Annonce
AC Horsens

Buus i Beeveren: Wingbacken bærer ikke nag, men husker godt han fik at vide, at han ikke var god nok

AC Horsens' Jacob Buus og Brøndbys Jesper Lindstrøm havde flere dueller i den forgangne sæson. Begge er fortid i Superligaen, og Jacob Buus håber at kunne tage det næste skridt frem i karrieren i Belgien. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jacob Buus har fundet sig til rette i Belgien, og wingbacken glæder sig til at vise sig frem i kamp for Waasland-Beverens oprykning til den bedste række.

Horsens: AC Horsens har i denne uge haft en stribe gæster og gamle kendinge på besøg. Tonny Brochmann, der er til prøvetræning og landsholdsanfører Simon Kjær åbnede gæstelisten og Jacob Buus fulgte op, da han forleden dukkede op for at sige farvel til sine nu forhenværende holdkammerater.

Wingbacken blev i sommerpausen solgt til belgiske Waasland-Beveren, og i denne uge fik Jacob Buus tid til at køre en tur hjem til Danmark for at få sagt farvel og få styr på det sidste flyttegods, der skal med retur til Belgien.

- Det er spændende, og jeg glæder mig til for alvor at få prøvet mig af, siger Jacob Buus.

Annonce

- Det er selvfølgelig meget lig det, jeg har været vant til fra AC Horsens og dansk fodbold, men det er alligevel noget andet. Fodbolden og kulturen omkring det betyder bare mere i Belgien, siger Jacob Buus.

Ny rollen som favorit

Han nye klub Waasland-Beveren har et klart mål, og det er oprykning til den bedste række.

- Jeg glæder mig til at prøve at spille under det pres at være favorit. Det betyder også, at vi skal forsøge at dominere, og på den måde kan jeg få bragt mine styrker i spil, siger wingbacken, der i sin sidste tid i AC Horsens fik sat en tyk streg under sine offensive kvaliteter.

Den første store oplevelse har han også haft i forbindelse med den seneste træningskamp mod franske Lille. Jacob Buus tabte med 2-0 til et meget stærkt Lille-mandskab, der kun manglede de spillere, der var med til EM.

- Vi faldt ikke i gennem, men det var en stor oplevelse at møde et hold, der havde så meget kvalitet i sig, siger Jacob Buus.

Han har fået sin fodboldopdragelse i OB, men den fynske klub troede ikke på Jacob Buus, der har taget en omvej via FC Fredericia og AC Horsens til sit udenlandske eventyr.

Annonce

Må ikke bide over evne

-Jeg bærer ikke nag, men det er en kæmpe tilfredsstillelse at vise, at nogen tror på mig, når jeg på et tidspunkt er blevet vejet og fundet for let, siger Jacob Buus.

Han har knoklet hårdt for i første omgang at slå til i Superligaen, og så kom det belgiske tilbud pludselig dumpende.

- Jeg har ikke regnet med den slags, da jeg tog på ferie, men da henvendelsen kom, kunne jeg godt mærke, at det nok blev til noget, siger Jacob Buus.

Med sit klubskifte håber han, at han har taget de rigtige skridt frem i karrieren, som skiftet fra FC Fredericia til AC Horsens var det.

- Det vigtigste for mig vil altid være at komme til at spille, så jeg kan udvikle mig yderligere. Jeg må ikke bide over evne, og efter min første tid i Belgien er jeg sikker på, at Waasland-Beveren passer til mit niveau, siger Jacob Buus.

Han er blevet holdkammerat med Sivert Heltne Nilsen, der også har spillet i AC Horsens, og desuden er Jóan Símun Edmundsson, der har en fortid i VB, kommet til klubben.

- Ham kender jeg fra min tid i OB, og så bor Peder Hansen, der var målmandstræner i AC Horsens kun 10 minutter fra mig, så jeg har allerede et godt netværk, siger Jacob Buus.


Det vigtigste for mig vil altid være at komme til at spille, så jeg kan udvikle mig yderligere. Jeg må ikke bide over evne.

Jacob Buus
Annonce
Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

S kridter banen op til valgkamp: Flere penge og nyt slagkraftigt politisk udvalg skal sætte turbo på den grønne dagsorden

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Brædstrup

Ung ildsjæl i spidsen for snart 100-årig idrætsforening

Sport

Anne-Marie Rindom på en suveræn førsteplads ved OL

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Annonce