Annonce
Brædstrup

By har ligget i et sort mobilhul i årevis: Nu kommer der en 42 meter høj antennemast

God, trådløs kommunikation er en vigtig del af landets infrastruktur, og nu ser det ud til, at Voervadsbro vil få væsentlig bedre mobildækning, efter Horsens Kommune har givet tilladelse til at opføre en 42 meter høj mobilmast i den nordlige del af byen. Pressefoto: Telia, Kristian Brasen
Det bliver som at gå fra nat til dag på både tale og datahastighed, lyder det fra virksomheden Connect44, der netop har fået tilladelse af Horsens Kommune til at opføre en 42 meter høj mobilmast i Voervadsbro.

Voervadsbro: Landsbyen Voervadsbro har i årevis været plaget af dårlig mobildækning, men nu ser det ud til, at der er en løsning på vej.

Således har virksomheden Connect44 netop fået en landzonetilladelse af Horsens Kommune til at opføre en 42 meter høj antennemast på adressen Holmedal 10 i Voervadsbro. Dermed er der udsigt til, at det bliver noget nemmere at få signal til mobiltelefonen eller højere hastighed, når der hentes data.

- Der bliver tale om et markant løft på både tale og data. Det kan næsten ikke beskrives, hvor stor forskellen vil føles. Det bliver tale om nat og dag, siger Peder Hansen, direktør i Connect44.

Annonce

Vil rykke hurtigt

Virksomheden har speciale i at lave alt forarbejdet, inden der opføres nye antennemaster, så det bliver op til virksomheden Cibicom A/S at opføre selve masten i Voervadsbro, og det vil ske ret hurtigt.

- Det er ikke kun borgerne i Voervadsbro, som har glædet sig til en mobilmast. Det gør branchen også. Voervadsbro har i mange år været et sort hul for dækning, så mobiloperatørerne vil stå på spring for at komme med, siger direktøren.

- Problemet i Voervadsbro har imidlertid været at få tilladelse til at opføre en mobilmast. I tilfældet her er det faktisk Cibicom, som har haft et behov i området, og derfor foreslog de for et par år siden at bygge den, hvis andre ville være med. Jeg har derfor en forventning om, at Cibicom vil opføre masten allerede i år, og det er ret hurtigt i vores branche, siger Peder Hansen.

Annonce

4 og 5 G netværk

Direktøren oplyser, at Connect44 i lang tid har været i dialog med operatøren TT-N, og alt tyder på, at de vil være med fra start, men også større firmaer som TDC og 3 forventer han vil være med i Voervadsbro.

- Mobiloperatørerne har haft øje for området i lang tid, så jeg tænker ikke, det bliver et problem at få dem med. Men det vil selvfølgelig være en ekstra hjælp, hvis borgerne i Voervadsbro kontakter deres mobiloperatør og hører dem, om de skal med. Det vil kun speede processen op. Umiddelbart forestiller jeg, at man sætter et 4G- og et 5G-netværk op på samme tid, når nu der er tale om en helt ny mast. Så vil folk også kunne få glæde af den ekstreme høje hastighed, som 5G netværket tilbyder, siger Peder Hansen.


Voervadsbro har i mange år været et sort hul for dækning, så mobiloperatørerne vil stå på spring for at komme med.

Peder Hansen, direktør i Connect44


Annonce

Mange med fastnet-telefoni

Selvom der er mobilmaster i de omkringliggende byer som Dørup, Gantrup og Sdr. Vissing er signalerne til beboernes mobiltelefoner i Voervadsbro meget ustabile. Den nye mobilmast vil sørge for en god dækning inden for en radius på fem kilometer, hvilket vil betyde, at den også kan hjælpe folk i Voerladegård.

I Landsbyforeningen for Voervadsbro og Omegn har man i mange år kæmpet for bedre mobildækning i byen, og her håber man, at projektet gennemføres hurtigst muligt.

- Det er rigtig dejligt, og det er også på tide. Vi har døjet med dårlig dækning i rigtig mange år, og især nede ved åen er der et sort hul. Det gør, at der stadig er mange folk i byen, som har beholdt deres gamle fastnetstelefon for overhovedet kunne ringe. Så det vil være en kæmpe stor ting for byen, hvis vi fik en løsning på det problem, siger Kjeld Søndergaard, der er formand for landsbyforeningen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Annonce