Annonce
Erhverv

Business-bestyrelse er tilbageholdende med kommentarer til mundkurv

Finn Damkjær Pedersen blev Business Horsens-formand i 2015, og tre et halvt år senere blev han af et flertal i bestyrelsen bedt om at gå, forklarer han. Det gjorde han ikke i første omgang, men i sidste uge trak han sig, fordi de arbejdsforhold, bestyrelsen bød ham, ikke gjorde det muligt at være formand, siger han. Arkivfoto

Ikke fan af mundkurv eller ikke til diskussion i pressen. Sådan lyder et par af kommentarerne fra Business Horsens' bestyrelse. Flere bestyrelsesmedlemmer siger: "Ingen kommentarer".

Horsens: Hvordan kan man give en formand mundkurv på?

Det spørgsmål har Horsens Folkeblad forsøgt at stille samtlige 11 tilbageværende bestyrelsesmedlemmer i Business Horsens på baggrund af tidligere formand Finn Pedersens udtalelser om, at han af bestyrelsen fik forbud mod at udtale sig på foreningens vegne.

- Jeg er overhovedet ikke fan af, at man giver nogen mennesker mundkurv på. Jeg er fan af ytringsfrihed, også til en business-bestyrelse.

Sådan lyder et kort svar fra Jeannette Refstrup, Strup & Strup Kommunikation.

Jesper Grubbe Møller, Tømrerfirmaet Horsens, ønsker ikke at diskutere sagen i pressen, men henviser til, at bestyrelsen, hvis medlemmerne ønsker det, kan forklare sig på den snarlige generalforsamling.

Hans A. Sørensen, formand for LO Horsens, understreger, at han ikke er valgt, men udpeget til bestyrelsen i kraft af sit hverv som LO-formand. Han henviser til, hvad han tidligere har sagt, og fastslår, at der er noget at diskutere i bestyrelsen. På spørgsmålet om, hvordan man kan forbyde en formand at udtale sig på foreningens vegne, siger han dog:

- Det kan man kun, hvis han makker ret.

Annonce
Allerede i 2017 - to år efter Finn Pedersen blev formand for Business Horsens - var der kræfter, der forsøgte at vælte ham fra posten. Det blev til et kampvalg ved foreningens årsmøde på Pejsegården i Brædstrup, men her trak Finn Pedersen stemmer nok - først til at blive i bestyrelsen, og efterfølgende til at beholde sin formandspost, da den nyvalgte bestyrelse konstituerede sig. Arkivfoto

Ingen kommentarer

Lars Tygesen, EDC Erhverv Ejendoms Centret, Niels Valeur, H.J. Valeur, Annette Hviid, Butik Hviid, Preben Borregaard, DKI, og borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen (S), svarer alle, at de ingen kommentarer har.

- Det hører til på de lukkede bestyrelselsesmøder, og nu synes jeg, vi i stedet for skal se fremad med fokus på at skabe de bedste vilkår for erhvervslivet, siger Lars Tygesen.

Det har ikke været muligt for Horsens Folkeblad at træffe Henning Barsøe, Jyske Bank, Johannes Saugbjerg, Vola, og Bo Ulsøe, Blunico.

Kunne have ventet

Avisen har også spurgt bestyrelsesmedlemmerne, hvad de synes om forløbet frem til formandskabets exit fra bestyrelsen - et forløb, som det tidligere formandskab kalder uordentligt.

Hans A. Sørensen har tidligere oplyst til Horsens Folkeblad, at han ikke var en del af det flertal, der ønskede ny formand, og at han ikke så det som en særlig pæn eller fornuftig løsning at bede Finn Pedersen forlade sin post i utide. LO-formanden henviser i dag til sin tidligere udtalelse.

Niels Valeur siger, at det ikke kunne være gjort anderledes, og Jeannette Refstrup siger:

- Jeg kan godt se, at det var nødvendigt med en anden formand, der kunne få større opbakning i bestyrelsen. Jeg mener bare personligt, at det skulle have ventet til en generalforsamling, og jeg kan ikke se, at det ikke kunne have ventet. Når det er sagt, bakker jeg op om en fremtidig formand og om erhvervsdirektøren.

Jesper Grubbe Møller oplever ikke forløbet som uordentligt, siger han.

- Sådan vil man måske opleve det, hvis man sidder i en bestyrelse, hvor der ikke er enighed, og hvor man er i mindretal, og det har jeg fuld forståelse for. Jeg synes dog, at alt har været taget i åben debat, og jeg synes altid, det er godt at kunne debattere tingene, siger han.

"Ingen kommentarer" er fortsat svaret fra Lars Tygesen, Annette Hviid, Preben Borregaard og Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

33-årig på tyvetogt i midtbyen

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce