Annonce
Horsens

Byens nye vandkunst dækket til: Derfor er det nødvendigt med et telt over Kilden

Et kig under teltdugen onsdag afslører, at der mangler at blive lagt fliser i et hjørne endnu. Foto: Nicolai Skovgård
Et stort telt har holdt Horsens' nye vandkunst Kilden tør i efterhånden noget tid, fordi regnvand ikke kan løbe væk, før fliserne er på plads.
Annonce

Horsens: Nysgerrige ansigter kigger jævnligt ind i det telt, der står og dækker for den kommende vandkunst på Søndergade, som i øvrigt er blevet døbt Kilden.

For hvad mon der sker derinde, siden den skal gemmes væk under en rød-hvid teltdug? Kristian Markvardt, projektleder for Buus Anlægsgartner, har svaret:

- Det er meget lavpraktisk. Fordi det er en vandkunst, er det jo et kar, der bliver fyldt med vand, hvis det regner, og så vil det ikke være til at lægge fliserne, siger han.

Annonce

Dyser kan ikke hjælpe

Der er selvfølgelig installeret dyser og afløb, som skal opsamle vandet fra Kilden, sende det rundt og ud i vandkunsten igen.

Men som Kristian Markvardt forklarer, så er de dyser og afløb placeret i samme højde, som fliserne kommer til at være i. Når fliserne så endnu ikke er lagt, er der et gab på et par centimeter, hvor vandet vil blive liggende.

Og med det regnvåde efterårsvejr, der har været over Horsens den seneste tid, har teltet derfor været nødvendigt for, at de underentreprenører, der er hentet ind til arbejdet, har kunnet lægge fliserne.

Annonce

Startes til foråret

Derfor bliver teltet også stående lidt endnu:

- Jeg regner med, at de er færdige med at lægge fliser på overfladen i denne uge eller måske starten af næste, og så fjerner vi teltet. De her underentreprenører, vi har hentet ind, er 100 meter-mestre i flisearbejde, så det skal nok blive godt, siger Kristian Markvardt.

Vandkunsten bliver færdig i løbet af de næste ugers tid, og derefter vil den blive prøvet af, men den vil ikke blive startet for alvor. Det venter man med, indtil de kolde vintermåneder er overstået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Horsens

Færre ramt i det seneste døgn: Seks nye smittede i Horsens Kommune

Annonce