Annonce
Debat

Buurtzorg-sygeplejersker vil gerne have en overenskomst

Læserbrev: Dansk Sygeplejeråd har i et læserbrev betvivlet, at sygeplejersker ansat på Lokalpleje-teamet i Bording-Engesvang skulle have lige så gode eller bedre løn- og arbejdsvilkår, som hvis de var kommunalt ansatte.

Diskussionen er opstået i forbindelse med det pilotprojekt, som Ikast-Brande Kommune har igangsat i Bording-Engesvang med den socialøkonomiske virksomhed Lokalpleje Danmark som leverandør.

Vi leverer både sygepleje og hjemmepleje i de to postnumre, tilrettelagt så det i størst muligt omfang er de samme fagpersoner, der kommer i borgernes hjem. Det styrker tillidsrelationerne og sikrer kontinuitet og sammenhæng i plejen. Det giver glade borgere og tilfredse medarbejdere. Vi benytter den hollandske Buurtzorg-model, hvor de udførende selv tilrettelægger eget arbejde. Det betyder, at der er brug for nytænkning, også når det gælder de overenskomstmæssige aftaler.

Annonce

Formand Anja Laursen og næstformand Hanne Holst Long fra Dansk Sygeplejeråds Kreds Midtjylland undlader i deres læserbrev at nævne, at sygeplejersker fra Lokalpleje-teamet selv har deltaget i forhandlingerne med Dansk Sygeplejeråd om at finde en overenskomstmæssig løsning – og gentagne gange har appelleret til Dansk Sygeplejeråd om at medvirke til at få en aftale på plads for pilotprojektet.

Både medarbejdere og virksomhed ønsker, at fleksibilitet og overarbejde honoreres med et fast månedligt tillæg, ikke time for time. Vores stikprøver viser, at det lokalt aftalte faste månedlige tillæg giver medarbejderne det samme eller mere i løn, som hvis det blev udregnet på timebasis efter den kommunale overenskomst. I øvrigt følger vi gældende satser for kommunalt ansatte sygeplejersker. Løsningen vi har valgt, giver medarbejdere og virksomhed mindre administration, og den understøtter helhedstænkningen, som ligger bag Buurtzorg-modellen.

Vi har over et halvt års tid haft dialog med Dansk Sygeplejeråds topforhandlere og Kreds Midtjylland. Vi ønsker, at alle Lokalplejes fagområder er dækket overenskomstmæssigt, og det er kun for sygeplejerskernes vedkommende, at vi ikke er i mål med en løsning, som passer til Buurtzorg-modellen. Vi genoptager gerne en forhandlingsdialog med Dansk Sygeplejeråd med henblik på sammen at finde en overenskomstmæssig løsning, der passer til Buurtzorg-modellen.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

33-årig tog sin 14-årige datter med på hotel: Nu er han dømt for overgreb - men slipper for udvisning

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gågaden spærres delvist af: - Vi synes ikke, fugen har den kvalitet, som vi ønsker

Horsens For abonnenter

35-årig udgav sig for at være teenager: - Hun troede, jeg ville have sex, men jeg ville bare have min OCD til at gå væk

Horsens

Vandløb i Horsens er på national liste over mulig forurening med giftigt stof: Svaret skal findes i fisk

Hedensted

Få et smugkig indenfor i kommende byggeudstilling: Her er hvad familien Danmark ønsker anno 2021

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Erhverv For abonnenter

Sur smiley koster Ølholm-firma 15.000 kroner i bøde: Kunde følte sig vildledt

Horsens

Ekstraordinært mange forsøger at bestille tid til tredje vaccine: 91-årige Arne kan ikke engang blive stillet i kø

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fisk fra vandløb landet over tjekkes for giftigt fluorstof

Brædstrup

Madhus måtte lukke: Nu åbner Café Banesti

Horsens For abonnenter

Chipning af vildheste ved Nørrestrand kostede et hoppeføl livet

Horsens

Gammel højrefløjskending går til valg på grøn omstilling: Ja, jeg er indvandrerkritisk, men det hører til i landspolitik

Annonce