Annonce
Odder

Byfornyelse skal udvikle landsbyerne

Yderområderne i Odder får en hjælpende hånd til at skabe mere liv. Pressebillede

En pose penge fra byfornyelseslovens forsøgspulje skal skabe liv og fremdrift i lokalområderne.

Odder: Et forsøgsprojekt i Odder Kommune skal gøre landsbyerne skønnere og rydde ud i de forfaldne bygninger i landsbyerne, der står tomme og skæmmer i gadebilledet.

Projektet vil over de kommende år udvikle og afprøve nye tiltag for at skaffe midler til at redde og udvikle landsbyerne. Udgangspunktet er, at der gennem nye samarbejdsformer kan skabes fremdrift og nyt liv i lokalområdet. Det drejer sig særligt om tidligere samlingssteder som købmanden, kroen eller stationen, der i mange yderområder er lukket og står tomme.

Odder Kommune modtog i begyndelsen af året et tilsagn på 1.655 mio. kr. til projektet fra byfornyelseslovens forsøgspulje 2017 under Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, og projektet sættes nu i gang. Projektet udføres i samarbejde med arkitektfirmaet BO FROST architects, der vil stå for den faglige ledelse af projektets lokale aktiviteter.

Projektet løber fra 2018 frem til midten af 2020. I alt ni mio. kr. i puljen blev fordelt mellem Syddjurs, Odsherred, Randers, Middelfart, Esbjerg, Skive og Odder Kommune.

- For at vi kan skabe levedygtige landsbyer, er det afgørende, at der er liv i landsbyens centrale bygninger. Vi er meget glade for denne store bevilling til projektet, der gør os i stand til at undersøge problemstillingen og udvikle nye løsninger til Odder Kommune og andre kommuner i samme situation. Vi håber, projektet kan vise, at både kommune, foreninger og lokale borgere får stor værdi ud af at hjælpe centrale bygninger tilbage på markedet, så de kan fyldes af nyt liv og forbedre den fysiske kvalitet i landsbyerne, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce