Annonce
Brædstrup

Butikker i jubel over genåbning: Det er hårdt tiltrængt

Skyerne løsner sig over butikslivet i Brædstrup, efter at butikkerne igen har fået mulighed for at åbne fra mandag 1. marts. Formand for Brædstrup Handel og Erhverv, Janne Skov, glæder sig over genåbningsaftalen, som vil give en tiltrængt hånd til et trængt butiksliv. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Butikkerne i Brædstrup glæder sig over, at det igen er mulighed for at slå dørene op fra mandag 1. marts. Nedlukningen har været hård, så nu håber byens butikker, at omsætningen hurtigt kan vende tilbage til normalen - og gerne lidt over.

Brædstrup: Det gav et lettelsen suk hos mange af byens butiksindehavere, da et flertal i Folketinget onsdag gav grønt lys til, at udvalgsvarebutikker under 5000 kvm. kan genåbne fra mandag 1. marts.

Ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) vil genåbningen styrke landet med flere milliarder kroner, og også lokalt i Brædstrup ser butikkerne nu frem til, at der kommer kunder i butikken og ikke mindst gang i kasseapparaterne igen.

- Det er en fantastisk nyhed, at byens butikker nu kan få lov til at åbne igen. Det er hårdt tiltrængt, da det har været en rigtig lang nedlukning. Jeg ved fra mange af vores medlemmer, at det har haft økonomiske konsekvenser, og vi er i hvert fald klar til at åbne igen. Så håber vi også, at kunderne er klar, siger Janne Skov, der er formand for Brædstrup Handel & Erhverv og indehaver af butikken Fru Skov.

Annonce

Travlheden kommer i april

Mens Fru Skov har kunnet holde åbent under nedlukningen, fordi butikken blandt andet sælger fødevarer, så har situationen været en anden hos Sportigan i Brædstrup. Her har sportsbutikken holdt lukket siden 25. december, så nu handler det om at gøre butikken helt klar inden genåbningen.

- Vi er rigtig glade for, at vi må åbne igen, for vi skal passe på vores lille by. Jeg kan ikke se nogen grund til, at vi skal holde lukket, når folk kan samles i hobetal i f.eks. Bilka og Føtex. Så jeg tænker, det er helt på sin plads, at vi endelig må åbne op igen. Jeg tror også, vi er mange, som trænger til, at der kommer gang i hjulene, fordi hjælpepakkerne kun er et plaster på såret, siger Lasse Jacobsen, butikschef i Sportigan i Brædstrup.


Det er en fantastisk nyhed, at byens butikker nu kan få lov til at åbne igen. Det er hårdt tiltrængt, da det har været en rigtig lang nedlukning.

Janne Skov, formand for Brædstrup Handel & Erhverv


Han regner med, at genåbningen hurtigt vil betyde, at der kommer kunder og omsætning i butikken.

- Jeg er selvfølgelig spændt på, hvad der sker med genåbningen, da vi ikke har prøvet det før. Jeg tror helt sikkert, at der er nogle folk, som trænger til at komme ud og handle nogle sko til børnene og basis ting til skoleopstart og sportsopstart. Men nogle vil sikkert også se tiden lidt an. Jeg tror dog, at april og maj bliver rigtig travle. Det er også, hvad man forudser i min kæde, siger Lasse Jakobsen.

Han lægger i skjul på, at nedlukningen har haft konsekvenser.

-  Vi har klaret os fornuftigt igennem nedlukningen. Det er ikke helt skidt, men bestemt heller ikke helt godt. Vi har en okay likviditet, så vi har ikke været helt presset i bund, men vi kan godt mærke, at vi ikke har haft indtjening i to og en halv måned, siger Lasse Jakobsen.

I Sportigan ser butikschef Lasse Jakobsen frem til at få hverdagen tilbage og få kontakten med kunderne igen. Han forventer dog, at det helt store rykind først bliver i april og i maj. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Annonce

Mere åbning vil gavne tøjbutikker

Også hos Din Tøjmand i Brædstrup ser butikchef Jesper Wohlert frem til, at butikken igen må åbne op for kunder. Her forventer byens tøjmand imidlertid ikke, at der bliver voldsomt travlt i tøjbutikken før, der åbnes endnu mere op for restriktionerne.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at vi må åbne op igen. Det har ligget lidt i kortene i den seneste uge, at det ville gå sådan, men det er dejligt, at det nu endelige blev beskæftiget. Jeg forventer, vi får noget at se til fra starten. Men når det er ovre, kan jeg godt blive betænkelig ved, hvad der så kommer til at ske, fordi konfirmationerne er jo rykket til senere på året, siger Jesper Wohlert.

Butikschef Jesper Wohlert hos Din Tøjmand i Brædstrup glæder sig over de små skridt fremad med genåbningen af butikslivet. Arkivfoto: Peter Hald

Han oplevede sidste forår en nedgang på 50 procent i omsætning, fordi festerne ikke var der. Så derfor skal der åbnes mere op, før der handles tøj, lyder det fra butikschefen.

- Jeg håber derfor, at vi kan holde smitten nede, så vi hurtigt kan åbne op for lidt større forsamlinger. I vores verden er et forsamlingsforbud på 50 fint for os, så vi kan få lov at holde nogle fester. Det er rigtig vigtig for os, men det er selvfølgelig dejligt at få åbnet op, så jeg kan begynde at betale min regninger, siger Jesper Wohlert.

Annonce

Frisører må vente

Det er dog ikke alle af byens forretningsdrivende, som tager del i genåbningsfesten på mandag. Byens frisører og andre liberale erhverv må vente lidt endnu, inden det bliver deres tur, og det ærgrer indehaveren af Hair By Gry, Gry Petersen.

- Jeg synes, det er forfærdeligt, at vi ikke bliver taget med i denne omgang, fordi det begynder at gøre økonomisk ondt nu. Jeg synes, vi bliver totalt overset, og vi har ikke haft nogen stigning i smitten, da vi kunne holde åbent før. Vi kan også gøre tingene mere sikkert og forsvarligt i en salon, end vi kan ved at køre ud og klippe selv, siger Gry Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce