Annonce
Østjylland

Brystkræftlæge har gamle sager med fra Randers

Lone Winther Jensen er lægefaglig direktør på Regionshospitalet Randers. Foto: Regionshospitalet Randers

Regionshospitalet Randers har fundet frem til to gamle disciplinærsager mod den overlæge, som nu er mistænkt for at sjuske med undersøgelsen af kræftpatienter i Viborg.

Regionen: Den overlæge, som er mistænkt for at sjuske med undersøgelsen af brystkræftpatienter i Viborg, har tidligere været ansat på Regionshospitalet Randers.

Det var han i en femårig periode frem til 2009, hvor han skiftede arbejdsplads til Viborg. Han er speciallæge i billeddiagnostik og arbejdede også i Randers med at lave mammografiscanninger af mulige brystkræftpatienter.

Ingen ved, om han også dengang for mere end otte og et halvt år siden sjuskede med undersøgelserne og sendte syge kræftpatienter hjem med en raskmelding.

Men noget tyder på det.

Annonce

To patientklager

Regionshospitalet Randers blev bekendt med sagen i tirsdags og har siden gravet i it-systemerne for at se, om der var uoverensstemmelser med den pågældende læge, da han var ansat i Randers.

- Jeg kan se, at vi har to disciplinærsager på ham i forhold til mammografi. To patientklager. De er afgivet efter, han rejste fra Randers, fortæller lægefaglig direktør på Regionshospitalet Randers, Lone Winther Jensen.

Han bliver nu beskyldt for at sjuske med undersøgelser på Regionshospitalet Viborg. Er sagerne fra Randers sammenlignelige?

- Jeg vil sige, at de overordnet handler om det samme, siger Lone Winther Jensen.

Stikprøve af 40 sager

Hvis lægen har sjusket med undersøgelserne helt tilbage i sin ansættelsestid i Randers, så kan det have haft store konsekvenser for de kvinder, han muligvis har sendt hjem med en knude i brystet.

I bedste fald er de vendt tilbage, blevet undersøgt på ny og kureret. I værste fald er de døde i dag som følge af forsinket behandling.

Det er et uafklaret spørgsmål, som Regionshospitalet Randers ikke har tænkt sig at lade blafre i vinden.

- Jeg kan love for, at vi tager det alvorligt. Vi er lige nu i gang med at se, hvor langt vi kan komme i vores it-systemer i forhold til at koble hans patienter fra dengang sammen med forsinket diagnostik. Vi har tænkt os at trawle alle de borgere igennem, som er blevet undersøgt hos ham, så langt det overhovedet er muligt, lover Lone Winther Jensen.

Hun fortæller, at hospitalet allerede har lavet en stikprøveundersøgelse.

- Vi har indtil videre fundet 40 tilfældige sager frem, som pågældende læge stod bag. Vi har fået en af vores erfarne læger med faglig indsigt til at kigge dem igennem. Han siger heldigvis, at alle 40 undersøgelser lever op til god faglig standard, siger Lone Winther Jensen.

Ingen går med cancer

Hun vil samtidig gerne berolige de patienter, som er blevet undersøgt for brystkræft på Regionshospitalet Randers fra midten af 00'erne og frem til 2009.

- Jeg kan ikke forestille mig, at der er nogen af de borgere, som går rundt med en uopdaget cancersygdom i dag. Vores læger, der behandler brystkræft, fortæller, at kræften ville være opdaget for længst, enten ved en screening eller fordi sygdommen har præsenteret sig selv. Alligevel har vi også i Randers oprettet en hotline, som man er velkommen til at ringe til, hvis man har spørgsmål eller er bekymret, opfordrer Lone Winther Jensen.

Nummeret er 7842 0105.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubeboet gård i Stouby hårdt ramt af brand

Annonce