Annonce
Hedensted

By får lille trampolinpark efter elevers ønske

Til borgerbudgettering i Barrit onsdag fik idéen om en lille trampolinpark i byen flest stemmer. Arkivfoto

Onsdag fik elevers forslag om at etablere en trampolinpark flest stemmer, da der var borgerbudgettering i Barrit. Derudover kigger lokalrådet på mulighederne for at oprette et hjertestarterkursus og lokaler til esport.

Barrit: Hop, hop, hop.

Der er planer om at lave en lille trampolinpark i Barrit.

Onsdag aften var der borgermøde i Barrit, og borgerbudgettering var på programmet. Knap 40 mennesker var mødt op for at høre på de 10 idéer, som borgere var kommet med.

Elever fra Barrit Skole havde foreslået, at der bliver lavet en lille trampolinpark i byen, og den idé fik flest stemmer på mødet, fortæller Peter Andersen, formand for lokalrådet i Barrit.

- I første omgang vil vi undersøge, om vi kan etablere trampolinparken ved Jens Koksvangs Grundejerforening. Der er nemlig to legepladser der, som næsten er ryddet, siger Peter Andersen.

Annonce

Hvad er borgerbudgettering?

Det er tredje gang, at borgerbudgettering er rullet ud. Perioden går fra sidste kvartal af 2015 og til udgangen af 2018.Ideen med borgerbudgettering er, at kommunens lokalråd modtager en sum penge, i denne omgang 50.000 kr., som skal bruges til at igangsætte projekter til lokale udviklingsprojekter.

Lokalområdernes projekter skal tage udgangspunkt i temaet "Sundhed og forebyggelse." Der er i alt tale om en halv mio. kr. til initiativerne. Pengene er en del af det fælles beløb på 1,8 mio. kr. afsat til landdistriktsmidler.

Nedgravede trampoliner

Hvor mange trampoliner der kommer til at blive, kan Peter Andersen ikke svare på endnu. Men tanken er, at trampolinerne skal være gravet ned i jorden, lidt ligesom dem i gågaden i Horsens.

- Men de skal være større end dem. Gerne omkring tre-fire meter i diameter, da det er den størrelse, som børnene ønsker og kan se muligheder i, fortæller formanden.

Andre idéer

Lokalrådet har fået 50.000 kr. til at igangsætte projekter, og det er også det beløb, eleverne har søgt for at etablere trampolinparken. Men på borgermødet blev der snakket om at tilbageholde en mindre sum af beløbet, da idéerne med næst- og tredjeflest stemmer derved også kan blive igangsat.

Den ene idé var et hjertestarterkursus, mens den anden var at indrette nogle lokaler til esport.

- De fremmødte syntes, at det kunne være spændende, hvis alle tre idéer kan realiseres, og at det næsten er synd, hvis de ikke bliver iværksat, fortæller Peter Andersen.

Han skønner, at hjertestarterkurset og indretningen af esport-lokaler kommer til at koste 8000 kr. i alt, og derfor er det heller ikke urealistisk, at alle tre forslag bliver sat i gang.

- Fra lokalrådets side mener vi, at det er meget fine idéer, og så må vi se, om vi kan hjælpe med at finde midler andre steder fra, hvis der bliver behov for det, siger Peter Andersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce