Annonce
Horsens

Budgetforlig gav flere varme hænder og tilfredse politikere

Alle partier var med, da budgetforliget for det kommende år blev præsenteret. Og alle fik mulighed for at kommentere forliget, efter at forhandlingsleder borgmester Peter Sørensen (S) havde præsenteret de overordnede linjer og det gode samarbejde. Foto: Mette Graugaard

Stemningen var god, da de otte partier i Horsens Byråd mandag eftermiddag præsenterede budgettet for det kommende år. Her var plads til mere velfærd og aftryk fra alle partier.

Horsens: Politikerne i Horsens Byråd har mandag landet et fælles forlig for næste års budget.

- Jeg er meget, meget tilfreds, og jeg er stolt over og tilfreds med, at samtlige partier står bag aftalen, lød det fra borgmester Peter Sørensen (S), da forliget blev præsenteret ved et pressemøde på rådhuset mandag kl. 15, hvor alle gruppeformænd deltog.

- Vi er overordnet i en gunstig situation som kommune. Der er andre, der står i en helt anden situation, sagde han med henvisning til kommuner, der er er ude med sparekniven.

Sådan er det ikke i Horsens, her var der endda et økonomisk råderum.

- Det er ikke astronomiske summer, men det er primært fordelt på ekstra hænder til borgerne - både børn og ældre.

En situation, der ifølge borgmesteren er et resultat af kommunens ansvarlige politik og evne til at tiltrække flere borgere.

- Det er godt for en levende kommune og godt for kommunekassen.

Annonce

Jeg er meget, meget tilfreds, og jeg er stolt over og tilfreds med, at samtlige partier står bag aftalen.

Peter Sørensen, borgmester

Millioner til flere varme hænder

Samlet indeholder forliget et løft til serviceområderne på 37 mio. kr.

- Det er et løft på ca. en pct. De 15 mio. går til skole- og dagtilbud, mens der er afsat 15 mio. kr. til ældre, handicappede og udsatte borgere. Det er et stort, stort løft til velfærden, lød det med tilfredshed fra borgmesteren på forligspartiernes vegne.

Det betyder ikke, at kommunen er gået i stå på anlægssiden, understregede han og fortalte om oprustning med veje og supercykelstier.

- En meget, meget stor udfordring er trafikken, den fylder rigtig meget - også i virksomheder, sagde borgmesteren, som bl.a. fremhævede den principielle beslutning om ringvej syd.

Også mellembyerne er der tænkt på.

- Vi har lavet en lånepulje på 25 mio. kr. til mellembyerne. Det skal være godt at bo i hele denne kommune, og der skal være vækst alle steder. Horsens og Brædstrup er blevet områdefornyet, nu er der en lånepulje til mellembyerne, sagde borgmesteren, som også glædede sig over fokus på unge.

- Unge er vores fremtid. Det skal være godt at bo i Horsens, når man er ung. Det betyder også, at der bl.a. er penge til flere festivaler, og jeg tør godt love, at Wall of Sound, som netop er blevet afviklet, bliver endnu større i de kommende år.

Så ja, borgmeteren var tilfreds med fællesskabet om forliget:

- Det giver ejerskab, det giver tryghed for medarbejderne - og jeg tror også, det er sådan borgerne helst vil have det.

DF: Det er godt fra A-Z

Og hele raden rundt hos gruppeformændene var der ros over forhandlingsforløbet, som borgmesteren jo står i spidsen for.

- Det har været en rigtig god proces, lød det fra SF's Paw Amdisen, mens Venstres Martin Ravn gav ros for en benhård styring, så budgettet var kommet i mål på relativ kort tid.

DF's Claus Kvist Hansen gik så vidt som at kalde det en udelt fornøjelse at præsentere det fælles forlig.

- Der er ikke nogle tidsler, det er et fremragende budget. Det er godt alt sammen fra A-Z.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Annonce