Annonce
Odder

Byfestoptog smed præmier af sig

Manglen på frivillige har tvunget Gymnastik Odder til at nedlægge Hop-Ind teltet, men medlemmerne var et festligt indslag i optoget og heldigvis lover vejrguderne godt vejr, så der måske alligevel kan blive god stemning ved Hop Inds borde på Rathlousgade. Foto: Søren E. Alwan
Festlig indledning på byfest-weekend med stor opbakning til optog, der ellers har været truet af aflysning på grund af manglende opbakning de seneste år.

Odder: Det traditionsrige byfestoptog var truet af lukning på grund af manglende opbakning fra de frivillige i kommunens foreninger. Heldigvis fik truslerne flere foreninger ud af busken, så fredagens optog blev et festligt et af slagsen.

Og flere af de deltagende foreninger fik da også mere end glæden ved at blive klappet igennem byen ud af deres indsats.

Tidligere byrådsmedlem Lars Grønlund fik nemlig æren af at overrække checks til flere af deltagerne.

- Det er dejligt at se flere og også flere nye i optoget i år, sagde han, inden gaveregnen begyndte med en check på 2000 kroner til Kuglen & Keglen - vel at mærke til aktiviteter for deres medlemmer.

Temaet for årets byfest er Norden, og det tema have Power House taget til sig. Udklædte som nordiske mytologifigurer dansede de sig gennem gaderne og fik derfor 2000 kroner for at være et super festligt indslag.

Lions fik 1000 kroner for at være med i optoget for første gang, mens Ørting Falling Ungdoms Gymnastikforening kan putte 2000 kroner i klubkassen.

- Tak fordi I tog handsken op for et par år siden. Vi håber, at I kan være med til at inspirere andre fra oplandet til at deltage, sagde Lars Grønlund.

Endelig fik DUI Leg & Virke 3000 kroner for at være fast inventar i både optoget og børnekræmmermarkedet lørdag formiddag foran rådhuset.

Annonce
80'er tema fra en af byens barer. Foto: Søren E. Alwan

Byrådet vil se flere frivillige

To telte blev også belønnet.

Odder Garden fik 4000 kroner for udsmykning af deres telt og et stort engagement, mens Gymnastik Odder fik årets Fighterpris på 2000 kroner.

Gymnastikforeningens telt Hop-Ind er nedlagt i erkendelse af, at det er for svært at skaffe frivillige, selv om det er en stor forening.

- Men tak fordi I alligevel har taget handsken op og gjort noget andet, sagde Lars Grønlund.

Borgmester Uffe Jensen fulgte op og indledte sin tale til den 31. byfest med en lille opsang til kommunens foreningers medlemmer.

- Vi ser meget gerne, at flere foreninger vil være med, for vi kan kun se frem imod en byfest nummer 32, takket være alle de frivillige, der lægger et stort arbejde, understregede han - og bød så velkommen til byfesten.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Odder

Budget i Odder: Partier er glade for fuldt låne-stop og vil afdrage på kommunens gæld

Annonce