Annonce
Horsens

Byens Blomster er lukket: Konkurs i Stensballe tog midtby-butik med i faldet

Byens Blomster i Kongensgade blev i 12 år bestyret af Lis Tang-Jensen, men er nu lukket. Butikken blev i januar solgt til Karin Sørensen, der i juli gik personligt konkurs. Foto: Thomas Schütt

Byens Blomster blev købt af konkurs-ramte Karin Sørensen i januar i år, og selv om butikken ifølge de ansatte kørte godt, er den en del af konkursboet og derfor lukket og overtaget af kuratoren. Han forsøger nu at finde en person, der vil købe aktiverne.

Horsens: Da Karin Sørensen gik konkurs med Blomstersmedjen i juli, havde det ikke kun konsekvenser for blomster- og brugskunstbutikken i Stensballe. Byens Blomster i Kongensgade blev taget med i faldet og er nu lukket.

Karin Sørensen købte januar i år Byens Blomster af Lis Tang-Jensen, der efter 12 år som butiksejer valgte at gå på efterløn. De to butikker blev derefter i det næste halve år drevet som to afdelinger af Karin Sørensens selskab.

- Karin købte Byens Blomster med sit personligt ejede selskab, som drev Blomstersmedjen, og som nu er gået konkurs. Det betyder jo så desværre, at også Byens Blomster er lukket, og at de to ansatte er blevet sagt op, siger Karsten Bechmann, som sammen med en kompagnon ejer Bygaden 85, der huser Blomstersmedjen, og som efter Karin Sørensens konkurs har overtaget driften af butikken i Stensballe.

Mens Blomstersmedjen som tidligere omtalt i Folkebladet kører videre med Karin Sørensen som daglig leder i et nyt selskab ejet af bl.a. Karsten Bechmann, er Byens Blomster fortsat lukket, og fremtiden her er uvis.

- Vi blev også tilbudt at købe Byens Blomster, men takkede nej. Det var naturligt for os at overtage Blomstersmedjen, dels fordi vi ejer ejendommen, dels fordi jeg som Stensballe-borger har et personligt forhold til butikken. Det samme gør sig jo ikke gældende med Byens Blomster, siger Karsten Bechmann.

Vi blev også tilbudt at købe Byens Blomster, men takkede nej.

Karsten Bechmann, ejer af Blomstersmedjen i Stensballe
Skiltet i Byens Blomsters vindue. Kuratoren for konkursboet forsøger at finde en ny ejer, men fremtiden for butikken er fortsat uvis. Foto: Thomas Schütt

Intet afgjort endnu

Advokat Michael Viborg Rasmussen, der er kurator på sagen og bestyrer konkursboet, er lige kommet tilbage fra ferie og siger, at han som kurator nu vil intensivere arbejdet på at få solgt aktiverne.

- Det er i alles interesse, at aktiverne bliver solgt, og jeg ved, at der har været henvendelser om Byens Blomster, men intet er afgjort endnu, siger han.

Michael Viborg Rasmussen ønsker ikke at udtale sig konkret om sagen, f.eks. om årsagen til konkursen og Byens Blomsters rolle i den.

- Jeg ville sådan set gerne, men det er sådan, at det kun er personer med retlig interesse i sagen, der bliver orienteret om detaljerne. Det har kreditorerne og ikke journalister. Jeg repræsenterer kreditorerne, og de vil blive orienteret om status i november, siger han.

Karsten Bechmann, der efter aftale med Karin Sørensen udtaler sig på vegne af hende, oplyser, at det er Skat, der har begæret Karin Sørensens personlige selskab konkurs.

- Men ellers har jeg ingen viden om konkursen. Det skal jeg heller ikke have. Det var jo et personligt drevet selskab, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklist kom til skade i trafikulykke

Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce