Annonce
Læserbrev

Budgetaftale er på plads: Nu skal nyansatte læger og sygeplejersker kunne tale dansk

Tydelig og forståelig kommunikation mellem læger, sygeplejersker og patienter er livsvigtig på vores sygehuse.

Læserbrev: Når man er indlagt på et sygehus, er det vigtigt, at læger og sundhedspersonalet kan kommunikere klart og tydeligt på dansk.

I takt med at der ansættes mere personale med udenlandsk baggrund, oplever flere patienter desværre, at der er kommunikationsproblemer med kontakten med sundhedspersonalet.

På nogle afdelinger er der ligefrem flertal af udenlandske læger.

I forbindelse med budgetforhandlingerne i Region Midtjylland foreslog Dansk Folkeparti derfor, at alle nyansatte med udenlandsk baggrund skal have tilstrækkelige danskkundskaber inden ansættelsen.

Hvis man ønsker at arbejde på regionens sygehuse, skal man kunne tale og forstå dansk.

Danmark Radio påviste i en dokumentarudsendelse, at mange danske patienter blev mødt af udenlandsk sundhedspersonale, der ikke forstod patienternes spørgsmål og svarede på gebrokkent og uforståeligt dansk. Det er ikke godt for patientsikkerheden.

Det lykkedes heldigvis Dansk Folkeparti at få forslaget ind i budgetaftalen, der netop er vedtaget. Så fremover skal nyansatte med udenlandsk baggrund have tilstrækkelige danskkundskaber.

Det højner patientsikkerheden og kommer fremtidige patienter i Region Midtjylland til gavn.

For tydelig og forståelig kommunikation mellem læger, sygeplejersker og patienter er livsvigtig på vores sygehuse.

Annonce
Steen Thomsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Læserbrev

Folketingsmedlem fra Krogager: Tåbelige regler er en kæp i hjulet på de lokale markeder og byfester

Læserbrev: Fra årsskiftet bliver det både dyrere og mere besværligt, hvis man vil afholde et marked eller en byfest. Det er desværre konsekvensen af en regelændring hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Ændringen medfører, at arrangører af eksempelvis byfester og markeder tvinges til at hyre en ekstern rådgiver. En rådgiver, hvis eneste opgave bliver at lave en plantegning, så sikkerheden kan godkendes. Og det vil alt andet lige være ensbetydende med store ekstraudgifter. Helt konkret kan det komme til at koste mellem 5000 og 10.000 kr. at få lavet en plantegning for et arrangement med et par hundrede gæster, mens beløbet kan ganges med 10, hvis det er større markeder med et par tusinde gæster. Det er ofte frivillige, der arrangerer små lokale markeder eller byfester. Derfor er de afhængige af hjælp fra eksempelvis lokale idrætsforeninger for at få det til at køre rundt. Og dem vil der jo blive færre penge til. Derfor kan det her i værste fald være med til at kvæle foreningslivet og de små lokalsamfund. Jeg har tidligere involveret mig i sager, hvor frivillige og lokale markeder bliver mødt at rigide regler og bureaukrati, der besværliggør arbejdet. Og denne gang bliver ikke nogen undtagelse. For det kan ikke være rigtigt, at frivillige der yder en kæmpe indsats, ikke bliver mødt af andet end modstand. Bureaukrati og tåbelige regler er med til at stikke en kæp i hjulet på lokalsamfundene. Det skal vi have sat en stopper for.

Annonce