Annonce
Brædstrup

Bygge-boom i Brædstrup: Galgehøj er fyldt op

Udstykningen Galgehøj i det nordlige Brædstrup er nu fyldt op. Det nyeste byggeri er et par rækkehuse fra Huscompagniet. Foto: Peter Hald
Udstykningen Galgehøj er udsolgt, og kun enkelte andre grunde er til salg i Brædstrup. Nye udstykninger er på vej, men det varer lidt, før de er klar.

Brædstrup: Det tog sin tid, men pludselig kom der gang i husbyggeriet på udstykningen Galgehøj og Fredsbovej i Brædstrup. De seneste to år er det gået rigtig stærkt med at få bygget huse på udstykningen, og nu er der faktisk "fuldt hus".

Det betyder så også, at der kan opstå mangel på byggegrunde i Brædstrup. Lige nu er der faktisk ikke flere grydeklare udstykninger, selv om der er projekter på tegnebrættet.

- Vi burde have haft flere grunde klar nu. Set i bakspejlet er vi et halvt år bagud, siger byrådsmedlem Jørgen Korshøj (V).

Annonce

- Men der er noget på vej. En ny etape ved Ring Sø er på tegnebrættet, og i september vil vi behandle en lokalplan i byrådet. Jeg har ikke set plantegninger endnu, men jeg vil umiddelbart skyde på, at der kan blive mellem 30 og 40 boliger i en kombination af parcelhuse og rækkehuse, siger Jørgen Korshøj.

Ud over den nye etape ved Ring Sø nævner Jørgen Korshøj, at der på længere sigt kan komme nye udstykninger mod øst ved Sorgenfri. Der er i hvert fald overordnet udpeget områder her i kommuneplanen som mulige boligområder. Men det er private jorder, og det vil kræve, at lodsejerne er interesserede - og i øvrig kræve nærmere planlægning i form af en lokalplan.

Endelig er der muligheden for den såkaldte "by-fortætning". Det har Brædstrup allerede oplevet en del af, for eksempel med boligprojektet Sønderhaven og lejligheder i det gamle mejeri og andre steder.

Store muligheder

Der er bygherrer på spring. Blandt andet er Brian Hegermann fra Hegermann Huse klar til at bygge mere i Ring Søpark, og han siger til avisen, at han også har kontakt til flere lodsejere rundt omkring byen for at undersøge muligheder for private udstykninger.

- Der er store muligheder i Brædstrup-området, og jeg har tænkt mig at arbejde hårdt for det. Jeg er meget positiv, siger Brian Hegermann.

Ejendomsmægler Rasmus Friis Kronborg, indehaver og daglig leder hos Nybolig Brædstrup, der siden 2018 har stået for salget af Huscompagniets boliger på Galgehøj/Fredsbovej, kan konstatere, at der lige nu kun er en enkelt ubebygget grund tilbage på denne udstykning, hvor der er i alt 35 grunde.

I den senere tid har Huscompagniet bygget rækkehuse på Galgehøj-udstykningen. Tre er solgt, og der er fem tilbage, heraf to, der er ved at blive bygget i øjeblikket. Derudover er der et enkelt ledigt parcelhus, men ellers er området fuldt beboet.

- Efter denne udstykning er der i øjeblikket ikke flere ledige udstykninger i Brædstrup, så det vil være rigtig god timing at få gang i nogle nye udstykninger snarest, siger Rasmus Friis Kronborg.

Han peger på Ring Søpark-området samt DLG-grunden og længere ude i fremtiden udstykninger ved Sorgenfri.

Annonce

Ketchup-effekt

Tempoet på boligsalget i Brædstrup er øget stærkt i den senere tid, så der har nærmest været tale om en slags "ketchup-effekt". Indtil for blot nogle få år siden gik det forholdsvis langsomt med at få solgt grunde og huse... men pludselig tog det voldsomt fart.

Det hænger sammen med, at Brædstrup har udviklet sig positivt som handelsby, og samtidig har der været fuld tryk på byforskønnelsen, ikke mindst i form af det nye Banetorv samt renoveringen af byens gamle posthus og dampvaskeriet, hvilket har givet plads til nye spisesteder, butikker, lejligheder og endda et bryggeri.

Brædstrups bymidte er blevet et aktivt sted. Den før lidt kedelige Stationsplads er nu blevet til det mere attraktive Banetorv. Foto: Peter Hald

- Når jeg får kunder på besøg, så behøver jeg bare at invitere dem ned i bymidten. Så jeg kan vise dem, at der allerede er sket en masse. Det er ikke længere planer, der ligger langt ude i fremtiden. Folk kan se det med deres egne øjne, at der er er sket meget, og at der er kommet et vældigt liv i byen, siger Rasmus Friis Kronborg.

Prismæssigt ligger Brædstrup stadig et stykke under de større byer, men huspriserne er på vej op, og når der er budrunder på attraktive boliger, har Rasmus Friis Kronborg oplevet, at der i nogle tilfælde er blevet budt væsentligt over, nogle gange op til 300.000 kroner mere.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce