Annonce
Horsens

Byens nye vandkunst dækket til: Derfor er det nødvendigt med et telt over Kilden

Et kig under teltdugen onsdag afslører, at der mangler at blive lagt fliser i et hjørne endnu. Foto: Nicolai Skovgård
Et stort telt har holdt Horsens' nye vandkunst Kilden tør i efterhånden noget tid, fordi regnvand ikke kan løbe væk, før fliserne er på plads.

Horsens: Nysgerrige ansigter kigger jævnligt ind i det telt, der står og dækker for den kommende vandkunst på Søndergade, som i øvrigt er blevet døbt Kilden.

For hvad mon der sker derinde, siden den skal gemmes væk under en rød-hvid teltdug? Kristian Markvardt, projektleder for Buus Anlægsgartner, har svaret:

- Det er meget lavpraktisk. Fordi det er en vandkunst, er det jo et kar, der bliver fyldt med vand, hvis det regner, og så vil det ikke være til at lægge fliserne, siger han.

Annonce

Dyser kan ikke hjælpe

Der er selvfølgelig installeret dyser og afløb, som skal opsamle vandet fra Kilden, sende det rundt og ud i vandkunsten igen.

Men som Kristian Markvardt forklarer, så er de dyser og afløb placeret i samme højde, som fliserne kommer til at være i. Når fliserne så endnu ikke er lagt, er der et gab på et par centimeter, hvor vandet vil blive liggende.

Og med det regnvåde efterårsvejr, der har været over Horsens den seneste tid, har teltet derfor været nødvendigt for, at de underentreprenører, der er hentet ind til arbejdet, har kunnet lægge fliserne.

Startes til foråret

Derfor bliver teltet også stående lidt endnu:

- Jeg regner med, at de er færdige med at lægge fliser på overfladen i denne uge eller måske starten af næste, og så fjerner vi teltet. De her underentreprenører, vi har hentet ind, er 100 meter-mestre i flisearbejde, så det skal nok blive godt, siger Kristian Markvardt.

Vandkunsten bliver færdig i løbet af de næste ugers tid, og derefter vil den blive prøvet af, men den vil ikke blive startet for alvor. Det venter man med, indtil de kolde vintermåneder er overstået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Mistanke om coronavirus var falsk alarm

112

Råbte ukvemsord ved midnatstide

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce