Annonce
Debat

Buurtzorg - det klinger hult og utroværdigt

Læserbrev:  Det borgerlige flertal i Ikast-Brande Kommune har opstartet et projekt i Bording og Engesvang området omkring helhedsorienteret pleje, hvor hjemmepleje og sygeplejeopgaver udliciteres til et privat firma, Lokalpleje Danmark. Udgangspunktet skulle være færre hjælpere i borgerens hjem. Det lød jo fint, men virkeligheden blev en anden.

På seneste byrådsmøde besluttede det borgerlige flertal efter et ønske fra Lokalpleje Danmark at ændre kontrakten med Lokalpleje Danmark, så firmaet nu ikke længere skal tage sig af hverken nødkald eller akutte opgaver om natten og morgenen fra 23.30 til 7.30. Det giver firmaet bøvl, så det skal kommunen tage sig af!

Så er det åbenbart ligegyldigt at der kommer nye ansigter i borgerens hjem og bliver knap så helhedsorienteret.

Annonce

Heldigvis har det andet private firma, som løser hjemmeplejeopgaver for kommunen, Privat Pleje og Omsorg, en højere moral på dette område. De ønsker stadig at udføre akutte opgaver hos deres borgere, selvom de med den ændring af kontrakten som Lokalpleje Danmark har fået, er blevet tilbudt samme mulighed.

Er det lovligt? En sådan væsentlig ændring af udbudsbetingelserne, som nu er vedtaget, vurderer vi socialdemokrater er i strid med de udbudsretslige forhold og har derfor spurgt om det ikke skal undersøges nærmere – det kunne jo være at andre private firmaer ville have budt på opgaven, hvis de vidste, at man kunne slippe for de ”trælse” opgaver – det ønske er ikke blevet opfyldt – det undrer os.

Evalueringen bliver umulig. Et sådant pilotprojekt skal selvfølgelig evalueres. Det mener vi ikke, at man nu kan gøre på objektiv vis, når der er så forskellige vilkår for kommunens leverandører af sygepleje og hjemmepleje. Ingen overenskomst. At Lokalpleje Danmark heller ikke ønsker at lave en overenskomst med Dansk Sygeplejeråd er for vi socialdemokrater en yderligere bekræftelse på, at dette pilotprojekt bør lukkes hurtigst muligt.

Medarbejderflugt? Socialdemokraternes store bekymring gælder også den lange bane. Hvor længe kan Ikast-Brandes kommunale sygepleje i en situation, hvor der bliver stor mangel på sygeplejersker og sosu-personale, blive ved med at tiltrække kvalificeret personale når private firmaer får lov til at fraskrive sig alt det besværlige såsom nat og akutte opgaver – opgaver som så skal løses af et mere og mere presset kommunalt beredskab?

Vi tror mange af kommunens dygtige medarbejdere vil vælge ansættelse i en nabokommune og dermed bliver hele kommunen ramt – og ikke kun borgerne i Bording og Engesvang.

Annonce
Horsens For abonnenter

20 boliger af "stærkt eftertragtet type" og grønt område på vej midt i Lund: Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

- Det er fedt, lød det fra idégruppen. Mindre end to år senere står der et anlæg, der ikke findes mage til i Danmark

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Horsens

Fodgænger kørt ned i kryds: Bilist ville foretage et sving

Kultur

Kristi himmelfartsdag må vente - i denne weekend valfarter musikelskere til festival-genopstandelse i Horsens

For abonnenter

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: 'Kritisk infrastruktur er mere og mere afgørende, og når USA spørger, om vi kan hjælpe med det her, så er vi klar'

Erhverv

Fire uger efter konkurs: 10 ufærdige byggeprojekter mangler fortsat købere

Hedensted For abonnenter

Se listen over, hvor meget digelagets bestyrelse står til at få i løn: Arbejdet i digelaget kræver en del tid, siger formand

Horsens

Børneområdet skal spare 17 millioner: Det kan gå ud over kørsel til specialbørnehave og åbningstider i dagtilbud

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Sport

Horsens-rytter vinder europamesterskabet: Den internationale mesterskabsmedalje nummer 18 kom i hus i Litauen

Horsens For abonnenter

På to uger er der blevet tinglyst 12 bolighandler i Horsens Kommune: Se dem her

Juridisk brevkasse

Min arbejdsplads er blevet solgt til en anden virksomhed - kan jeg være sikker på at beholde mit job?

Annonce