Annonce
forside

Busruter lukker først til sommer - besparelser udskudt i tre måneder

Rute 104 mellem Horsens og Juelsminde skal delvist overtages af Hedensted og Horsens kommuner. Regionen fortsætter dog med at betale nogle få daglige afgang til skoleelever. Arkivfoto

Region Midtjylland har fundet et engangsbeløb på 15 millioner kroner, der kan udskyde de planlagte besparelser til 29. juni 2019.

Regionen: Kommuner og trafikselskab får lidt længere tid til at arbejde med de kommende busbesparelser.

Efter Region Midtjylland i oktober vedtog besparelser på omkring 55 millioner kroner på en række regionale busruter, har flere kommuner, blandt andre Horsens og Hedensted, budt ind med at ville overtage dele af ruterne.

Det vil dog blive med justeringer af serviceniveauet, hvilket kræver tid at planlægge. Derfor vil nye køreplaner ikke kunne træde i kraft 1. april 2019, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Derfor har politikerne fundet et engangsbeløb på 15 millioner kroner, der kan udskyde besparelsen til 29. juni 2019, hvor Midttrafik så skifter køreplan.

- Vi gennemfører i regionen en nødvendig besparelse ved at stoppe finansieringen af ruter, der ikke lever op til den regionale opgave. Men vi er alle selvfølgelig interesserede i at give kommunerne tid til at overtage ruter med den service, de ønsker. Derfor er jeg glad for, at vi kan give kommunerne lidt mere luft med en finansiering frem til, en ny køreplan kan træde i kraft, siger formanden for udvalget for regional udvikling, Jørgen Nørby (V).

Midlerne er blandt andre en kombination af en merindtægt fra Midttrafiks samarbejde med DSB, positiv udvikling på lufthavnsruten til Billund samt uventet mindre forbrug i Midttrafiks administration.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce