Annonce
Læserbrev

Budgetaftale. Løft til lokalsamfund i Horsens Kommune

Der er brug for, at lokalområder er attraktive at bo og leve i.

Jeanette Handberg (S)

Læserbrev: Der er blevet sat streg under vigtigheden af lokalområdernes initiativ i budgetaftalen for 2020. Forligspartierne er enige om, at der fortsat skal være fokus på udviklingen i hele kommunen. Ikke mindst i de mange lokalsamfund, som oplever en vækst af tilflyttere i disse år. Der er brug for, at områderne er attraktive at bo og leve i.

Den vigtige rolle, som engagerede frivillige og lokalråd sætter i spil i netop deres lokalsamfund, ønsker forligspartierne at understøtte med en stærk og koordineret indgang til Horsens Kommune. Initiativerne understøttes med øgede ressourcer til både ”Trygge landsbyer”, som fordobles til en mio. kr. i 2020, og mellembypuljen, som tilføres 0,5 mio. kr. i 2020 til i alt 1,25 mio. kr. Forligspartierne ønsker også at afsætte 100.000 kr. i 2020 til indkøb af udstyr til frivillige, der tager ansvar for vedligehold i lokalsamfundet.

Nærhed, tilknytning og udvikling i ens bolig- og fritidsområde er vigtig for, at man som borger føler sig godt tilpas og ønsker at engagere sig lokalt.

Med årets budgetaftale understreges det, at Horsens er en kommune, som bindes sammen, og at lokale initiativer understøttes.

Annonce
Jeanette Handberg.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoledebat: Tænk dig om før du taster!

Læserbrev: Horsens Folkeblad bragte i søndags flere artikler om skolen på Lindvigsvej. Det gav anledning til en del negative reaktioner på de sociale medier. Jeg vil som forælder gerne opfordre til at alle, der byder ind på den dårlige omtale overfor skolen, tænker sig om en ekstra gang. Vi vil gerne have ro og respekt om vores børn på skolen og deres forældre, der har valgt Lindvigsvej til, og som er rigtig glade for skolen. Det er vi, fordi vi har et fantastisk fællesskab med dygtige, engagerede lærere, pædagoger og medhjælpere, der yder et kæmpe stykke arbejde hver dag for at skabe et fagligt spændende og udfordrende læringsmiljø. Det kan ikke være rigtigt, at voksne, der ikke har tilknytning til skolen nu, aldrig har haft det eller vil have det, skal sætte dagsordenen for skolens fremtid med en hård tone og et behov for at ytre sig baseret på enkeltstående tilfælde, som, hvis man graver efter det, nok skal have fundet sted på andre skoler rundt i byen også i større eller mindre grad. Vi gør, hvad vi kan for at fortælle den gode historie om Lindvigsvej, men det er svært i et stormvejr af fordomme og dårlig omtale. At der helt klart er udfordringer med manglende opbakning til Lindvigsvej fra ledelsen på Horsens Byskole er ingen hemmelighed. Dét håber vi, at forvaltningen og politikerne snart får øjnene op for! Det må dog aldrig gå ud over børnene, at voksne ikke kan finde ud af at gebærde sig på de sociale medier eller i debatten generelt! At man har sine grunde til at træffe de skolevalg for sine børn, man gør, må stå for ens egen regning, men at skabe dårlig omtale, som er baseret på uvidenhed og mangel på indsigt i noget, som fungerer godt for andre, er simpelthen ikke i orden. Det skulle gerne være sådan, at alle børn i Horsens med stolthed kan fortælle deres kammerater rundt i byen, hvor lige netop de går i skole! Det bør vi alle medvirke til, at de kan.

Horsens

- Far, far, julemanden er her...

Annonce