Annonce
Brædstrup

Butikker melder om flere turister: Turismen betyder meget for byen

På Restaurant Det Gamle Posthus har medindehaver Betina Heimann oplevet, at der har været flere turister i byen i år. En dag i sommer havde restauranten 70 gæster til frokost, og her var blot to lokale. Så turismen betyder noget for byen ifølge Betina Heimann. Arkivfoto: Morten Pape
Der har været flere turister end normalt i år i Brædstrup, og det har givet travlhed i byens butikker.
Annonce

Brædstrup: Coronaen har gjort, at mange danskere i år har holdt ferie herhjemme, og det har givet et mylder af mennesker i de traditionelle danske feriebyer.

Også Brædstrup har nydt godt af, at danskerne i stigende grad er gået på opdagelse i deres eget land. Således kan flere af byens handlende melde om, at det har været en overordentlig god turistsæson i år.

- Jeg synes, vi har haft mange turister igennem hele sommeren, og vi har haft fornøjelsen at opleve at mange af dem, som vi også havde sidste år, har prioriteret at besøge os igen. Mit indtryk er også, at byens butikker er tilfredse med handlen. Vi har i hvert fald haft travlt, siger Janne Skov, formand for Brædstrup Handel & Erhverv og indehaver af butikken "Fru Skov".

Annonce

God sommer for restaurant og hotel

Hos Restaurant Det Gamle Posthus, som åbnede i juni sidste år, har man også haft travlt med at betjene turister, oplyser tjener og medejer Betina Heimann.

- Der har været rigtig mange turister i Brædstrup i år, og folk i byen er måske ikke klar over, hvor meget turisme betyder. Hvis vi ikke havde turister om sommeren, ville det betyde, at det slet ikke kunne betale sig for os at åbne, når vores lokale gæster holder ferie, siger Betina Heimann.


Det betyder meget, at vi gør os umage i butikkerne, så folk får en god oplevelse, når de kommer her. Jeg tror meget på, at vi skal slå os på loyalitet blandt kunder, og det er både, om de bor tæt på eller kommer langvejs fra.

Janne Skov, formand for Brædstrup Handel & Erhverv


Hun oplyser, at det især er mange cykelturister, som kommer til byen. Mange af dem cykler ad Bryrupbanestien og besøger også gerne Den Genfundne Bro.

En del af cykelturisterne vælger at overnatte på Hotel Pejsegården, og her har direktør Jytte Nygaard også oplevet en god sommer.

- Vi har ikke haft så mange svenskere og nordmænd som tidligere, men til gengæld har her været mange danskere. De har så base her, mens de besøger de forskellige seværdigheder i området lige fra Himmelbjerget, Silkeborgsøerne, Legoland, Givskud Zoo og ikke mindst broen. Vi har ikke været fuldt besat hele sommeren, men det har været tæt på, siger Jytte Nygaard.

Annonce

Service og venlighed er vejen frem

Selvom Brædstrup ikke kan måle sig med turistbyerne langs kysten, er det vigtigt, at byens handlende slår sig op på god service, venlighed og gode kundeoplevelser, hvis Brædstrup skal have flere turister til, mener formanden for Brædstrup Handel & Erhverv.

- Det betyder meget, at vi gør os umage i butikkerne, så folk får en god oplevelse, når de kommer her. Jeg tror meget på, at vi skal slå os på loyalitet blandt kunder, og det er både, om de bor tæt på eller kommer langvejs fra, siger Janne Skov.

Hos Restaurant Det Gamle Posthus glæder medindehaveren sig over, at Brædstrup har et godt ry blandt turisterne.

- Vi oplever mange turister, som siger, at folk i byen er venlige og hjælpsomme. Det betyder meget for oplevelsen ved at være i Brædstrup. Den slags er vi rigtig glade for at høre, for turister er oplevelsen ikke kun butikker, restauranter og hoteller. Det er indtrykket af hele byen og området, der gør, at de kommer igen, siger Betina Heimann.

Annonce

Ønske om bedre skiltning

Hos Bakkelandets Legetøj satte indehaver Steen Laursen en ny turistinformation op midt i juli, og den har siden været flittigt brugt, fortæller han. Selve butikken oplevede også det bedste forår og sommer nogensinde - blandt andet på grund af corona og flere turister i byen.

Legetøjshandleren mener, at der godt kan ske forbedringer i byen, som kan hjælpe turisterne til at finde rundt og ikke mindst vejen til Den Genfundne Bro.

- Vi vil jo gerne tage pænt imod vores turister, men desværre mangler der skilte, så de kan finde vej. Jeg har været i kontakt med kommunen omkring problemet, og her får jeg at vide, at det er på tegnebrættet. Jeg synes dog godt, at man hurtigt kunne sætte 20 skilte op i byen. Jeg oplever mange, som spørger om vej til Den Genfundne Bro, siger Steen Laursen.

Annonce
Annonce
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Guds eget land

Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce