Annonce
112

Butikstyve brugte børn til at distrahere personalet

Arkivfoto: Michael Bager

Horsens: Netto på Ørnstrupvej i Horsens var mandag aften ved 20.30-tiden udsat for et udspekuleret forsøg på butikstyveri.

- Fire personer kom ind i butikken. Ifølge butikkens personale er der formentlig tale om mor, far og to børn. Og mens børnene distraherede personalet, forsøgte de to voksne at køre en fyldt indkøbsvogn gennem kassen uden at betale for varerne, fortæller vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi.

Planen mislykkedes dog, da personalet i butikken holdt varerne tilbage. De fire personer stak af i en ældre grå Mercedes Benz model 300. Den har ifølge vidner en nummerplade, der begynder med AK og så formentlig et syv-tal.

- Personalet i butikken har fortalt, at de fire personer tidligere har været på stedet for at stjæle, så derfor var de ekstra opmærksomme på dem mandag aften, fortæller Stig Simonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce