Annonce
Horsens

Byens nye vandkunst dækket til: Derfor er det nødvendigt med et telt over Kilden

Et kig under teltdugen onsdag afslører, at der mangler at blive lagt fliser i et hjørne endnu. Foto: Nicolai Skovgård
Et stort telt har holdt Horsens' nye vandkunst Kilden tør i efterhånden noget tid, fordi regnvand ikke kan løbe væk, før fliserne er på plads.

Horsens: Nysgerrige ansigter kigger jævnligt ind i det telt, der står og dækker for den kommende vandkunst på Søndergade, som i øvrigt er blevet døbt Kilden.

For hvad mon der sker derinde, siden den skal gemmes væk under en rød-hvid teltdug? Kristian Markvardt, projektleder for Buus Anlægsgartner, har svaret:

- Det er meget lavpraktisk. Fordi det er en vandkunst, er det jo et kar, der bliver fyldt med vand, hvis det regner, og så vil det ikke være til at lægge fliserne, siger han.

Annonce

Dyser kan ikke hjælpe

Der er selvfølgelig installeret dyser og afløb, som skal opsamle vandet fra Kilden, sende det rundt og ud i vandkunsten igen.

Men som Kristian Markvardt forklarer, så er de dyser og afløb placeret i samme højde, som fliserne kommer til at være i. Når fliserne så endnu ikke er lagt, er der et gab på et par centimeter, hvor vandet vil blive liggende.

Og med det regnvåde efterårsvejr, der har været over Horsens den seneste tid, har teltet derfor været nødvendigt for, at de underentreprenører, der er hentet ind til arbejdet, har kunnet lægge fliserne.

Startes til foråret

Derfor bliver teltet også stående lidt endnu:

- Jeg regner med, at de er færdige med at lægge fliser på overfladen i denne uge eller måske starten af næste, og så fjerner vi teltet. De her underentreprenører, vi har hentet ind, er 100 meter-mestre i flisearbejde, så det skal nok blive godt, siger Kristian Markvardt.

Vandkunsten bliver færdig i løbet af de næste ugers tid, og derefter vil den blive prøvet af, men den vil ikke blive startet for alvor. Det venter man med, indtil de kolde vintermåneder er overstået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce