Annonce
Hedensted

Bulder og brag i vente: Fætre fylder julen med krudt

27-årige Mads D. Sørensen fra Bråskov (t.v.) driver til hverdag firmaet A-partner, der arbejder med online markedsføring. Frederik D. Sørensen, 25 år og fra Nøttrup, har sin egen tømrerforretning. Foto: Mads Hansen
Bjerre - Mads og Frederik Daugaard Sørensen er sammen om en farverig forretning, som kun har åbent fem dage om året

Ferie mellem jul og nytår må Frederik og Mads Daugaard Sørensen skyde en hvid pil efter.

Mens mange danskere daser, spiser og hygger med familien, forventer de to fætre at have rygende travlt med at sælge raketter, batterier og andre ting med knald i.

Salget kommer til at foregå fra et telt på pladsen ved Fællesvej i Bjerre og et ved Netto i Egebjerg.

Her har de to i flere år hjulpet til i forretningen Fyrværkeri Mesteren, som Martin Daugaard Sørensen, der er storebror til Frederik, har drevet.

I år bliver det anderledes.

På grund af mén fra en trafikulykke har Martin nemlig måttet trække sig og overlade salget til Mads og Frederik, der fortsætter i samme navn.

- Det ville være synd at smide forretningen og alt det arbejde, der er lagt i den, væk - også hvis nu min bror skulle komme på benene igen, siger Frederik Daugaard Sørensen.

Avisen møder ham og Mads Daugaard Sørensen på pladsen i Bjerre, som engang var en græsmark, men hen over årerne med krudtsalg er blevet omdannet til en salgsplads med indhegning, fliser og parkeringsforhold.
I teltene i Bjerre og Egebjerg vil der bliver solgt krudt fra 27. til 31 december. Fyrværkeri Mesteren, som fætrenes firma hedder, omfatter også en onlinebutik.
Salgsteltet til de fire travle dage sidst i december har de to stillet op.

Bruger krudt på nettet

Som noget nyt kommer salget også til at foregå fra computerskærmen.

- Med onlinesalg kan folk slippe for at stå i kø eller køre rundt med fyrværkeri i bagagerummet, siger Mads Daugaard Sørensen, der har stået for at skrue e-butikken sammen.

Krudtet kan kunder i Horsens, Hedensted og Odder kommuner få leveret til døren. Hvor mange, der vil benytte sig af muligheden, har de to ingen idé om endnu.

- Den første forudbestilling har vi modtaget, og det er vi stolte af, for det er mere en langsigtet plan for os, siger Mads Daugaard Sørensen.

Selvom han har udsigt til en travl tid, glæder han sig til at tage hul på salget, som er blevet forberedt hele året.

- Det bliver nogle intense, men også sjove dage, hvor vi kan være købmænd og lave lidt ballade med kunderne. Det er jo en tid, hvor folk har fri og er i godt humør, siger Mads Daugaard Sørensen.

- Det er også en del af vores løn. At vi er med til at gøre folk glade og give dem en god oplevelse, tilføjer Frederik Daugaaard Sørensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce