Annonce
Erhverv

Burger-gigant på jagt i Horsens: Vil gerne åbne flere steder i byen

Kæden Carl's Jr. har travlt med at åbne burger-restauranter i hele landet, og kædedirektøren har især kig på Horsens, afslører han. Her er er det fra åbningen i Viborg i efteråret 2017. Arkivfoto

Den amerikanske burgerkæde Carl's Jr. søger både lokaler og byggegrunde til nye restauranter, og Horsens er højt på ønskelisten - ikke bare til én, men gerne til flere filialer, fortæller direktør.

Horsens: Dansk Supermarked, der har franchise-rettighederne til Carl's Jr. i Danmark, søger attraktive lokaler og byggegrunde til burger-restauranter i de største danske byer, ved trafikerede indfaldsveje, ved trafikknudepunkter og langs motorvejene.

Det fremgår af en række dagblade-annoncer, og Horsens er højt på ønskelisten, fortæller Michael Hald, der er dansk kæde-direktør for Carl's Jr. og Starbucks.

- Vi vil rigtig gerne til Horsens, understreger han.

- Vi kigger på forskellige projekter og overvejer flere muligheder, men kan desværre ikke melde noget konkret ud endnu, siger han.

Carl's Jr.

Carl's Jr. har sin oprindelse i USA, hvor kæden blev etableret for godt 70 år siden.I dag er der flere end 3900 restauranter på verdensplan, heraf 12 i Danmark: Næstved, Hundige, Rødovre, Odense, Sønderborg, Kolding, Vejle, Aalborg, Holstebro, Viborg og to i Aarhus.

Der er indtil videre planlagt åbning af yderlige fem restauranter i løbet af 2018: endnu en Aarhus og desuden i Randers, Nyborg, Holbæk og Slagelse.

Kæden åbnede første gang i Danmark i 2013.

Det er Dansk Supermarked Group, der ejer rettighederne til Carl's Jr. i Danmark, og selskabet står også selv for driften af de danske restauranter. En del af dem er placeret sammen med et Bilka-varehus.

Carl's Jr. er kendt for bl.a. flammegrillede burger-bøf, frisk-paneret kyllingbryst og milkshake rørt på kugler af vanilleis.

Konceptet lyder at differentiere sig fra konkurrenter på flere områder, bl.a. ved først at tilberede maden, når den bestilles, og efterfølgende servere den ved bordene.

Carl's Jr. har succes med sit koncept om frisklavet fastfood, og kæden ekspanderer kraftigt med åbninger i alle landets større byer. En restaurant eller flere i Horsens er højt på ønskelisten. Arkivfoto

Ikke plads i Bilka

Carl's Jr. har p.t. 12 danske restauranter. 10 af dem har til huse i Bilka-varehuse og to i et butikscenter. Fem nye restauranter er på vej, hvoraf to også får adresse hos et Bilka-varehus.

- Hvad med Bilka i Horsens?

- Nogle steder må vi acceptere, at der ikke er den fornødne plads i varehusene. Det gælder Bilka Horsens, som er presset nok i forvejen - også når det gælder parkeringspladser.

- Derfor kigger vi nu ud efter nye muligheder i byen. Det kan være i området omkring Bilka, strøglokationer eller ved indfaldsveje og motorvejen.

- Hvad foretrækker I, når det gælder Horsens - midtby eller motorvej?

- Det ene udelukker ikke det andet.

- Betyder det, at I kan finde på at åbne to steder i Horsens?

- Absolut - eller flere. Potentialet er stort i Horsens. Først og fremmest selvfølgelig på baggrund af den volumen, Horsens har, men også sammensætningen med uddannelsesinstitutioner gør det interessant for os.

Alle parametre spiller sammen, og trafikken til og fra Horsens gør det også oplagt for kæden at kigge på indfaldsvejene og motorvejsafkørslerne, tilføjer direktøren, som kender området godt, idet han inden posten hos Dansk Supermarked gennem 20 år var ansat på Scandic Bygholm Park Hotel.

Burgerkæden er amerikansk. Herhjemme er det Dansk Supermarked Group, der har rettighederne til at drive kædens danske restauranter. Arkivfoto
Annonce

Kvickly-grund en mulighed?

I Horsens midtby har Casa netop taget første spadestik til byggeriet på den tidligere Kvickly-grund, hvor AP Pension opfører både boliger, butikker og hele fire restauranter, der skal stå klar i foråret 2020. AP Pension har over for Horsens Folkeblad løftet sløret for, at alle lejemål er på plads, men selskabet har endnu ikke ønsket at offentliggøre navnene på de kommende lejere.

Vi har spurgt Michael Hald, om Carl's Jr. er heriblandt, og det korte svar fra Michael Hald lyder:

- Vi kigger ind i alle muligheder.

Ifølge de aktuelle annoncer er det lokaler på 300-500 kvm i ét plan eller grundstykker på 2000-3000 kvm, der er interessante for burgerkæden. Der er desuden ønske om 20-30 parkeringspladser, en lokation med masser af trafik og gerne mulighed for drive-thru.

Michael Hald understreger, at kæden er klar til rykke ind i Horsens, så snart de rette rammer er til rådighed.

Når dét sker, vil der til én restaurant være brug for at ansætte i omegnen af 30-40 medarbejdere, vurderer direktøren.

Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce