Annonce
Horsens

Brydeklub får slettet gæld til kommunen: Et spørgsmål om klubbens eksistens, siger borgmester

Brydeklubben Hermod flyttede for nogle uger siden træningen fra Enggade til det nye kampsportscenter på Langmarksvej. Nu vil økonomi- og erhvervsudvalget sikre, at det sker, uden at brydeklubben bliver belastet økonomisk af gammel gæld. Arkivfoto: Morten Pape
I forbindelse med flytningen til det nye kampsportscenter ved Forum Horsens skulle Brydeklubben Hermod indfri et gammelt kommunalt lån. Økonomi- og erhvervsudvalget mener, at byrådet skal slette gælden.
Annonce

Horsens: Brydeklubben Hermod har forladt de gamle lokaler på Enggade til fordel for det netop indviede kampsportscenter ved Forum Horsens, og nu vil Horsens Kommune sikre, at den traditionsrige klub kan gøre det med skindet på næsen økonomisk.

Økonomi- og erhvervsudvalget indstillede på mødet forleden, at byrådet senere på måneden sletter en passus i lejekontrakten, der ellers kunne have kostet klubben dyrt.

Sagen er, at Hermod ved indflytningen på den kommunale grund på Enggade i 1964 lånte 210.000 kroner af kommunen. Lånet var rente- og afdragsfrit, men ifølge lejekontrakten skulle lånet indfries, "hvis ejendommen sælges eller foreningsaktiviteten ophører".

I samme lejekontrakt står der, at arealet ved brugsforholdets ophør skal "afleveres i ryddeliggjort og planeret stand, fri for bygninger og andre klubben tilhørende indretninger, mded mindre anden aftale træffes med byrådet".

Kommunen vurderer, at det vil koste cirka 500.000 kroner at rydde grunden, så brydeklubben har altså et udestående med kommunen på cirka 700.000 kroner, der ifølge lejekontrakten skulle indfries ved flytningen.

Økonomi- og erhvervsudvalget indstiller imidlertid, at byrådet sletter gælden, at kommunen overtager arealet med bygninger, og at grunden med eller uden bygninger derefter sættes til salg.


Det er den rigtige løsning, for virkeligheden er jo nok, at klubben ikke ville eksistere, hvis vi ikke gav dem en hjælpende hånd. Nu hjælper vi dem videre.

Peter Sørensen (S), borgmester


- Det er den rigtige løsning, for virkeligheden er jo nok, at klubben ikke ville eksistere, hvis vi ikke gav dem en hjælpende hånd. Nu hjælper vi dem videre, konstaterer borgmester Peter Sørensen (S), der glæder sig over, at kommunen kan tilbyde brydeklubben gode rammer i det nye kampsportscenter.

Annonce

Formand: Vi starter nyt kapitel

Camilla Kessler, formand for Brydeklubben Hermod, tager godt imod, at gælden står til at blive slettet, og at klubben dermed med ro i sindet kan starte et nyt liv i nye rammer.

- Vi må erkende, at huset på Enggade er gammelt og dyrt at vedligeholde, så jeg er glad for, at vi tog beslutningen om at flytte til kampsportscentret. Det er et nyt kapitel, vi starter, og jeg er sikker på, at vi nok skal få det til at fungere, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce