Annonce
Erhverv

Butiksformand tror stadig på kriseramt butik: Økonomien skal nok vende

Formanden for Nim Butikstorv, Jens Pedersen, som her ses ved åbningen 1. juni, forventer, at økonomien nok skal vende for den nye dagligvarebutik. Anpartsselskabet, som ejer butiksbygningen, har nemlig ikke mulighed for at hjælpe butikken økonomisk. Arkivfoto: Morten Pape
Formanden for Nim Butikstorv ApS forventer, at økonomien nok skal vende for byens nye dagligvarebutik. Han mener ikke, at der er noget, anpartsselskabet kan gøre for at hjælpe købmanden økonomisk.

Nim: Der kommer ingen økonomisk håndsrækning fra Nim Butikstorv ApS til den kriseramte Min Købmand på Præstevænget i Nim. Det oplyser formanden for Nim Butikstorv ApS, Jens Pedersen. Nim Butikstorv ejer den nye butiksbygning på Præstevænget, som købmand Allan Kring Bülow lejer sig ind i.

Købmanden har fået en vanskelig start på sin nye Min Købmand i Nim, der åbnede 1. juni, da omsætningen siden åbningen har ligget cirka 30 procent under budget. Det er imidlertid ikke muligt at få en hjælpende hånd fra Nim Butikstorv, da lejeindtægten fra købmanden går til at betale ydelserne på lånene i bygningen.

- Vi har et budget, som matcher vores økonomi, og den er skåret helt ind til benet. Vi har derfor ikke midler til at give købmanden bedre vilkår. Hans problem er, at han mangler omsætning, og det gør vi det bedste, vi kan, for at hjælpe ham med ved at opfordre folk til at bruge den, siger Jens Pedersen.

Annonce
Vi kunne ikke lave en pænere butik, end den vi har. Der er gode parkeringsforhold og et tankanlæg, så jeg synes, vi har fået nogle fantastiske muligheder, som vi ikke havde før. Nu skal vi bare have mere gang i butikken.

Jens Pedersen, formand for Nim Butikstorv ApS

Utålmodig købmand

Butiksformanden forventer, at økonomien nok skal vende i den nye dagligvarebutik, og han fornemmer også, at butikken er kommet i en bedre gænge, efter Allan Kring Bülow har taget styringen i butikken.

- Allan er en dygtig og herlig fyr, og han vil gerne, at der sker noget. Han er nok lidt utålmodig, men set udefra gør han det rigtige. Han har selv taget styringen, når han kan se, at tingene er kørt lidt skævt, og jeg er sikker på, at han nok skal få rettet det op. Jeg synes også, der er kommet mere liv i butikken, efter han er kommet mere ind i butikken. Vi kan i hvert fald ikke få en bedre købmand end Allan til at vende udviklingen, siger Jens Pedersen.

I forbindelse med at man undersøgte mulighederne for at etablere en anpartsbutik i Nim, besøgte en gruppe fra Nim Fællesråd en lignende butik i Troldhede.

- Den butik havde også et vanskeligt første år, og jeg er sikker på, at det er det samme, der gør sig gældende i Nim. Butikken i Troldhede kører rigtig fint i dag, men det er klart, at der er en indkøringsperiode, hvor vores nye købmand også lige skal finde ud af, hvad borgerne i Nim efterspørger. For det er nemlig ikke det samme, som folk i hans anden butik i Daugård efterspørger, siger Jens Pedersen.

Flere arrangementer for byen

Butiksformanden håber på, at købmandens nye strategi med at satse mere på vejkunder fra Horsensvej og Skanderborgvej vil give mere omsætning til butikken. Ellers tror han, at der skal satses mere på arrangementer, der kan samle byen ved dagligvarebutikken, som kan være med til at skabe en større lyst til at bruge den.

- Hvis man laver nogle fællesarrangementer med f.eks. ølsmagning, grillaftener, vinsmagning og andet, som kan samle byen omkring butikken, så vil det nok skabe noget mere liv i butikken på sigt, siger Jens Pedersen.

Butiksformanden synes generelt, at det er lykkedes at skabe nogle gode indkøbsmuligheder i Nim.

- Jeg synes, det er lykkedes os at få lavet et rigtig flot anlæg. Vi kunne ikke lave en pænere butik end den, vi har. Der er gode parkeringsforhold og et tankanlæg, så jeg synes, vi har fået nogle fantastiske muligheder, som vi ikke havde før. Nu skal vi bare have mere gang i butikken, siger Jens Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];