Annonce
Læserbrev

Budgetforlig 2020: Herlige Husodde har vokseværk

Med de seneste års indsats og et fremadrettet fokus på byens grønne områder har vi i Horsens Kommune en virkelig flot vifte af muligheder for at mødes i det grønne.

Dennis Hansen (S)

Læserbrev: I den politiske aftale for 2020 har Socialdemokratiet, igen, budt ind med at prioritere byens grønne områder. Herunder Husodde, Langelinje og Boller Nederskov.

Husodde Strand giver de mange besøgende en unik badeoplevelse. I 2020 påbegyndes således opsætningen af en helårsbro, der giver adgang til vandet, hele kalenderåret rundt. Arealet med sand skal udvides mod øst, dermed udbygges området for ophold og solbadning. Badebroen ønskes også udbygget, således robåde og kajakker kan lægge til. Forligspartierne er enige om at afsætte yderligere to millioner kroner til området og projektet.

Øget tilgængelighed for handicappede ved de grønne områder har også været vigtigt for Socialdemokratiet. Ved Langelinje pågår der en god dialog med Handicaprådet. Rådet har således peget på netop Langelinje som et velegnet sted for handicappede at bade. Rampe og adgang til anlægget er derfor indarbejdet i planerne for området.

I forbindelse med Husodde vil der også pågå en god og tæt dialog med Handicaprådet, så vi også der sikrer en god og lettilgængelig adgang til vandet for alle.

Endelig sættes der gang i arbejdet med at etablere en bade- og opholdsbro ved Boller Nederskov.

Med de seneste års indsats og et fremadrettet fokus på byens grønne områder har vi i Horsens Kommune en virkelig flot vifte af muligheder for at mødes i det grønne.

Der er gode faciliteter til badning og ophold langs Horsens Fjord: Husodde, Langelinje, Havnen, hvor nyt havnebassin etableres og i Sydbyen, ved Boller Nederskov.

Det samler, begejstrer og aktiverer.

Der skal lyde en stor tak til forligspartierne.

Annonce
Dennis Hansen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere

Læserbrev: Her i Danmark er vi stolte af "den danske model". Den giver os et samfund med et roligt, reguleret og velfungerende arbejdsmarked. Samtidig bygger den i høj grad på sikkerhed og fleksibilitet. Det betyder, at det er nemt for virksomhederne at hyre og fyre, men de ansatte skal heller ikke gå fra hus og hjem, hvis man bliver ledig. Samtidig er det muligt at uddanne sig hele livet. Det betyder, at de ansatte ikke gror fast i deres job, men søger nye udfordringer. Samtidig giver det plads til nyuddannede, og tilsammen giver det et godt og fleksibelt arbejdsmarked, som er beundret verden over. Den balance er desværre i høj grad ved at tippe. I løbet af de seneste mange år er dagpengenes dækning blevet udhulet mere og mere. Det betyder, at for eksempel en gennemsnitlig industriansat i dag kun får 46 pct. af sin tidligere løn ved ledighed, hvorimod det for eksempel i 2014 var 51 pct. Forringelserne gør, at det bliver sværere for os som fagbevægelse at forsvare de meget lempelige danske regler for at hyre og fyre med, at vi til gengæld har en god forsikringsordning i de danske dagpengeregler. Udviklingen skal stoppes, fordi trygheden er udfordret. Vi skal derfor til at handle, hvis det ikke skal udgøre en økonomisk og social katastrofe at miste sit arbejde. Et trygt dagpengesystem er nemlig forudsætningen for det danske velfærdssystem, og det er samtidig en hjørnesten af den danske model. Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere. Dansk Metal er derfor gået sammen med fagforbundene 3F, HK og FOA om en kampagne, som skal råbe de danske politikere op. Det er på tide, at Christiansborg forstår, at den danske model og dermed vores gode, fleksible arbejdsmarked er udfordret, og at det er på tide at gøre noget.

Erhverv For abonnenter

Fra drøm til mareridt: Min livsdrøm er væk, men jeg tænker mere på stand-lejerne end på mig selv

Annonce