Annonce
Brædstrup

Butiks-veteran holder fanen højt på Bredgade

Jette Reenberg erklærer bramfrit, at hun elsker sin butik. Og derfor bliver hun også ved trods lange arbejdsdage. Foto: Peter Hald
Ingen sidste salgs-dato for butiksindehaver Jette Reenberg - hun tager en runde mere.

Brædstrup: Engang imellem udbryder Jette Reenbeerg, indehaver af dametøjs-butikken Mariané Mode, at "nu stopper hun altså". Men den 60-årige butiksindehaver har ikke gjort alvor af det, og det gør hun nok heller ikke i en overskuelig fremtid.

Om lidt kan Jette Reenberg nemlig fejre sit 20 års jubilæum som indehaver af Mariané Mode på Bredgade 39, og den begivenhed skal hun i hvert fald have med. Fredag 13. september - Jette Reenberg er ikke overtroisk - går det løs med jubilæums-sjov i butikken, hvor der vanker boblevand og knas hele dagen.

- Det var min mand Svend, der for 20 år siden opfordrede mig til at overtage butikken her. Det har jeg ikke fortrudt. Jeg har sagt det før og siger det gerne igen: Jeg elsker mine kunder og min butik. Jo, jeg har truet med at holde op, for det kan da blive nogle lange dage. Men det er også sjovt, og jeg kan ikke undvære det. Og jeg er altså ikke typen, der kan holde ud og gå at støvsuge derhjemme, siger Jette Reenberg.

Hun erkender, at hun nok ikke tager 20 år mere med butikken, men foreløbig holder hun altså skruen i vandet i sin velkendte direkte stil.

- Vi kender jo vores publikum, og vi er ærlige. Vi siger til, hvis tøjet ikke passer ordentligt, og det sætter folk pris på. Hellere miste en handel, end at folk kommer hjem og ærgrer sig, siger Jette Reenberg.

Annonce

Vi kender jo vores publikum, og vi er ærlige. Vi siger til, hvis tøjet ikke passer ordentligt, og det sætter folk pris på.

Arvede butiksnavnet

Som ung blev Jette Reenberg udlært i den kendte manufakturforretning Peter Jessen i Silkeborg.

- Der var sådan lidt Korsbæk over det. Man sagde "De" til kunderne, og jeg blev tituleret "Frøken Reenberg", og der var ikke noget med at stå stille og snakke. Men det var et godt sted at blive udlært - man lærte noget, understreger Jette Reenberg.

Hun har ikke altid arbejdet i tøjbutikker. Hun prøvede også en guldsmedeforretning et par år og havde en periode som pædagogmedhjælper. Men Mariané Mode blev hendes livsværk.

- Der var også tøjbutik før, og navnet på butikken har jeg "arvet". Ingelise, som jeg købte butikken af, havde opkaldt stedet efter sin datter Maria, og så havde hun føjet det lille "né" på, forklarer Jette Reenberg.

En overgang havde hun faktisk to tøjbutikker af samme navn - den anden lå i Tørring - men hun valgte at nøjes med forretningen i Brædstrup.

Som butiksindehaver følger Jette Reenberg nøje med i byens liv, og nu kan hun glæde sig over udsigten til, at byens nye bager Erik Huusom omsider kan åbne sin bagerbutik lige overfor - det sker sandsynligvis 19. eller 20. september.

- Det kommer til at betyde meget, at vi får en bagerbutik igen. Og så bliver det jo herligt, at vi bare lige kan smutte over gaden og hente kager. Vi holder meget af kager her i butikken, understreger hun.

Fritid har Jette Reenberg ikke meget af, men hun prioriterer sin familie, ægtemanden Svend, der er maskinmester, og parrets fire børn. Og ikke mindst de fire børnebørn, der ofte er på besøg i butikken.

Hun og Svend flyttede i øvrigt til Rude Strand for ikke så længe siden efter at have boet i Brædstrup mange år. Jette Reenberg tager gerne køreturen hver dag frem og tilbage, for hun nyder strandmiljøet.

I 20 år har Jette Reenberg solgt tøj fra sin forretning på Bredgade 39, og hun tager lige en periode mere. Men nok ikke 20 år. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce