Annonce
Horsens

By med vokseværk og spørgelyst: Hvordan ser fremtiden ud for vores børn og ældre?

Kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen holdt et oplæg om udviklingen i og omkring Egebjerg. Foto: Jens Amtoft

Kommunaldirektør Peter Sinding holdt oplæg om udviklingen i Egebjerg. Anledningen var lokalrådets årsmøde.

Egebjerg: Efter Lund/Vinten er Hansted-Egebjerg det område i Horsens kommune, der har haft den største befolkningstilvækst siden 2010.

Det kunne kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen mandag aften fortælle til omkring 50 fremmødte borgere i Hansted-Egebjerg Forsamlingshus.

Det var Hansted-Egebjerg lokalråd, der havde inviteret kommunaldirektøren i anledning af rådets årsmøde.

Og udviklingen fortsætter i området med nogle endog meget store udstykninger på trapperne i bl.a. Nørrestrand.

Derfor var det også spørgsmål om dimensionering af de lokale institutioner, når befolkningstilvæksten stiger markant, der kom til at præge spørgsmålene til kommunaldirektøren.

- Vi undrer os lidt over, hvorfor der er så store udfordringer med at få plads til børnene, når man nu ved, at det befolkningsmæssigt kun går i én retning. Så burde det vel ikke være så svært at forudse, at der skal åbnes en institution mere, var der en af de fremmødte, der spurgte.

Hertil svarede Peter Sinding Poulsen, at det faktisk er meget svært at forudse den præcise udvikling.

- Vi har et eksempel i Østerhåb, hvor vi på tre måneder var nødt til at etablere plads til 150 børn i pavilloner. Det gjorde vi så, men derefter skulle vi med det samme til at planlægge den varige kapacitet. Der er svært at forudse, og herude er det f.eks. gået meget hurtigere, end vi havde regnet med, sagde kommunaldirektøren.

Han oplyste, at der netop er blevet opstillet tre pavilloner ved Naturcenter Skovgaard lige uden for Egebjerg som et midlertidigt dagtilbud.

Stadig selvstændig

Der var også spørgsmål fremme om fremtiden for byens plejecenter, Egebakken, der tidligere har været lukningstruet.

- Har Egebakken en størrelse, så det kan blive bevaret, lød et af spørgsmålene til kommunaldirektøren.

- Jeg har ikke mødt ret mange politikere, der synes, der er fantastisk interessant at profilere sig på at lukke lokale plejecentre. Administrativt kan der godt have været et beregnet grundlag, der sagde, det vil være mere rationelt at lukke Egebakken, men jeg har ikke hørt nogen politikere snakke om det. Men derfra og så til at sige, om det skal udvides, det kan jeg ikke rigtig sige noget om, sagde Peter Sinding Poulsen.

Han fortalte, at med bl.a. udstykningen på Nørrestrand skal der også tages stilling til, hvad man vil gøre ved Egebjergskolen.

- Der kan komme op til 2500 til 3000 mennesker mere i Hansted-Egebjerg, så der skal udbygges på Egebjergskolen, sagde Peter Sinding Poulsen.

I første omgang skal skolen udvides med tre-fire klasser.

- Men hvad der skal ske på længere sigt, er der ikke taget stilling til. Måske skal der være en satellit til Egebjergskolen ved Nørrestrand. Det kunne være en mulighed, sagde kommunaldirektøren.

Han kom også ind på det tilbagevendende emne, om Hansted og Egebjerg er i fare for at vokse sammen med Horsens.

- Jeg kan ikke se i kommuneplanen, hvordan det skulle kunne lade sig gøre. Det slutter ved Nørrestrandskrydset. Det, der ligger nord for Nørrestrandskrydset, er udlagt til offentligt formål. Når jeg ser mange år frem, så tror jeg, at Egebjerg stadig vil have den her byafgrænsning, sagde kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Rasmus Guldhammer på podiet i Odder

Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce