Annonce
Ikast-Brande

Butikker prøver at tilpasse sig corona-restriktioner

Brian Sigtenbjerggaard regner med, at hans kafferisteri kan klare sig, da der er godt gang i butikkens webshop. Foto: Peter Hald
Nethandel og salg "fra bagdøren" er med til at give butikker en vis omsætning.

Nørre Snede: De forlængede corona-restriktioner kan mærkes i i flere butikker, men nogle forretninger har fundet udveje i lukningsperioden. Udveje, der til en vis grad kan opveje restriktionerne.

Således leverer Nørre Snede Byggemarked på Strøget 19 varer "ud af bagdøren". Det foregår på enkel vis ved, at man ringer til butikken inden klokken 14 og bestiller varer - det kan for eksempel være maling eller værktøj - og så bliver tingene sat uden for bagdøren på et aftalt tidspunkt, fortæller indehaver Ove Hansen.

- Det er der allerede flere, der har benyttet sig af, siger han.

Annonce

Byggemarkeder er en af de butiks-typer, der er ramt af den forlængede nedlukning frem til 17. januar, og Ove Hansen havde klart foretrukket at kunne have åbent på normal vis:

- Vi kan selvfølgelig mærke det på omsætningen. Det er en træls tid - en usandsynlig træls tid, men vi er jo nødt til at stå det igennem, siger han.

Andre butikker benytter lignende metoder. I blomsterforretningen Viola på Bredgade har man således telefonerne åbne til klokken 14, så folk kan bestille blomster, gavepakker og lignende, og derefter kan tingene afhentes i Violas orangeri, der har åbent 24-7.

Butiks-restriktioner

Indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer skal være lukket frem til og med 17. januar 2021. Udvalgsvarebutikker, som for eksempel byggemarkeder med mere skal ligeledes lukke frem til og med 17. januar 2021.

Liberale serviceerhverv, hvor den nødvendige smitteforebyggende afstand ikke kan sikres, herunder frisører, massører, tatovører, køreskoler m.v. skal også lukke frem til og med 17. januar 2021.

Butikker, der udleverer pakker, må gerne udlevere forudbestilte og forudbetalte pakker ved net-handel.

Der vil i hele perioden fortsat være åbent i dagligvarebutikker og supermarkeder, apoteker og butikker med medicinsk udstyr.

Travl webshop

Fødevarebutikker er ikke omfattet af restriktionerne, og det betyder, at blandt andet Nørre Snede Kafferisteri på Strøget ikke er lukket ned. Men indehaver Brian Sigtenbjerggaard har alligevel valgt at reducere åbningstiderne, og han har været nødt til at lukke butikkens café.

- Vi har til gengæld forrygende travlt i vores webshop, så vi skal nok klare os - vi har ikke grund til at klage. Folk stopper jo ikke med at drikke kaffe og te på grund af coronaen. Men vi kan da mærke det. De fleste af vores engros-kunder har haft lukket i flere måneder, og nu kommer der jo et par stille måneder her i januar og februar, siger Brian Sigtenbjerggaard.

Annonce

Brug de lokale

Nørre Snede Erhvervsforening lægger stor vægt på, at borgerne skal huske at bruge de lokale butikker og firmaer:

- Min generelle fornemmelse er, at folk godt er klar over, at de skal støtte de lokale butikker og virksomheder. Vi har haft et tiltag med et firma-julegave-katalog, hvor vi har samlet vores medlemmer og opfordret til at støtte lokalt. Det skal vi have evalueret på, lyder det fra formand Britta Lund.


Min generelle fornemmelse er, at folk godt er klar over, at de skal støtte de lokale butikker og virksomheder.

Britta Lund, Nørre Snede Erhvervsforening


Coronaen har ikke sat alt i stå, understreger hun:

- Nogle fortæller, at de har rygende travlt trods corona-udfordringen. Flere forretninger har online-salg og indfører bestilling af varer til afhentning, siger Britta Lund.

Hun driver selv Klinik Himmelstrøg med blandt andet fodpleje og zoneterapi, men den er lukket i øjeblikket:

- Personligt har jeg lukket helt ned, men jeg solgte en del gavekort her til jul og har haft god støtte fra mine klienter, så jeg har ikke mærket nedgang, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce