Annonce
Brædstrup

Byfornyelse spærrer Søndergade i fire dage

Håndværkerne knokler med at etablere Banetorvet i Brædstrup midtby. Alt tyder på, at både torvet og Banestien bliver færdiggjort til tiden midt i maj. Foto: Henrik C. Sandvad
Arbejdet med at etablere Banetorvet og Banestien i Brædstrup er i fuld gang, og det betyder, at trafikanterne efter påske må finde alternative ruter, hvis man vil igennem Brædstrup midtby.

Brædstrup: Det store entreprenørarbejde med at etablere Banetorvet og Banestien i Brædstrup midtby vil efter påske spærre Søndergade i fire dage.

Helt konkret er arbejdet nu nået dertil, hvor Banestien skal krydse Søndergade, og det betyder, at der skal laves en ny fodgængerovergang med et helleanlæg. Arbejdet gør derfor, at Søndergade lukkes for trafik i perioden tirsdag 6. april til og med fredag 9. april.

Spærringen gælder på strækningen mellem rundkørslen på Vestervangen/Søndergade og hen til Jernbanegade. De trafikanter, der skal den vej, vil i stedet blive ledt ud på en omkørsel ad Vestervangen, Indre Ringvej og Jernbanegade.

- Der skal etableres et helleanlæg der, hvor fodgængere og cyklister skal over Søndergade. Vejen skal derfor graves op og forbindes med Banestien og byparken, så alle, der kommer derfra, kan komme sikkert over Søndergade, siger Kim Bach Hansen, formand for Brædstrup Lokalråd.

Brædstrup Lokalråd har været sparringspartner og rådgiver over for Horsens Kommune i forbindelse med områdefornyelsen i Brædstrup.

Annonce

Holder tidsplanen

Arbejdet med at etablere Banetorvet og Banestien gik i gang i oktober sidste år, og indtil nu skrider entreprenørarbejdet planmæssigt frem.

- Håndværkerne mistede 14 dage i vinter på grund af vejret, men de forventer selv, at de kan indhente det tabte igen. Så vi tror på, at de kan blive færdige til tiden. Indtil nu ser det hele rigtig fint ud, og vi glæder os til, at det står færdigt, siger Kim Bach Hansen.

Vinteren kostede 14 dage på de mange anlægsarbejder i Brædstrup, men de to uger forventer håndværkerne at hente ind igen. Lokalrådsformand Kim Bach Hansen ser frem til, at man kan fejre Brædstrup nye midtby for  byens borgere, når coronareglerne tillader det. Arkivfoto: Morten Pape


Vi er i dialog med kommunen omkring en fejring af vores nye midtby med ungdomsplads, Banetorvet, Banestien og Folkeparken.

Kim Bach Hansen, formand for Brædstrup Lokalråd


Ifølge tidsplanen skal Banestien og Banetorvet være færdig og klar til brug midt i maj, og i begyndelsen af juni forventes det, at forskønnelsen af Folkeparken er færdiggjort. Dermed vil de tre største projekter i områdefornyelsen af Brædstrup være helt færdige inden sommer, og det vil blive markeret, når coronareglerne ellers tillader det.

- Vi er i dialog med kommunen omkring en fejring af vores nye midtby med ungdomsplads, Banetorvet, Banestien og Folkeparken, og jeg ved, at der også er sat penge af til det. Vi har dog sat det hele på hold, indtil vi ved, hvordan coronasituationen udvikler sig. Vi vil gerne have så mange som muligt med, uden vi risikerer, at vi gør folk syge. Der er derfor noget på vej, men jeg kan endnu ikke røbe, hvad der kommer til at ske, siger Kim Bach Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Bor du i et område med høj eller lav smitte: Find dit sogn på kortet

Annonce