Annonce
Debat

Buurtzorg - det klinger hult og utroværdigt

Læserbrev:  Det borgerlige flertal i Ikast-Brande Kommune har opstartet et projekt i Bording og Engesvang området omkring helhedsorienteret pleje, hvor hjemmepleje og sygeplejeopgaver udliciteres til et privat firma, Lokalpleje Danmark. Udgangspunktet skulle være færre hjælpere i borgerens hjem. Det lød jo fint, men virkeligheden blev en anden.

På seneste byrådsmøde besluttede det borgerlige flertal efter et ønske fra Lokalpleje Danmark at ændre kontrakten med Lokalpleje Danmark, så firmaet nu ikke længere skal tage sig af hverken nødkald eller akutte opgaver om natten og morgenen fra 23.30 til 7.30. Det giver firmaet bøvl, så det skal kommunen tage sig af!

Så er det åbenbart ligegyldigt at der kommer nye ansigter i borgerens hjem og bliver knap så helhedsorienteret.

Annonce

Heldigvis har det andet private firma, som løser hjemmeplejeopgaver for kommunen, Privat Pleje og Omsorg, en højere moral på dette område. De ønsker stadig at udføre akutte opgaver hos deres borgere, selvom de med den ændring af kontrakten som Lokalpleje Danmark har fået, er blevet tilbudt samme mulighed.

Er det lovligt? En sådan væsentlig ændring af udbudsbetingelserne, som nu er vedtaget, vurderer vi socialdemokrater er i strid med de udbudsretslige forhold og har derfor spurgt om det ikke skal undersøges nærmere – det kunne jo være at andre private firmaer ville have budt på opgaven, hvis de vidste, at man kunne slippe for de ”trælse” opgaver – det ønske er ikke blevet opfyldt – det undrer os.

Evalueringen bliver umulig. Et sådant pilotprojekt skal selvfølgelig evalueres. Det mener vi ikke, at man nu kan gøre på objektiv vis, når der er så forskellige vilkår for kommunens leverandører af sygepleje og hjemmepleje. Ingen overenskomst. At Lokalpleje Danmark heller ikke ønsker at lave en overenskomst med Dansk Sygeplejeråd er for vi socialdemokrater en yderligere bekræftelse på, at dette pilotprojekt bør lukkes hurtigst muligt.

Medarbejderflugt? Socialdemokraternes store bekymring gælder også den lange bane. Hvor længe kan Ikast-Brandes kommunale sygepleje i en situation, hvor der bliver stor mangel på sygeplejersker og sosu-personale, blive ved med at tiltrække kvalificeret personale når private firmaer får lov til at fraskrive sig alt det besværlige såsom nat og akutte opgaver – opgaver som så skal løses af et mere og mere presset kommunalt beredskab?

Vi tror mange af kommunens dygtige medarbejdere vil vælge ansættelse i en nabokommune og dermed bliver hele kommunen ramt – og ikke kun borgerne i Bording og Engesvang.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

33-årig tog sin 14-årige datter med på hotel: Nu er han dømt for overgreb - men slipper for udvisning

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Få et smugkig indenfor i kommende byggeudstilling: Her er hvad familien Danmark ønsker anno 2021

Horsens For abonnenter

35-årig udgav sig for at være teenager: - Hun troede, jeg ville have sex, men jeg ville bare have min OCD til at gå væk

Horsens

Tekniktyv på indbrudsrunde i Brædstrup

Brædstrup

Madhus måtte lukke: Nu åbner Café Banesti

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Erhverv For abonnenter

Sur smiley koster Ølholm-firma 15.000 kroner i bøde: Kunde følte sig vildledt

Horsens

Ekstraordinært mange forsøger at bestille tid til tredje vaccine: 91-årige Arne kan ikke engang blive stillet i kø

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fisk fra vandløb landet over tjekkes for giftigt fluorstof

Horsens

Gammel højrefløjskending går til valg på grøn omstilling: Ja, jeg er indvandrerkritisk, men det hører til i landspolitik

Horsens For abonnenter

Chipning af vildheste ved Nørrestrand kostede et hoppeføl livet

Hedensted

Hede-Grillen er uden forpagter: Skal lejes ud igen hurtigst muligt, siger indehaver

Annonce