Annonce
Læserbrev

Budgetforlig 2020: Herlige Husodde har vokseværk

Med de seneste års indsats og et fremadrettet fokus på byens grønne områder har vi i Horsens Kommune en virkelig flot vifte af muligheder for at mødes i det grønne.

Dennis Hansen (S)

Læserbrev: I den politiske aftale for 2020 har Socialdemokratiet, igen, budt ind med at prioritere byens grønne områder. Herunder Husodde, Langelinje og Boller Nederskov.

Husodde Strand giver de mange besøgende en unik badeoplevelse. I 2020 påbegyndes således opsætningen af en helårsbro, der giver adgang til vandet, hele kalenderåret rundt. Arealet med sand skal udvides mod øst, dermed udbygges området for ophold og solbadning. Badebroen ønskes også udbygget, således robåde og kajakker kan lægge til. Forligspartierne er enige om at afsætte yderligere to millioner kroner til området og projektet.

Øget tilgængelighed for handicappede ved de grønne områder har også været vigtigt for Socialdemokratiet. Ved Langelinje pågår der en god dialog med Handicaprådet. Rådet har således peget på netop Langelinje som et velegnet sted for handicappede at bade. Rampe og adgang til anlægget er derfor indarbejdet i planerne for området.

I forbindelse med Husodde vil der også pågå en god og tæt dialog med Handicaprådet, så vi også der sikrer en god og lettilgængelig adgang til vandet for alle.

Endelig sættes der gang i arbejdet med at etablere en bade- og opholdsbro ved Boller Nederskov.

Med de seneste års indsats og et fremadrettet fokus på byens grønne områder har vi i Horsens Kommune en virkelig flot vifte af muligheder for at mødes i det grønne.

Der er gode faciliteter til badning og ophold langs Horsens Fjord: Husodde, Langelinje, Havnen, hvor nyt havnebassin etableres og i Sydbyen, ved Boller Nederskov.

Det samler, begejstrer og aktiverer.

Der skal lyde en stor tak til forligspartierne.

Annonce
Dennis Hansen.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Annonce