Annonce
Læserbrev

Budgetforlig. Fra Endelave til Endeleve

Annonce

Læserbrev: I Socialdemokratiet er vi optaget af, at vi alle har adgang til et godt liv i trivsel. Den ambition har vi for alle kommunens borgere. Om vi bor i eller lige omkring Horsens by - eller i et af kommunens mindre bysamfund.

Et sted, som optager mig særligt meget i denne tid, er kommunens lille ø Endelave. Det er der flere grunde til – men den vigtigste er, at det er meget nødvendigt at have et politisk fokus der lige nu! Endelave er en naturskøn perle, hvor udviklingen i antal fastboende og den offentlige service er gået den helt forkerte vej de senere år.

En trist udvikling, der nu heldigvis ser ud til at begynde at vende. Ikke mindst takket være øboernes stærke fællesskab og ihærdige indsats for at skabe nye attraktioner og aktiviteter for turisterne over hele sommerhalvåret. Det har gjort, at turisterne har fået øje på øens mange muligheder. Og antallet af øboere har endelig fået et lille nøk opad igen.

En sådan positiv udvikling er meget vigtig at fastholde. Øboerne gør selv en masse – men som politikere skal vi også bære til bålet, og give øen den nødvendige støtte.

Derfor er jeg rigtig glad for og tilfreds med, at Endelave har fået sine egne overskrifter i budgetforliget. Se blot her:

Ældrevenlige boliger: Sammen med en boligforening skal det undersøges, om der kan etableres fire almene ældre/familieboliger på Endelave, så øboerne har adgang til en ældrevenlig bolig på øen. De samme boliger kan anvendes som tilflytningsboliger for nye øboere.

Et moderne badeanlæg: En gruppe frivillige har rejst et millionbeløb til et nyt badeanlæg på Endelave, og forligspartierne er enige om at støtte det stærke initiativ med 360.000 kr. i 2020. Der arbejdes aktivt for et projekt med badeanstalt og badebro.

Reduktion i færgetakster: Forligspartierne vil, at mulighederne for yderligere takstreduktioner på Endelavefærgen undersøges. Borgmesteren har derfor fået bemyndigelse til at kontakte Folketingets trafikudvalg - og arbejde på at få Endelavefærgen omfattet af de samme statslige støttemuligheder.

Alt i alt nogle rigtig gode (og vigtige) udviklingsprojekter for Endelave. Og jeg vil ihærdigt arbejde på, at vi fortsat understøtter Endelave og selvfølgelig alle de andre mindre bysamfund i kommunen. For en vækstkommune er først stærk, når der er udvikling i hele kommunen. Som det så ofte siges i politik: Vi skal have alle med…!

Lone Blume.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce