Annonce
Horsens

Byens nye vandkunst dækket til: Derfor er det nødvendigt med et telt over Kilden

Et kig under teltdugen onsdag afslører, at der mangler at blive lagt fliser i et hjørne endnu. Foto: Nicolai Skovgård
Et stort telt har holdt Horsens' nye vandkunst Kilden tør i efterhånden noget tid, fordi regnvand ikke kan løbe væk, før fliserne er på plads.

Horsens: Nysgerrige ansigter kigger jævnligt ind i det telt, der står og dækker for den kommende vandkunst på Søndergade, som i øvrigt er blevet døbt Kilden.

For hvad mon der sker derinde, siden den skal gemmes væk under en rød-hvid teltdug? Kristian Markvardt, projektleder for Buus Anlægsgartner, har svaret:

- Det er meget lavpraktisk. Fordi det er en vandkunst, er det jo et kar, der bliver fyldt med vand, hvis det regner, og så vil det ikke være til at lægge fliserne, siger han.

Annonce

Dyser kan ikke hjælpe

Der er selvfølgelig installeret dyser og afløb, som skal opsamle vandet fra Kilden, sende det rundt og ud i vandkunsten igen.

Men som Kristian Markvardt forklarer, så er de dyser og afløb placeret i samme højde, som fliserne kommer til at være i. Når fliserne så endnu ikke er lagt, er der et gab på et par centimeter, hvor vandet vil blive liggende.

Og med det regnvåde efterårsvejr, der har været over Horsens den seneste tid, har teltet derfor været nødvendigt for, at de underentreprenører, der er hentet ind til arbejdet, har kunnet lægge fliserne.

Startes til foråret

Derfor bliver teltet også stående lidt endnu:

- Jeg regner med, at de er færdige med at lægge fliser på overfladen i denne uge eller måske starten af næste, og så fjerner vi teltet. De her underentreprenører, vi har hentet ind, er 100 meter-mestre i flisearbejde, så det skal nok blive godt, siger Kristian Markvardt.

Vandkunsten bliver færdig i løbet af de næste ugers tid, og derefter vil den blive prøvet af, men den vil ikke blive startet for alvor. Det venter man med, indtil de kolde vintermåneder er overstået.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce