Annonce
Odder

Budgetlægning: Skolefester og lejrskoler skal tilbage på skemaet

Det er ikke kun håndvaskningen, der er blevet bedre i coronaperioden. Det er trivslen i kommunens institutioner også, og det skal måske afspejles i næste års budget. Foto: Morten Pape
Drop kultur og Folkepark og rul skolestrukturen fra 2017 tilbage. Det er nogle af forslagene til, hvordan man finder flere penge til hænder i institutionerne.
Annonce

Odder: Skolefester og lejrskoler er vigtige for trivslen, så det kan ikke nytte noget, at skolernes budgetter bliver så stramme, at sociale aktiviteter helt skæres væk.

Dette var et af budskaberne fra Socialdemokratiets lokale formand og viceborgmester Lone Jakobi, da byrådet mandag aften kastede sig ud i første runde af budgetdebatten.

- Vi skal kunne levere, når en borger har brug for fællesskabets hjælp. Men der er en risiko for, at det er almenområdet, der betaler prisen, når der spares efter grønthøstermetoden. Og det er altså i normalområdet, at de tidlige forebyggende indsatser skal finde sted, sagde Lone Jakobi.

Byrådet har i efterhånden tre år postet penge i analyser af børne- og ungeområdet, fordi alt for mange børn har brug for specialklasser, mistrives i skolerne eller slet ikke kommer i skole.


Coronalæren må være, at vi skal have indførst minimumsnormeringer, skolerne skal kunne have mindre grupper, og der skal mere fokus på rengøring, så der bliver færre sygedage.

Marianne Hundebøll, SF


Sidste år blev kommunens nye børne- og ungepolitik vedtaget. Den har stort fokus på den tidlige forebyggende indsats, der skal sikre, at flere børn trives i børnehaver og skoler.

- Vi har brug bedre normeringer og et bedre trivselsarbejde. Måske er det faktisk "need to have" med lejrskoler og skolefester, som jo ellers er blevet sparet væk, sagde Lone Jakobi.

Annonce

Lære af corona

Og Jan Gade fra Venstre var enig langt hen af vejen.

- Vi har jo set i coronaperioden, at flere hænder kan have en positiv indvirkning i skoler og daginstitutioner, så måske skulle vi prioritere det, sagde han.

Det samme pegede Marianne Hundebøll (SF) på.

- Coronalæren må være, at vi skal have indført minimumsnormeringer, skolerne skal kunne have mindre grupper, og der skal mere fokus på rengøring, så der bliver færre sygedage, sagde hun.

Annonce

Farvel til kultur og park

Mens Socialdemokratiet er parate til om nødvendigt at hæve skatten, hvis ikke pengene kan findes på anden måde, så vil Venstre og de øvrige borgerlige partier finde pengene ved at spare på andre området.

- Vi er nødt til at omprioritere midler, hvis vi ikke skal skære i varme hænder, sagde Jan Gade, som ikke vil lægge sig fast på, om de omprioriteringer skal foretages politisk eller ved at fortsætte med hverdagseffektiviseringer.

- Der er puljer og investeringer, vi kunne spare væk. Nogle bliver ikke en gang brugt. Og så vil jeg af med Folkeparken og alle de penge til kultur, så vi kan putte pengene i kassen i stedet, sagde John Rosenhøj (DF).

Det var Kresten Bjerre (R) selvsagt ikke enig i.

- Kulturindsatsen skal fremmes, og bymidten skal færdiggøres, hvis ikke Odder skal ryge bagud af dansen, sagde Kresten Bjerre.

Annonce

Tilbage til gammel skole

Desuden ønsker han som de øvrige partier at prioritere skoler og daginstitutioner, så der igen er råd til de vigtige skolefester og rejser.

- Og så skal vi have rullet den skolestruktur tilbage, der blev gennemført i 2017. Strukturen har spillet fallit og besparelsen er forduftet. Vi skal have en skoleleder på hver skole, sagde Kresten Bjerre, der aldrig har været tilhænger af, at de fire skoler i Gylling, Hou, Hundslund og Saxild blev lagt sammen under en fælles leder.

I den sag fik han opbakning fra Konservative.

- Skolestrukturen skal rulles tilbage, sagde også Martin Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce