Annonce
112

Butikstyveri i Lidl udviklede sig til røveri

Arkivfoto: Michael Bager

Horsens: Sydøstjyllands Politi efterlyser to mænd efter et butikstyveri i Lidl på Sundvej i Horsens, der torsdag kl. 20.11 udviklede sig til et røveri.

De to mænd gik gennem kasselinjen med en nettopose, der formentlig var fyldt med spiritusflasker.

En 17-årig pige, der sad ved kassen, forsøgte at holde dem tilbage.

De skubbede til hende og væltede hende, og dermed gik det fra at være butikstyveri til et røveri, oplyser politikommissær Mich Klausen fra Sydøstjyllands Politi.

Da betjentene efterfølgende kiggede videoovervågning fra butikken igennem, genkendte de en af gerningsmændene.

Det drejer sig om en ung mand fra Horsens på 20 år, så meldingen til ham er klar:

- Henvend dig til politiet, for vi ved, hvem du er, lyder det fra Mich Klausen.

Medgerningsmanden beskrives som en dansk mand, der er 175 cm høj og har leverpostejsfarvet hår.

I forbindelse med røveriet var der både hundepatruljer, indsatsleder og efterforskere fremme, men det lykkedes ikke at få fat i mændene.

Den 17-årige kassepige kom ikke til skade, tilføjer Mich Klausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce