Annonce
Brædstrup

Byforskønnelse kan begynde til sommer: Her er planerne

Der var mulighed for at studere de ti områdeprojekter nærmere for byens borgere, da Horsens Kommune onsdag aften holdt borgermøde om områdefornyelsen. Foto: Henrik Sandvad

Horsens Kommune satser på hurtige og synlige resultater, når områdefornyelsen af Brædstrup går i gang i det sene forår eller tidlige sommer.

Annonce

Brædstrup: Der kommer til at ske hurtige og synlige forskønnelser af Brædstrup, når de første områdepenge aktiveres i det sene forår eller tidlige sommer næste år. Det oplyste projektchef Charlotte Lorentzen, da Horsens Kommune onsdag aften havde inviteret byens borgere til møde om det store områdeprojekt.

Cirka 110 borgere var mødt op til en orientering om de ti områdeprojekter, som sættes i gang fra 2018-2022.

- Vi begynder med de nemmeste projekter først. Det drejer sig om Søndertorv og Dommertorvet. Her skal der kun ske nogle mindre tilpasninger af de offentlige vejarealer. På den måde får vi nogle hurtige og synlige resultater. De større projekter som banetorvet, banestien og Folkeparken vil tage lidt tid. Her er der mange interessenter, og planerne skal måske justeres undervejs, så det bliver en længere proces, forklarede Charlotte Lorentzen.

Banestien har et fantastisk potentiale, men man kan bare ikke se den i Brædstrup. Det er et kæmpe selvmål, og når det her projekt er gennemført, vil det virkelig betyde noget for byen.

Per Lüchtemeier, arkitekt Plan og Proces.

De 10 områdeprojekter


  • Banetorvet: afsat 2.5 mio. kr.
  • Dommertorvet og Søndertorvet: afsat 750.000 kr.
  • Bredgade og Søndergade: afsat 750.000 kr.
  • Ungdomsplads: afsat 1,25 mio. kr.
  • Banestien: afsat 3,5 mio. kr.
  • Byens indgange: afsat 400.000 kr.
  • Firkløverstien: afsat 1,35 mio. kr.
  • Folkeparken: afsat 3 mio. kr.
  • Fællesskab, mødesteder og borgerinitierede projekter: afsat 1 mio. kr. over fem år

Der er derudover afsat penge til konsulentbidstand og sekretariatsomkostninger. Horsens Kommune prøver desuden at skaffe flere midler til bygningsfornyelse.

Mange var interesseret i at høre, hvad der skal ske med Brædstrup over de kommende år. Cirka 110 tilskuere mødte op til borgermødet i den tidligere Energi Midt bygning på Søndergade 27.
Annonce

Oplevelser og æstetik i midtbyen

Det helt centrale i områdefornyelse er at få byens udearealer til at fungere bedre, end de gør i dag. Torve, parker og pladser skal tilføres nye faciliteter, så man får lyst til at bruge byen mere, og der skal i det hele taget flere oplevelser og mere æstetik ind i Brædstrup, forklarede arkitekt Per Lüchtemeier fra konsulentfirmaet Plan og Proces, som er rådgiver på det store projekt.

For at skabe det får byen et nyt torv, Banetorvet, som går fra det gamle mejeri og til Stationspladsen. Det skal være byens nye samlende plads, hvor der både skal være plads til udfoldelse, stille pauser og byens gæster. Her er der sat 2,5 mio. kroner af til at skabe det nye byrum.

- Det er et ambitiøst projekt, fordi det er en stor plads, og der skal laves en del bygningsarbejde. Så her skal der ske en større investering, fortalte Per Lüchtemeier.

Annonce

Aktiviteter ved banesti og Folkepark

Et andet område, hvor der satset mange penge, er synliggørelsen af banestien igennem byen. Her planlægger kommunen og arkitekten at afsætte 3,5 mio. kroner til at bringe naturen ind i Brædstrup og hægte nogle af idéerne fra Aktivitetsparken på den nye banesti.

- Banestien har et fantastisk potentiale, men man kan bare ikke se den i Brædstrup. Det er et kæmpe selvmål, og når det her projekt er gennemført, vil det virkelig betyde noget for byen, sagde Per Lüchtemeier.

Også forholdene for de unge vil få et løft ifølge områdeplanerne. Der er således afsat 1,25 mio. kroner til en ungdomsplads, som skal ligge, hvor ungdomsklubben ligger i dag. Bygningen skal rives ned i begyndelsen af 2018, og det bliver op til de unge i ungdomsklubben og på Brædstrup Skole, hvad der skal være på området fremover.

Også Folkeparken vil få et løft. Her er afsat tre mio. kroner til at åbne og synliggøre parken. Parken skal i det hele taget bruges meget mere, end den gør i dag. Derfor skal nogle af idéerne fra Aktivitetsparken også integreres i Folkeparken, så man får en aktiv park, hvor der også kan afholdes arrangementer.

- Vi prøver at lave projekterne, så Brædstrup får mest muligt ud af det. Derfor har vi også taget alle ti projekter med i det endelige program, sagde Charlotte Lorentzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce