Annonce
Brædstrup

Byforskønnelse kan begynde til sommer: Her er planerne

Der var mulighed for at studere de ti områdeprojekter nærmere for byens borgere, da Horsens Kommune onsdag aften holdt borgermøde om områdefornyelsen. Foto: Henrik Sandvad

Horsens Kommune satser på hurtige og synlige resultater, når områdefornyelsen af Brædstrup går i gang i det sene forår eller tidlige sommer.

Brædstrup: Der kommer til at ske hurtige og synlige forskønnelser af Brædstrup, når de første områdepenge aktiveres i det sene forår eller tidlige sommer næste år. Det oplyste projektchef Charlotte Lorentzen, da Horsens Kommune onsdag aften havde inviteret byens borgere til møde om det store områdeprojekt.

Cirka 110 borgere var mødt op til en orientering om de ti områdeprojekter, som sættes i gang fra 2018-2022.

- Vi begynder med de nemmeste projekter først. Det drejer sig om Søndertorv og Dommertorvet. Her skal der kun ske nogle mindre tilpasninger af de offentlige vejarealer. På den måde får vi nogle hurtige og synlige resultater. De større projekter som banetorvet, banestien og Folkeparken vil tage lidt tid. Her er der mange interessenter, og planerne skal måske justeres undervejs, så det bliver en længere proces, forklarede Charlotte Lorentzen.

Banestien har et fantastisk potentiale, men man kan bare ikke se den i Brædstrup. Det er et kæmpe selvmål, og når det her projekt er gennemført, vil det virkelig betyde noget for byen.

Per Lüchtemeier, arkitekt Plan og Proces.

De 10 områdeprojekter


  • Banetorvet: afsat 2.5 mio. kr.
  • Dommertorvet og Søndertorvet: afsat 750.000 kr.
  • Bredgade og Søndergade: afsat 750.000 kr.
  • Ungdomsplads: afsat 1,25 mio. kr.
  • Banestien: afsat 3,5 mio. kr.
  • Byens indgange: afsat 400.000 kr.
  • Firkløverstien: afsat 1,35 mio. kr.
  • Folkeparken: afsat 3 mio. kr.
  • Fællesskab, mødesteder og borgerinitierede projekter: afsat 1 mio. kr. over fem år

Der er derudover afsat penge til konsulentbidstand og sekretariatsomkostninger. Horsens Kommune prøver desuden at skaffe flere midler til bygningsfornyelse.

Mange var interesseret i at høre, hvad der skal ske med Brædstrup over de kommende år. Cirka 110 tilskuere mødte op til borgermødet i den tidligere Energi Midt bygning på Søndergade 27.

Oplevelser og æstetik i midtbyen

Det helt centrale i områdefornyelse er at få byens udearealer til at fungere bedre, end de gør i dag. Torve, parker og pladser skal tilføres nye faciliteter, så man får lyst til at bruge byen mere, og der skal i det hele taget flere oplevelser og mere æstetik ind i Brædstrup, forklarede arkitekt Per Lüchtemeier fra konsulentfirmaet Plan og Proces, som er rådgiver på det store projekt.

For at skabe det får byen et nyt torv, Banetorvet, som går fra det gamle mejeri og til Stationspladsen. Det skal være byens nye samlende plads, hvor der både skal være plads til udfoldelse, stille pauser og byens gæster. Her er der sat 2,5 mio. kroner af til at skabe det nye byrum.

- Det er et ambitiøst projekt, fordi det er en stor plads, og der skal laves en del bygningsarbejde. Så her skal der ske en større investering, fortalte Per Lüchtemeier.

Annonce

Aktiviteter ved banesti og Folkepark

Et andet område, hvor der satset mange penge, er synliggørelsen af banestien igennem byen. Her planlægger kommunen og arkitekten at afsætte 3,5 mio. kroner til at bringe naturen ind i Brædstrup og hægte nogle af idéerne fra Aktivitetsparken på den nye banesti.

- Banestien har et fantastisk potentiale, men man kan bare ikke se den i Brædstrup. Det er et kæmpe selvmål, og når det her projekt er gennemført, vil det virkelig betyde noget for byen, sagde Per Lüchtemeier.

Også forholdene for de unge vil få et løft ifølge områdeplanerne. Der er således afsat 1,25 mio. kroner til en ungdomsplads, som skal ligge, hvor ungdomsklubben ligger i dag. Bygningen skal rives ned i begyndelsen af 2018, og det bliver op til de unge i ungdomsklubben og på Brædstrup Skole, hvad der skal være på området fremover.

Også Folkeparken vil få et løft. Her er afsat tre mio. kroner til at åbne og synliggøre parken. Parken skal i det hele taget bruges meget mere, end den gør i dag. Derfor skal nogle af idéerne fra Aktivitetsparken også integreres i Folkeparken, så man får en aktiv park, hvor der også kan afholdes arrangementer.

- Vi prøver at lave projekterne, så Brædstrup får mest muligt ud af det. Derfor har vi også taget alle ti projekter med i det endelige program, sagde Charlotte Lorentzen.

Annonce
Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Erhverv For abonnenter

HAI skaffer nye kunder midt i krisen: - Det er helt surrealistisk for at sige det mildt

Erhverv

Ny administrerende direktør i spidsen for M+ Ejendomme, som har rod i Michael A. Mortensens første selskab

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Se debatten her: Messerschmidt og Carsten Nielsen krydsede klinger inden afstemning om forsvarsforbeholdet

Horsens

Slut med dankort og pantkort: Nu skal du bruge en app for at komme af med dine tomme flasker og dåser på pantstation

Erhverv For abonnenter

Råvarepriser driller betonfirma, succes med pulsure og tilbagegang i lokalbrugser: Her er 19 lokale regnskaber

Brædstrup

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Seneste plus

Odder

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Horsens

Skrev historie: Horsensianer tog første danske VM-medalje i 20 år

Erhverv For abonnenter

Kollegiebyggeri, der skyder op ved banegården, får en kvadratmeterpris langt over normalen: De unge skal kunne spejle sig i godt håndværk

Hedensted

Brand i etageejendom: Alle beboerne blev evakueret

Annonce