Annonce
Odder

Byfest: Gris på gaflen giver penge til kulturlivet

Der er tradition for helstegt gris til byfesten, og sådan bliver det også i år. Arkivfoto: Martin Ravn
Masser af frivillige hjælper til og erhvervslivet støtter festligheder, der giver overskud til gavn for byens kulturaktører.

Gylling: "Som arrangør af Gylling Byfest går vi i Gylling Kulturforening meget op i, hvordan vi får mest kultur for pengene. Vi har ikke store rumraketter eller underskudsgarantier til at sikre tilblivelsen af vores arrangementer".

Sådan skriver formand Lars Dalsgaard Andersen fra Gylling Kulturforening i programmet til dette års byfest i Gylling, der foregår i weekenden 13.-15. juni.

Til gengæld har byfesten helstegt grillgris, og det trækker folk til. Desuden får byfesten opbakning fra erhvervslivet og masser af frivillige hænder, som hjælper til.

- På tre år er byfestens overskud og tilskud fra fonde og puljer blevet til 200.000 kroner. Disse midler er blevet delt direkte videre til de øvrige kulturaktører i Gylling og Omegn, tilføjer formanden.

Annonce

Cykelløb og fællesspisning

Uddelingen foregår efter en projektfremvisning og afstemning, og i 2018 var der flest stemmer på en branddør i forsamlingshuset.

Byfesten begynder torsdag 13. juni med et cykelopgaveløb for hele familien klokken 17. Klokken 18.30 er der teltbanko, og teltet på sportspladsen lukker klokken 22.

Fredag åbner teltet klokken 15, og i løbet af eftermiddagen og aftenen er der sang og musik, legeland, fællesspisning med helstegt grillgris og musik.

Lørdag begynder løjerne klokken 10 med legeland, petanqueturnering med mere. Klokken 12 bliver de uofficielle kommunemesterskaber i syvmands oldboysfodbold afgjort, og eftermiddagen og aftenen byder på flere aktiviteter samt spisning og fest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce