Annonce
Horsens

Bud på ny busplan rummer store ændringer: - Det er ikke den perfekte løsning, men den mulige

Rute 110 mellem horsens, Brædstrup og Silkeborg bliver beskåret. Til gengæld bliver rute 502 forlænget, så den kommer til at køre fra Voerladegaard til Brædsatrup og videre til Horsens. Arkivfoto

Regionens kommuner har været samlet for at drøfte busruter. Nu er Horsens Kommune klar med nyt, lokalt forslag.

Annonce

Horsens: Inden for de økonomiske rammer tror vi, den her plan nogenlunde kan balancere, hvis vi klipper en hæl og kapper en tå.

Sådan lyder det fra direktør for teknik og miljø i Horsens Kommune, Jens Heslop, om det udkast til en plan for den kollektive trafik i Horsens Kommune, som byråd og økonomiudvalg nu skal tage stilling til.

Baggrunden er, at Region Midtjylland har besluttet at gennemføre markante besparelser på de regionale busruter.

- Hensigten med den her plan er at holde det inden for den økonomiske ramme, der blev hævet med to mio. kr. i forbindelse med budgetforliget. Man havde et ønske om, at de to mio. kr. skulle gå til endnu mere kollektiv trafik. Men det må vi sige til politikerne, at det kan vi simpelthen ikke levere. Det, vi kan, det er at bruge pengene til at lappe de huller, som regionen efterlader. Det er ikke den perfekte løsning, men det er den mulige løsning, siger Jens Heslop.

I den nordlige del af Horsens Kommune bliver det på ruterne 107 og 110, at regionens besparelser vil kunne mærkes.

Begge ruter bliver beskåret, så de fremover kun kører om morgenen og om eftermiddagen, for at sikre at man kan komme frem og tilbage fra uddannelsesinstitutionerne.

- Det vil betyde, at Gedved står uden busbetjening, når 107'eren ikke kører. Vi foreslår, at rute 112 fra Østbirk til Horsens omlægges, så den kører fra Østbirk til Gedved og derfra til Horsens, når 107'eren ikke kører. På den måde kan vi opretholde en rimelig betjening af Gedved. Når man flytter 112'eren, så har det selvfølgelig nogle konsekvenser for borgere mellem Østbirk og Horsens, bl.a. Sattrup-borgerne, der vil miste busbetjening på de tidspunkter. Derfor vil vi åbne mulighed for endnu bedre dækning af flexbus og flextaxa, siger Jens Heslop.

Vi satte os sammen med Skanderborg Kommune, Hedensted Kommune og Silkeborg Kommune om de her løsninger, som politikerne skal godkende inden 20. december.

Jens Heslop, direktør for teknik og miljø
Annonce

Mest benyttede rute

Rute 110 er en af de mest benyttede busruter i Horsens Kommune, fordi den også betjener Lund og Nim.

- Vi vil foreslå, at man laver en ny rute for 502, der skal gå fra Voerladegård til Brædstrup, og fra Brædstrup ad Silkeborgvej til Horsens. På den måde prøver vi at opretholde det serviceniveau, vi har nu på strækningen mellem Brædstrup og Horsens. Hvad der sker med 502'eren fra Voerladegaard mod Skanderborg, har vi ikke afklaret med Skanderborg Kommune endnu, siger direktøren.

Hvad angår ruterne 104 og 105 mellem Juelsminde og Horsens, så prøver Horsens og Hedensted Kommuner at tænke ruterne mere sammen.

- Vi vil forsøge at få dem til at ramme færgeafgangene og ankomsttidspunkterne fra Endelave, siger Jens Heslop.

Der er i forslaget lagt op til, at rute 220 fra Horsens via Hatting og Uldum til Tørring kommer til at køre morgen og eftermiddag.

- Hver anden tur på rute 220 kører kun til Hatting. Vi foreslår for politikerne, at man sløjfer de ture, og i stedet laver man en bybusbetjening med rute 8, siger Jens Heslop.

Alle berørte kommuner i Region Midtjylland mødtes den 20. november i Silkeborg for at prøve at blive enige om fælles planer for de ruter, der krydser kommunegrænserne.

- Vi satte os sammen med Skanderborg Kommune, Hedensted Kommune og Silkeborg Kommune om de her løsninger, som politikerne skal godkende inden 20. december. Derefter skal Midttrafik have besked, siger Jens Heslop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce