kroner af i kommunens budget til institutionen, der efter planen skal være færdig i 2022. Institutionen er også tænkt som et samlingspunkt og mødested for aktiviteter i området.

Lige nord for børneinstitutionen vil Domea lave fire huse i tre og fire etager, som i alt skal have 70 familieboliger. Desuden skal der laves tre gårdhaver med huse omkring, de skal rumme 48 familieboliger.

- Det er et meget spændende delområde, som vi får bygget ned mod det, der hedder Smilet. Vi får etableret en børnehave i området, og jeg tror, at det bliver et attraktivt område at bosætte sig i, siger Ole Lyngby Pedersen.

Annonce

Skal i høring

Som omtalt i avisen for nylig, vil Domi Bolig under navnet Løkkegårdsparken lave 66 rækkehuse tæt på Vestermarkskolen.

Lige over for dem er et mindre projekt på vej. Det omfatter seks seks boliger på 120 kvadratmeter, som Hou Invest Aps vil opføre med CC Green som totalrådgiver.

MTK-udvalget har nikket god for, at der bliver lavet lokalplaner for alle tre projekter, som Domi Bolig, Domea og Hou Invest Aps står bag. De skal ud i en offentlig høring, før de kan blive godkendt af byrådet. Det vil tidligst ske i løbet af efteråret, og så kan entreprenørmaskinerne formentlig først begynde at køre i området næste år.

- Jeg tror, at det hele deroppe bliver attraktivt, siger Ole Lyngby Pedersen.

Odder Vest er ikke det eneste område i byen, hvor der bliver bygget flittigt. Det samme gælder i den sydøstlige del af byen, hvor den private udstykning Præstelunden ligger.

Kommunen har også grunde til salg i Ørting, Gylling og Hundslund, og der er grunde til salg i private udstykninger i Saxild og Hou.

Domi Bolig vil lave en lille landsby inde midt i Odder. Illustration: Kaark

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce