Annonce
Brædstrup

Buspassagerer efter besparelser: Vi må tilpasse os

Der var ingen sure miner over den nye buskøreplan i Brædstrup, selvom bus 110 er blevet beskåret på 13 af 19 afgange. Foto: Henrik Sandvad
Færre busafgange er et problem, men ellers må vi prøve at tilpasse os. Sådan var reaktionen blandt buspassagererne på Brædstrup Rutebilstation, efter regionens busbesparelser er trådt i kraft.

Brædstrup: - Busafgangene fungerer stadig godt for mig. Jeg bliver ikke så påvirket af det, bare de ikke lukker det hele ned. Vi tilpasser os efter det, og så må vi tage de busser, vi kan.

Sådan lyder reaktionen fra Marta Lillie fra Brædstrup, efter Midttrafiks nye buskøreplan er trådt i kraft. Her gik det især ud over bus 110 mellem Horsens og Silkeborg, som er kommunens største busrute målt på passagerer. Den vil i fremtiden hovedsageligt køre mellem Horsens og Brædstrup, mens det på hverdage kun bliver til seks dobbeltture mellem Horsens og Silkeborg.

- Jeg arbejder i Horsens, så jeg har ingen problemer med at komme frem og tilbage. Når jeg skal til Silkeborg må jeg bare tage afsted, så det passer med bussen, siger Marta Lillie, inden hun hopper på bus 110 afsted til sin arbejdsplads.

Annonce

Jeg arbejder i Horsens, så jeg har ingen problemer med at komme frem og tilbage. Når jeg skal til Silkeborg må jeg bare tage afsted, så det passer med bussen.

Marta Lilie, buspassager

Godt med afgange til Horsens

For Hanne Jensen i Brædstrup ser den nye buskøreplan heller ikke ud til at være et problem.

- Man har opretholdt afgangene til Horsens, og det er det vigtigste for mig, fordi jeg arbejder dér. Jeg kan komme afsted på samme tidspunkt som før, og når jeg skal hjem, går bussen 10 minutter senere, så det passer fint for mig. Jeg skal en gang imellem til Silkeborg, og her synes jeg da, det er et problem, at der er så få afgange. Det må jeg så bare prøve at få passet ind, siger Helle Frederiksen

Sommerferien er over os, og det er derfor ikke mange studerende, som skal med bussen denne tirsdag morgen. En enkelt student skal dog med bus 110 til Horsens, og han mener, at der er blevet skåret for meget på ruten mellem Horsens og Silkeborg.

- Jeg synes, det er noget fis, at der skal spares så meget på en så stor busrute. Det er mange mennesker, som bliver påvirket af det, siger Frederik Thomsen fra Brædstrup.

Han gik tidligere i skole i Horsens, men da studenterhuen er i hus, forventer han ikke, at han skal tage bussen så meget i fremtiden.

- Jeg bliver derfor ikke påvirket af det, men derfor kan det godt blive træls for mange andre. Heldigvis er det fortsat nemt at komme til Horsens. Der er knap så mange, som tager til Silkeborg, siger Frederik Thomsen.

Er du blevet ramt af busbesparelserne, er du velkommen til at kontakte Horsens Folkeblad på mail: redaktion@hsfo.dk

Besparelser på busrute 110

  • Ud af de 19 daglige afgange mellem Horsens og Silkeborg er bus 110 nu blevet skåret ned på de 13 ture, så bussen som hovedregel blot vil køre mellem Horsens og Brædstrup.
  • Der vil fremover blot være seks dobbeltture i morgen- og eftermiddagstimerne mellem Horsens og Silkeborg på hverdage, tre dobbeltture på lørdage og to dobbeltture søn- og helligdage.
  • Den nye reducerede busplan er konsekvensen, efter Region Midtjylland sidste efterår besluttede at spare cirka 55 millioner kroner på den regionale bustrafik.
  • Busspareplanen fik efterfølgende Horsens Kommune til at vedtage en nødbusplan, som skulle afbøde de værste besparelser, således at serviceniveauet på bus 110 internt i kommunen opretholdes.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Rotteplaget værtshus åbner igen

Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at klare fusion: 38 medarbejdere havde vidt forskellige måder at gøre tingene på

Annonce