Annonce
Horsens

Byens nye Havnebad skyder op på Nordhavnen

Havnebadet set fra Geiserne på Havnetrekanten. Når det er færdigt, vil der være fem bassiner med forskellige formål og god plads til andre aktiviteteter end badning. Foto: Morten Pape
Først om et års tid åbner havnebadet for gæster, men anlægsarbejdet er i fuld gang. Casa og Horsens Kommune er klar med en præsentation af det færdige projekt på den anden side af sommerferien.
Annonce

Horsens: Indvielsen er først sat til badesæsonen 2021, men arbejdet med at skabe fundamentet for byens nye havnebad ud for Pakhusene på Nordhavnen er i fuld gang.

Det står fast, hvilke faciliteter havnebadet skal indeholde, men hvor de enkelte elementer skal placeres, er endnu ikke på plads, fortæller ejendomsudvikler og stifter Michael Mortensen fra Casa, der står for byggeriet.

- Hvor skal der være bænke, liggepladser og plads til yoga, og hvordan skal det se ud? Det ved vi ikke endnu, men vi arbejder lige nu på at lave en workshop med arkitekter, der så skal munde ud i, at vi på den anden side af sommerferien kan præsentere det færdige projekt, siger han.

Havnebadet kommer til at omfatte i alt fem bassiner: et børnebassin, et udspringsbassin, et 25 meter bassin, et sportsbassin, hvor man for eksempel kan sætte net op til volleyball, og et bassin til vinterbadere, der også får en sauna.

Michael Mortensen har personligt skudt 10 millioner kroner ind i projektet, men det bliver Horsens Kommune, der kommer til at stå for driften. Kommunen har afsat 20 millioner kroner til finansieringen af havnebadet.

Hvor skal der være bænke, liggepladser og plads til yoga, og hvordan skal det se ud? Det ved vi ikke endnu, men vi arbejder lige nu på at lave en workshop med arkitekter...

Michael Mortensen, Casa

Annonce

Kan bruges af alle

Da havnebadet blev præsenteret i september i fjor i forbindelse med budgetforliget, lagde forligspartierne vægt på, at det bliver udformet, så det kan bruges af alle.

Der vil blandt andet være ramper og mulighed for lift til handicappede og gangbesværede, der vil være sandkasser til de små og overdækning til dem, der ikke er så vilde med solen.

Casa har også bygget det populære havnebad i Aarhus. Arealmæssigt er det lokale havnebad større end havnebassinet i Aarhus, hvor der er plads til cirka 550 mennesker på de tørre områder. I Horsens bliver der plads til cirka 750.

Området er altså så stort, så det kan rumme mange mennesker, som ikke bader i et af bassinerne.

- Det vil også supplere restaurations- og cafélivet, som kommer i området, lød det i efteråret fra borgmester Peter Sørensen (S).

Der vil være fri adgang til den yderste bro året rundt. Bassinområdet vil være lukket om vinteren, men vinterbadere kan få adgang til omklædning, sauna og vinterbad med et chipsystem.

Skitsen her blev vist frem, da politikerne i september i fjor præsenterede havnebadet for offentligheden. Det er stadig det bedste bud på, hvordan havnebadet kommer til at se ud. Forventningen er, at det færdige projekt kan præsenteres efter sommerferien. Visualisering: Casa Group
Der går et år, før horsensianerne kan dyppe tæerne i det nye havnebad, men der vil være aktivitet på byggepladsen kontinuerligt frem mod åbningen, siger Michael Mortensen, Casa. Foto: Morten Pape
Havnebadet i Horsens Havn tager form. Yderst er der lavet foranstaltninger, der skal sikre imod, skibe med forkert kurs gør skade på havnebadet. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce