Annonce
Horsens

Byen med dødsskulpturerne: Lad os nu se fremad

Gorm Flagstad, Horsens.
Annonce

Læserbrev: Kunst er en kilde til stor glæde for mange mennesker og kan være en åndelig indsprøjtning i en ellers grå, trist og ensformig hverdag.

I Horsens er der ønske om en skulpturallé fra banegården til havnen med værker af Kvium (hvis han ellers vil), som det fremgår af byrådets budgetaftalen for 2020-23.

Det er således forligspartierne i byrådet, som går ind for, at Søndergade skal være centrum for dødsskulpturer.

Jeg hilser det velkomment, at kunst og kultur i bogstaveligt forstand skal ud til borgerne. Men frem for kun at fokusere på ensformighed hylder jeg mangfoldighed. En mangfoldighed, hvad skulpturer angår, kan opleves i parken ved Palsgård nær Juelsminde. Her er der tale om diversitet; men hvorfor er det bandlyst i være- og oplevelsesgaden Søndergade i Horsens?

Her skal man for enhver pris have opstillet skulpturer uden dualisme, der kun viser lidelse, død og ødelæggelse etcetera.

Disse unikke kunstværker giver intet håb for vores civilisation. Ret så tankevækkende!

Til dato er der ingen, som er kommet med en plausibel forklaring på, hvorfor Horsens absolut kun skal være kendt for den mørke og grumme side af tilværelse, som udskiller en negativ energi?

Er det et ønske fra Visit Horsens, at Horsens bedst ”sælges” med et slogan om at komme til Horsens og opleve ”Dødens Boulevard”?

I Aabenraa hedder det i folkemunde: ”Besøg Aabenraa og styrt om” og hvem kender ikke udtrykket ”Se Venedig og dø”? Ja, humoren kender ingen grænser.

Jessensgade er blevet en fascinerende gade efter den flotte renovering nu er tilendebragt. Søndergade, der nu også har fået springvand, er på vej. Og snart følger Torvet efter. Horsens kan virkelig være stolt over istandsættelsen af gaderne i midtbyen.


Er det et ønske fra Visit Horsens, at Horsens bedst ”sælges” med et slogan om at komme til Horsens og opleve ”Dødens Boulevard”?


Lad os nu se fremad. Lad os få mangfoldighed, hvad skulpturer angår og ikke stirre os blind på smalsporethed.

Den deprimerende kunst fra 80'erne er i mange tilfælde af høj kunstnerisk værdi (på Horsens Kunstmuseum kan man se flere eksempler herpå). God kunst kan bestemt også være værker af kunstnere, som ser lyset og glæden ved tilværelsen. Lad nogle af disse unikke kunstnere komme til på Danmarks bredeste gågade.

I min optik og som kulturliberal skal Horsens være kendt for, at der er plads til rummelighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HIC henter stor amerikaner

Horsens For abonnenter

Egebjerg stod til et fald i indbyggertal: Derfor endte det med en stigning på 44 procent

Annonce