Annonce
Horsens

Brugte valgplakater og bestik i bambus: Tema gennemsyrer årets Sommeroase

Julia Sakskjær Petersen er projektleder på Sommeroasen og har været med til at beslutte årets fokus på bæredygtighed. Foto: Søren E. Alwan
Arrangørerne af årets Sommeroase på Bygholm Landbrugsskole har sat bæredygtighed på dagsordenen.

Horsens: 1,5 millioner liter.

Så meget vand har arrangørerne af årets Sommeroase sparet ved at skære ned på antallet af de Sommeroase-t-shirts, der traditionen tro bliver delt ud til den kristne festivals unge deltagere.

På årets Sommeroase, der for tredje gang bliver holdt på Bygholm Landbrugsskoles marker, er bæredygtighed nemlig et gennemgående tema.

- Vi er et stort arrangement, der bruger mange ting, og vi vil gerne passe på vores jord imens. Både på grund af klimadebatten, men også med afsæt i vores tro. Vi har fået et forvalteransvar af gud, der lyder på, at vi skal passe på den jord, vi har fået, siger Julia Sakskjær Petersen, projektleder på Sommeroasen.

Annonce

Vi har fået et forvalteransvar af gud, der lyder på, at vi skal passe på den jord, vi har fået.

Julia Sakskjær Petersen

Vil gerne fremelske en kultur

Foruden t-shirts'ne, der i alt er blevet trykt i 1000 færre eksemplar, end de plejer, er bæredygtighed tænkt ind i alle dele af den kristne festival. Kopper og bestik er lavet af bambus, opholdskonstruktioner er blandt andet lavet af genbrugstræ og brugte valgplakater, en veganer-bar serverer mad på pladsen, og selv de frivilliges keyhangers er lavet af bambus i stedet for polyester.

- Vi vil gerne fremelske en kultur blandt vores gæster, og vi oplever, at de både er bevidste og efterspørger bæredygtighed. De har blandt andet spurgt efter affaldssortering, så det er noget af det, blandt andre ting, vi vil arbejde videre med til de fremtidige Sommeroaser, siger Julia Sakskjær Petersen.

Hun har fået årets Sommeroase, der løber frem til lørdag, op at stå sammen med cirka 800 andre frivillige, og de foreløbige prognoser peger på et succesfuldt år.

Torsdag morgen var der således opgjort et foreløbig antal af betalende gæster på 3805. Sidste år var der i løbet af hele Sommeroasen 3594 betalende gæster.

Sommeroasen er arrangeret af de kristne organisationer Dansk Oase og Børn- og UngdomsOase.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny café slår dørene op i Horsens

Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce